Meseria de model de videochat este o meserie în legătură cu care s-au născut multe prejudecăți. În ziua de azi, despre videochat, aproape toată lumea pare să aibă o părere, chiar și cei care nu au practicat vreodată această meserie și nici nu au vreo cunoștință apropiată care să profeseze în acest domeniu. Dar femeile inteligente care s-au hotărât să devină modele videochat și vor să obțină venituri foarte mari, nu pleacă urechea la zvonuri și la mituri și se concentrează pe cariera și viitorul lor.

De aceea, dacă și tu ești un model de videochat care vrei să obții succesul în această industrie, atunci ți-am pregătit în continuare o listă cu câteva din cele mai spectaculoase cărți de dezvoltare personală care ți-ar putea servi în această carieră. Iată care sunt acestea:

#1 Nassim Nicholas Taleb – Păcălit de hazard

Cartea lui Nassim Nicholas Taleb, Păcălit de hazard, este o carte celebră printre jucătorii de poker, dar care poate fi de un real folos și modelelor de videochat. În cartea sa, Nassim Nicholas Taleb prezintă o perspectivă cu totul nouă față de ceea ce promovează în general societatea și anume faptul că: poți să faci totul bine și tot să pierzi sau poți să faci totul pe dos, dar în final să câștigi. Realizând că acesta este adevărul în viață, nu înseamnă că trebuie să te culci pe o ureche și să te lași pe mâna hazardului, ci dimpotrivă, să pui preț pe fiecare acțiune pe care o întreprinzi, dându-i importanța pe care o merită, și să nu te mai gândești doar la rezultate. Astfel, în loc să prețuiești doar destinația, ajungi să guști din plin și călătoria. Aplicând acest principiu meseriei de model de videochat, trebuie să încetezi să te mai gândești doar la perspectiva câștigurilor exorbitante de la sfârșitul lunii, ci să dai tot ce poți zi de zi pentru a trăi din plin, într-un mod satisfăcător, fiecare clipă.

#2 Eckhart Tolle – Puterea prezentului

În cartea sa, Puterea prezentului, scriitorul Eckhart Tolle te învață cum să trăiești în prezent și să nu te mai gândești la tot ceea ce te ține în loc să evoluezi. Așa cum am spus și mai sus, videochatul este o industrie care se confruntă cu o mulțime de prejudecăți, dar tu, dacă te concentrezi pe ceea ce contează pentru tine, poți depăși orice obstacole și poți deveni omul la care visezi, un om echilibrat, bogat și împlinit, care trăiește liber, aici și acum.

#3 Keith Harrel – Atitudinea este totul

Pentru un model de videochat atitudinea chiar este totul și de aceea orice femeie care dorește să aibă succes în acest domeniu trebuie să învețe cum să-și controleze atitudinea. Cu atitudinea potrivită, poți obține un control absolut asupra propriei existențe și îți poți îndeplini toate obiectivele pe care ți le propriu, indiferent dacă vorbim de obiective profesionale sau personale.

#4 Dale Carnegie – Secretele succesului

Secretele succesului de Dale Carnegie este o carte celebră, pe care nu ar trebui să o ratezi dacă vrei să devii un model de videochat care câștigă bine și este mândru de meseria pe care o practică. Toți oamenii își doresc o viață împlinită, o familie frumoasă și unită, o casă așa cum au visat dintotdeauna și o slujbă pe care să o iubească. Dar nu știu concret cum să obțină toate aceste lucruri și din acest motiv, Dale Carnegie s-a gândit să realizeze un ghid ajutător.

#5 Stephen R. Covey – Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace

În orice meserie eficacitatea este un talent de folos, dar ea ajută cu atât mai mult în cazul meseriei de model de videochat. Se știe că modelele de videochat nu câștigă bani decât atunci când reușesc să poarte conversații private cu clienții lor. De aceea, trebuie să-și crească eficacitatea pentru a avea succes, iar cartea lui Stephen R. Covey – Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace le explică tocmai cum să facă acest lucru.