Ca model de videochat, să știi să-ți aplici corect machiajul este o abilitate foarte importantă, pe care trebuie să ți-o însușești numaidecât. Un machiaj aplicat corect îți poate schimba radical imaginea și te poate ajuta să arăți impecabil în ochii admiratorilor tăi. Tocmai de aceea, în acest articol ți-am pregătit o listă cu câteva sfaturi care te pot ajuta să obții chipul pe care ți-l dorești atunci înainte de a intra online și de a te prezenta membrilor platformelor de videochat.

Aplică-ți machiajul în lumină naturală sau folosind corpuri de iluminat profesionale

Așa cum tipul de lumină în care faci o fotografie va face diferența pentru rezultatul final, lucrul este valabil și pentru felul în care îți aplici machiajul.

Aplicarea machiajului într-o cameră plină de lumină naturală îți va oferi o imagine foarte bună asupra tuturor produselor pe care le aplici pe chipul tău. Spre deosebire de utilizarea luminii de deasupra capului sau de pe masă provenită de la o lustră sau o veioză care poate arunca umbre pe anumite părți ale feței tale, mai bine ar fi să folosești lumina naturală provenită de la o fereastră sau lumina artificială provenită de la un corp de iluminat special conceput pentru vloggeri. Acest lucru te va ajuta să observi orice zone în care machiajul trebuie întins mai bine pe față și chiar și eventualele pete pentru care îți vei dori să folosești un corector.

Pregătește-ți mai întâi pielea cu un primer

Utilizarea unui primer pentru a-ți pregăti pielea înainte de a-ți aplica machiajul te poate ajuta la obținerea unui finisaj mai bun și de asemenea, poate face machiajul să reziste mai mult. Primerul poate ajuta la uniformizarea nuanței pielii, la acoperirea porilor și poate ajuta la aplicarea fără probleme a machiajul – evitând orice fel de pete sau de bulgărași care se pot aduna pe față.

Dacă nu ești sigură ce fel de primer este potrivit pentru tine, pe internet există tot felul de ghiduri pe care le poți folosi pentru a învăța să apleci corect un primer.

Utilizează un fond de ten cu acoperire completă

În general poți să folosești o cremă hidratantă de tip BB în loc de fond de ten. Dar aceasta nu va arăta niciodată chiar perfect în fotografii. De fapt, machiajul rareori arată la fel în fotografii ca și în viața reală – tinde să arate mai puțin vibrant, iar o cremă hidratantă de tip BB nu îți va oferi finisajul neted și uniform pe care speri să-l vezi atunci când vezi fotografiile finale.

Având în vedere acest lucru, îți recomand să optezi pentru arme grele ca de exemplu un un fond de ten cu acoperire completă.

Evitați machiajul strălucitor cu orice preț

Orice produs cosmetic cu o strălucire în el este un NO NO pentru fotografiile făcute în timpul zilei. Toată această strălucire va reflecta lumina înapoi către cameră și nu îți va oferi aspectul pe care îl cauți.

Nu doar la farduri de ochi și la iluminatori trebuie să fii atentă aici, ci și la fondul de ten. Multe fonduri de ten sunt destul de strălucitoare, inclusiv fondul de ten cu o bază minerală.

Discută cu un make-up artist profesionist

Dacă nu te simți încrezătoare în a-ți aplica propriul machiaj, discută cu un profesionist. Acest lucru nu trebuie să înseamnă neapărat să-ți rezervi câte o ședință profesională de make-up înainte de fiecare ședință foto. În schimb, presupune ca atunci când mergi la un magazin de produse cosmetice să discuți cu experții de acolo și să ceri sfaturi. Ai putea să mergi chiar la unul din magazinele din apropierea locului unde stai și să petreci ceva mai mult timp decât de obicei cu unul din experții în frumusețe de acolo.

De obicei, dacă te gândești să cumperi un produs nou, consultanții vor fi bucuroși să îl îți dea sfaturi de aplicare, să îți prezinte și alte opțiuni și să te învețe care este cel mai bun mod de a-l folosi. Unele magazine, cum ar fi M.A.C. de exemplu, oferă chiar și lecții gratuite de make-up. Ar trebui să profiți de ele!