Videochatul (încă) este o meserie foarte controversată în România, cu toate că această industrie produce anual 100 de milioane de euro, lucru din care putem deduce faptul că nici numărul de femei care profesează în acest domeniu nu este mic. 

Persoanele care nu lucrează în videochat și nici nu cunosc alte persoane care să practice această meserie, cunosc informații vagi despre câștigurile pe care le poți obține ca model, dar au și o mulțime de idei preconcepute care nu au legătură cu realitatea. Iată câteva exemple și cât de adevărate sunt ele:

#1 Femeile care fac videochat se prostituează

Niciodată nu a existat o propoziție mai falsă de atât. Videochatul nu este prostituție și nici nu are nimic de-a face cu ea. În primul rând, ca model de videochat nu vei interacționa niciodată fizic cu clienții tăi și nici ei nu vor putea lua legătura direct cu tine deoarece identitatea îți este complet protejată. Online vei vorbi cu persoane din întreaga lume, dar acestea nu vor cunoaște numele tău real sau locul unde te afli. Mai mult, pentru a demonta odată pentru totdeauna acest mit, dacă asociai nuditatea cu prostituția, trebuie să știi că în prezent există și videochat non-adult unde este pur și simplu interzis să te dezbraci. Mulți dintre bărbații care apelează la videochat nu o fac neapărat pentru a vedea o femeie frumoasă sumar îmbrăcată deoarece din acest punct de vedere imaginile și videoclipurile de pe internet oferă infinit mai multă diversitate în mod gratuit, dar, în schimb, își doresc să vadă o femeie frumoasă cu care au ce discuta și care le trezește anumite emoții prin ceea ce spune și felul în care se comportă.

#2 Femeile care fac videochat apelează la această meserie pentru că nu au alte alternative

Încă o idee greșită despre videochat este aceea că femeile care profesează în acest domeniu nu au studii de specialitate și nici pregătirea necesară pentru a obține un altfel de job. Dar din experiență putem să demostrăm cu sute de argumente faptul că și acest lucru este neadevărat. De-a lungul carierei noastre am cunoscut doamne și domnișoare aparținând tuturor claselor sociale și cu pregătire în cele mai diverse domenii, dar care vor să facă videochat pentru încrederea pe care ți-o oferă acest job, veniturile substanțiale și mediul de lucru. Este adevărat că nu ai nevoie de un anumit tip de certificare pentru a te angaja ca model de videochat, dar asta nu înseamnă că femeile care aplică pentru acest tip de job nu pot profita din plin de ceea ce știu, stârnind astfel și mai mult curiozitatea celor cu care interacționează. De exemplu, cunoașterea unei limbi străine, în special engleza, este întotdeauna un atu, iar studiile sociale de asemenea se pot dovedi foarte utile.

#3 Trebuie să ai măsuri și forme de model pentru a face videochat

Femeile care fac videochat se numesc modele, dar asta nu înseamnă că există un tipar în care se pot încadra toate. Cel puțin la Savage Studio, un studio videochat cu experiență, angajatele se simt minunat în pielea lor și se bucură din plin de felul cum arată, fără ca cineva să le impună să schimbe ceva la propria imagine. În plus, chiar și pe scena internațională a modei, ideea de 90-60-90 este una foarte învechită. În ziua de azi, într-o epocă în care se promovează atât de mult multiculturalitatea și diversitatea, ar fi absurd ca brandurile să mai impună modelelor lor anumite măsuri, oricare ar fi acelea. Iar ca să te convingi, fă o plimbare prin magazine sau uită-te la fotografiile unui brand internațional de haine. Este adevărat că vei descoperi doar chipuri cu acel je ne sais quoi care te farmecă de la prima privire, dar în ceea ce privește standardele, cu greu vei găsi puncte comune pe care să le aibă toate modelele unui singur brand, darămite ale tuturor brandurilor celebre de pe piață. Revenind la videochat, mai putem spune că și bărbații care apelează la astfel de servicii au cele mai diverse gusturi. Fiecare are preferințele sale și din acest motiv, indiferent de felul cum arăți, șansele tale ca model nu depind de măsurile tale de la haine, ci de felul cum te îmbraci, te machiezi, vorbești și te comporți.