Eu sunt Roxana, am 26 de ani, o diplomă în turism și în 2020 am decis că vreau să fiu model de videochat. Nu a fost o decizie luată în pripă, dar nici nu pot să spun că m-am gândit la ea luni de zile. Am aflat despre videochat și totul a venit pur și simplu natural după ce am găsit niște motive care mi-au demonstrat că merită să dau o șansă acestei industrii. Iată despre ce este vorba.

#1 Ca model de videochat întotdeauna ai ceva de lucru

Am terminat facultatea de turism la 22 de ani și imediat după absolvire m-am angajat la o agenție de turism cu care îmi doream de mult să lucrez. Cunoșteam deja o parte din echipa de acolo pentru că eram o clientă fidelă a serviciilor lor și atunci mi-a fost foarte ușor să mă duc să-mi depun CV-ul și să întreb dacă au cumva ceva de lucru și pentru mine. Și chiar aveau. Am primit un post de agent de turism destul de bun și lucrurile mergeau minunat până a venit pandemia și s-au făcut restructurări. Cea mai mare problemă însă, nu a fost faptul că am rămas fără această slujbă care îmi plăcea cu adevărat, ci că nu mai găseam nicăieri absolut nimic de lucru în domeniul turismului. Lucru care nu mi s-a întâmplat când mi-am îndreptat atenția către videochat.

#2 Ca model de videochat ești plătită în funcție de performanțele tale

Nu am prea multă experiență de lucru deoarece sunt tânără și înainte să mă angajez acum doi ani la studioul la care lucrez și acum, nu am mai muncit decât pentru agenția de turism de care ți-am povestit și în paragraful anterior. De aceea, nu pot spune că știu cum stă treaba cu banii și cât ar trebui să primească un angajat de la patronul lui, raportat la banii pe care îi aduce în companie. Dar în cazul meu cel puțin, salariul mi se părea paradoxal de mic. Cu toate că aveam luni în care vindeam pachete turistice și de zeci de mii de euro de una singură, salariul meu era puțin peste salariul net minim din România și de abia mă descurcam de pe o zi pe alta. Ca model de videochat însă, un lucru care m-a atras și pe care l-am apreciat de la început a fost faptul că rezultatele muncii mele sunt reflectate și în banii pe care îi primesc.

#3 Ca model de videochat îți însușești niște abilități pe care nu le poți obține altfel

Eu nu privesc niciun job ca un capăt de lume. Pentru mine este foarte important să știu ca am și alte opțiuni în viață, mai ales acum, după experiența acestei pandemii, și de aceea pe lângă banii pe care îi câștig, când vine vorba de job, am început să mă gândesc și la avantajele imateriale pe care le primesc de la locul meu de muncă. Unul dintre ele este experiența în domeniu, dar mai important decât acesta consider abilitățile care îmi pot fi de folos și în alt context. De exemplu, câteva lucruri pe care le-am avut de câștigat ca model de videochat sunt faptul că mi-am îmbunătățit radical abilitățile la limba engleză, am învățat cum să vorbesc și chiar să negociez cu tot felul de persoane și nu în ultimul rând, am devenit un bun psiholog. În ciuda opiniei populare, bărbații care apelează modelele de videochat o fac și cu scopul de a discuta pur și simplu cu ele și a povesti unor femei frumoase aspecte din viața lor.

#4 Ca model de videochat am învățat cum să-mi pun trăsăturile fizice în valoare

Probabil că niciun alt job din România nu te învață la fel de bine ca videochatul cum să-ți pui în valoare frumusețea naturală, cu toate că aceasta este unul din cele mai mari atuuri ale unei femei. Ca model de videochat însă, descoperi prin ochii clienților tăi ce îți vine bine și ce nu și ce trebuie să faci ca să devii o persoană mai atractivă, mai seducătoare și mai încântătoare.