Vrei să devii model de videochat, dar nu știi cum să alegi studioul care ți se potrivește? Este adevărat că în România există o mulțime de studiouri de videochat, dar asta nu înseamnă că toate oferă aceleași condiții de muncă și oriunde poți obține acele venituri mari despre care vorbește toată lumea. De aceea, alegerea unui studio de videochat care să ți se potrivească ca o mănușă nu este o misiune simplă.

Din fericire însă, există câteva lucruri după care te poți orienta pentru a face alegerea potrivită. Este bine să știi despre ele și să le reții pentru interviul tău de angajare. Iată care sunt acestea:

Cum să alegi un studio de videochat care să te mulțumească pe deplin?

#1 Gândește realist

Dacă descoperi un studio de videochat care îți propune un bonus exorbitant încă de la angajare sau venituri garantate nerealiste, ar trebui să citești de mai multe ori contractul individual de muncă înainte de a-l semna. Gândind realist, niciun studio de videochat și nici orice alt fel de companie nu are interesul de a oferi sume de bani exagerat de mari angajaților lor, încă de la început, fără să primească nimic în schimb. Și de aceea, chiar dacă studioul în cauză nu îți cere anumite performanțe de la început, asta nu înseamnă că nu ți le va cere pe urmă.

#2 Alege un studio care îți protejează identitatea

Este bine să ai identitatea cât mai bine protejată atunci când profesezi în mediul online. Indiferent de domeniul pe care ți l-ai ales, ghidează-te după proverbul: paza bună trece primejdia rea și astfel vei putea evita multe neplăceri. La Savage Studio de exemplu, un studio videochat București recunoscut pentru profesionalismul său, modelele sunt încurajate să folosească nume de scenă, nickname-uri, atunci când interacționează cu clienții lor și considerăm că acest exemplu ar trebui urmat de către orice patron din domeniul videochatului.

#3 Alege un studio care îți prezintă tot ce trebuie să știi încă de la angajare

Există multe preconcepții despre videochat. Din acest motiv, nu este ceva normal dacă ai anumite dileme în legătură cu această meserie, înainte de angajare. Dar toate neclaritățile ar trebui să ți se clarifice de către viitorii tăi colegi de lucru chiar înainte de a semna contractul de muncă. Transparența angajatorilor este foarte importantă dacă vrei să devii un model de succes. Gândește-te că așa cum se vor prezenta angajatorii tăi la interviu, se vor comporta și pe durata colaborării voastre. De aceea, nu lua nicio decizie fermă înainte ca totul să-ți fie explicat pe înțelesul tău, cu lux de amănunte.

#4 Asigură-te că vei putea purta ceea ce îți dorești

Unele studiouri de videochat au și colecții vaste de ținute pe care le pot împrumuta modelele lor. Dar asta nu înseamnă că au voie să le impună acestora și ce să poarte sau nu. Cele mai frumoase modele sunt cele care se simt bine în pielea lor și cum altfel ai putea să te simți confortabil decât purtând exact ceea ce îți place? Cu alte cuvinte, acceptă de la viitorul studio de videochat pentru care vei lucra: piese vestimentare, sfaturi în legătură cu imaginea ta, tratamente corporale sau faciale, dar toate în măsura în care te fac să te simți mai frumoasă și mai sigură pe tine și rezervă-ți mereu dreptul de a spune ultimul cuvânt.

#5 Fă un tur al studioului înainte de angajare

Ca model de videochat vei lucra în încăperi cu diferite tematici, în fața camerelor de filmat. Să fii model nu este o meserie neapărat grea, dar dacă nu știi la ce să te aștepți, cel puțin la început, s-ar putea să te intimideze decorul fiecărei încăperi și în mod special aparatura de filmat mereu ațintită spre tine. De aceea, înainte de a bate palma cu viitorul tău angajator, cere-i un să-ți facă un tur al studioului pentru a vedea dacă îți place sau nu atmosfera acestuia. Nu toate studiourile arată la fel și de aceea, cele mai multe dintre ele fac tururi ale locațiilor lor viitoarelor lor modele. Dar în cazul în care, din întâmplare, viitorul tău angajator a omis acest mic detaliu, nu te sfii să-i amintești că ți-ar plăcea să vezi unde urmează să lucrezi pentru a putea decide dacă jobul ți se potrivește sau nu.