Vrei să devii un model de videochat cu o carieră strălucitoare, dar nu știi dacă ai găsit sau nu studioul potrivit pentru tine? Ca să rezolvi această dilemă, ți-am pregătit mai jos o listă cu teme de gândire pe baza cărora îți vei da seama de una singură dacă te afli sau nu la locul potrivit. Iată la ce trebuie să te gândești:

#1 Care este prima impresie pe care ți-a făcut-o studioul la care te-ai angajat?

Prima impresie pe care ți-o face un nou loc de muncă este foarte importantă deoarece, în subconștient, ori de câte ori vei avea parte de o experiență pozitivă sau negativă cât timp muncești acolo, această primă impresie îți va accentua sau dimpotrivă, diminua senzația respectivă. Dacă de exemplu este vorba de un studio videochat ca Savage Studio de exemplu, unde încă de la început ai parte de o primire călduroasă și prietenoasă și unde la lucru te simți chiar din prima zi ca acasă, fiecare reușită te face să-ți reconfirmi încă o dată și încă o dată că ai făcut cea mai bună alegere. Dacă pe de altă parte te angajezi într-un loc unde ești privită cu răceală și indiferență și ai parte de o primă zi pe care nu vrei să ți-o mai amintești niciodată, fiecare dezamăgire te va aduce mai aproape de decizia de a renunța. Deci, ție ce fel de impresie ți-a făcut studioul tău atunci când i-ai călcat pentru prima oară pragul?

#2 Ești mulțumită de câștigurile pe care le obții de la studioul tău?

Orice studio de videochat oprește un procent din veniturile modelelor sale și le oferă în schimb oportunitatea de a se folosi de aparatură profesională, de a se sfătui cu experți în domeniu și de a se dezvolta. Cel puțin, așa stau lucrurile la Savage Studio, unde, pe lângă câștigurile motivante, modelele au parte și de astfel de beneficii. De aceea, dacă tu consideri că muncești mai mult decât suficient, dar câștigurile pe care le obții nu se ridică la înălțimea așteptărilor tale și nici condițiile din studio nu sunt chiar cele mai bune, atunci ar trebui să te gândești dacă nu cumva plătești angajatorilor un comision prea mare și dacă merită sau nu să lucrezi pentru o astfel de companie.

#3 Cât este de cunoscut studioul de videochat pentru care lucrezi?

Lucrezi pentru un studio de videochat cunoscut ca Savage Studio sau pentru o companie obscură? Cât de corecți au fost cei pentru care lucrezi față de tine și cât de bine și-au păstrat promisiunile? Dacă nu știi și nici nu găsești suficiente informații despre un studio de videochat de la care ai primit o ofertă, nu te lăsa atrasă de bonusul de angajare impresionant pe care ți-l promite, ci înainte să semnezi orice, citește cu atenție toate clauzele contractului și află ce trebuie să faci pentru a obține acei bani. Și nici dacă totul pare foarte clar, negru pe alb, nu te lăsa amăgită de astfel de potențiale câștiguri, înainte să verifici online firma care ți le promite. Există și cazuri în care banii aceia să nici nu existe. De aceea, dacă ai de ales, și întotdeauna ai de ales când vine vorba de videochat, optează pentru studioul cunoscut pe care îl poți verifica, decât pentru unul care promite marea cu sarea, dar în legătură cu care nimeni nu îți poate oferi o garanție.

#4 Ești încurajată să te dezvolți, sau te descurci și tu cum poți mai bine?

Savage Studio pune la dispoziția fiecărui model angajat câte un trainer personal care are un rol foarte important în dezvoltarea și specializarea femeilor proaspăt angajate, dar și celor care au acumulat deja experiență. Dar acest lucru nu este o regulă care se aplică la toate studiourile de videochat, ci mai degrabă o excepție, un lucru frumos pe care îl face un studio care vrea să-și fidelizeze angajatele și să le transforme în adevărate profesioniste. De aceea, dacă vrei să te dezvolți ca model, dar nu ești încurajată în această direcție de către studioul tău, ar trebui să știi că există și alte variante.