De la rețelele sociale până la comerțul electronic, pe internet au apărut în ultimii zece ani nenumărate platforme, care mai de care mai interesante și mai captivante pentru utilizatorii lor.

De-a lungul anilor, am asistat la modul în care rețelele sociale au avansat de la doar un simplu instrument de comunicare online, într-un instrument de shopping virtual și afaceri.

De asemenea, zi de zi vedem cum o mulțime de website-uri, nu doar rețelele sociale, adoptă un model de afaceri complet nou: servicii pe bază de abonament.

Toate aceste concepte, combinate, au dus la apariția unor platforme de social media epice bazate înscrieri pe bază de abonament, prin care atât deținătorii platformei, cât și creatorii de conținut devin capabili să câștige sume impresionante de bani, cu un minim de efort.

Fondată în anul 2016, platforma OnlyFans este o platformă de social media bazată pe sistemul abonamentelor, care le permite creatorilor de conținut și influencerilor să-și valorifice creativitatea și popularitatea.

Adusă la viață de către antreprenorul și investitorul britanic în tehnologie, Timothy Stokely, OnlyFans este o platformă unică care le permite creatorilor de conținut să pună un zid între creațiile lor și ochii curioșilor pe care dacă vrei să-l escaladezi ca să vezi ce este dincolo, trebuie să scoți portofelul din buzunar.

Fanii unui anumit creator de conținut trebuie să plătească o taxă lunară de abonament sau o taxă unică, sub formă de bacșiș, pentru a vedea conținutul exclusivist.

OnlyFans și-a început călătoria ca o mică comunitate de creatori și adepți.

Cu toate acestea, în martie 2020, utilizatorii OnlyFans au crescut vertiginos de la 7,5 milioane la 85 de milioane, atingând recent un nou vârf de popularitate, cu peste 170 de milioane de utilizatori înregistrați.

Atribuind creșterea rapidă în principal pandemiei, unii dintre cei mai populari creatori de conținut de pe platforma OnlyFans au reușit să câștige și până la 1 milion de dolari americani într-o singură zi.

Pe de altă parte, atunci când auzi pentru prima dată despre OnlyFans nu poți să nu îți pui următoarele întrebări:

Cum a reușit această platformă să strângă un număr atât de mare de utilizatori?
Ce vând atât de multe milioane de creatori de conținut?
Ce fel de conținut caută abonații?
Cine câștigă cei mai mulți bani pe OnlyFans?

Răspunsul la toate aceste întrebări este simplu. Creatorii de conținut au libertatea de a posta orice.

Prin urmare, urmăritorii pot găsi conținut legat de orice lucru care există sub soare.

De la muzică și dans și până la cursuri de gătit sau sfaturi de antrenament personal, OnlyFans îți permite să monetizezi orice talent pe care îl ai, indiferent de natura lui.

Dacă te tentează și pe tine să încerci această platformă și vrei să știi ce se caută pe ea și ce nu, mai jos ți-am pregătit o listă cu cele mai populare și mai bine cotate conturi de pe OnlyFans ca să-ți faci o idee!

Informații cheie despre platforma OnlyFans, relevante în anul 2022

OnlyFans a început de jos, dar în prezent are aproximativ 170 de milioane de utilizatori în întreaga lume, și câștigă în jur de 500.000 de utilizatori noi în fiecare zi.
În timpul pandemiei, OnlyFans a devenit platforma de bază pentru influencerii și creatorii de conținut care doreau să-și monetizeze pe cont propriu talentele, fără a apela la o agenție sau alte tip de intermediar, ajungând astfel să găzduiască în prezent peste 1,5 milioane de creatori de conținut specializați în diverse nișe.
Cei mai bine plătiți creatori de conținut de pe platforma OnlyFans câștigă în jur de 100.000 de dolari pe lună, sau chiar mai mult.
Se crede că un creator mediu OnlyFans are în jur 21 de abonați și câștigă 151 de dolari pe lună.
Pentru fiecare abonament vândut pe OnlyFans, platforma oprește 20% cu titlu de comision și plătește restul de 80% creatorului.
Până acum, OnlyFans a plătit mai mult de 2 miliarde de dolari creatorilor săi de conținut.
Taxa medie a abonamentelor de pe OnlyFans este de 7,20 de dolari și 68% dintre creatori oferă reduceri la pachetele lor pentru a atrage noi abonați.

Cine câștigă cei mai mulți bani folosind platforma OnlyFans în anul 2022?

Deoarece majoritatea creatorilor de conținut de pe OnlyFans au ajuns să câștige atât de bine pentru că își ghidează fanii de pe alte platforme către contul lor de OnlyFans, în următoarea listă s-ar putea să descoperi multe nume de vedete.

Blac Chyna 20.000.000 de dolari;
Bella Thorne 11.000.000 de dolari;
Cardi B 9.430.000 de dolari;
Tyga 7.690.000 de dolari;
Mia Khalifa 6.420.000 de dolari;
Erica Mena 4.490.000 de dolari;
Gem101 2.300.000 de dolari;
Pia Mia 2.200.000 de dolari;
Safaree Samuels 1.910.000 de dolari;
Mila Mondel 1.500.000 de dolari.

Să știi că sumele exprimate sunt veniturile lunare ale acestor creatori de conținut, iar dacă te întreb cum reușesc să câștige toți acești oameni atâția bani direct de acasă, iată ce mai trebuie să știi despre această platformă.

OnlyFans permite creatorilor să-și posteze conținutul gratuit, dar dacă vrei să obții un venit de pe urma creațiilor tale, poți face acest lucru într-unul din următoarele trei moduri:

Oferind sfaturi unice
Profitând de funcția cu plata-per-vizionare (PPV)
Cerând de la fanii tăi o taxă lunară sub formă de abonament

Aproape toți creatorii de conținut menționați în această listă au ajuns să câștige aceste venituri vânzând abonamente fanilor lor, care după cum îți poți da seama foarte repede făcând un simplu calcul, sunt de ordinul sutelor de mii sau milioanelor.

Blac Chyna

Câștiguri lunare de 20.000.000 de dolari
Taxă de abonament 19.99 dolari

Blac China, al cărui nume real este Angela Renée White, este o vedetă de televiziune americană și un antreprenor care s-a alăturat OnlyFans în calitate de creator de conținut în aprilie 2020.

Vedeta în vârstă de 33 de ani a făcut 155 de postări și a strâns aproximativ 16.000 de aprecieri pe pagina ei OnlyFans.

Ea are 16,1 milioane de urmăritori pe Instagram din care o bună parte au navigat către conținutul exclusivist de pe pagina ei de OnlyFans în schimbul unei taxe lunare de 19,99 de dolari.

În consecință, ea a urcat în fruntea listei celor mai bine plătiți creatori de conținut de pe OnlyFans.

Bella Thorne

Câștiguri lunare de 11.000.000 de dolari
Taxă de abonament GRATIS

Bella Thorne este un model american care activează și în calitate de actriță, scriitoare și cântăreață și care s-a alăturat platformei OnlyFans în august 2019.

Ea a postat un montaj video pe contul ei de Instagram și și-a anunțat debutul pe OnlyFans și astfel, a apărut instantaneu pe prima pagină a sute de tabloide devenind astfel și prima creatoare de conținut și influenceriță de pe OnlyFans care a generat venituri de un milion de dolari în 24 de ore de la înregistrarea pe platformă.

Ea are 24,3 milioane de urmăritori și obișnuia să perceapă o taxă de abonament de 9,99 de dolari, care îi aduceau 11 milioane de dolari pe lună.

Cu toate acestea, contul ei este acum gratuit.

Bella Thorne, în loc să distribuie fotografii nud, împărtășește cu fanii ei de pe OnlyFans frânturi din viața ei, fotografii și filmulețe pe care nu le-a mai postat și în altă parte.

Ea oferă abonaților ei de pe OnlyFans șansa să asculte primii piesele sale muzicale, chiar înainte de lansarea mainstream și chiar răspunde la mesaje, spre diferență de alte vedete și creatorii de conținut cu comunități de fani mult mai mici.

Cardi B

Câștiguri lunare de 9.430.000 de dolari
Taxă de abonament 4.99 dolari

Cardi B, rapperița americană, s-a înscris și ea pe platforma OnlyFans în vara anului 2020.

Scopul ei principal a fost să răspundă personal zvonurilor, să împărtășească imagini din culisele filmărilor videoclipurilor WAP și să distribuie câteva fragmente din viața ei personală cu abonații ei.

Deși a postat doar de 6 ori de atunci, artista rap a ajuns la un număr impresionant de peste 81 de milioane de abonați.

În ciuda faptului că și-a stabilit taxa de abonament semnificativ mai mică decât alți creatori de pe platformă, ea ocupă acum a treia poziție în lista creatorilor de conținut cu venituri cele mai mari de pe platforma OnlyFans.

Tyga

Câștiguri lunare de 7.690.000 de dolari
Taxă de abonament 20 dolari

Artistul rap american Tyga, al cărui nume real este Micheal Ray Nguyen-Stevenson, a ajuns pe a patra poziție în topul celor mai bine plătiți creatori de conținut de pe OnlyFans, deși și-a șters contul pentru a crea și lansa o platformă competitoare.

Dar până atunci, a folosit platforma pentru a partaja numeroase imagini cu activitățile sale extracurriculare și petrecerile private la care participă sau pe care le organizează, precum și filmulețe care ilustrează abilitățile sale muzicale sau filmări din culise ale videoclipurilor sale.