Primul job videochat nu este niciodată simplu, dar dacă îți pregătești dinainte niște trucuri la care să apelezi în situații de criză, nici nu se compară cu alte joburi ca dificultate. 

Modelele de videochat, în majoritatea cazurilor trebuie să folosească limba engleză pentru a vorbi cu membrii platformelor de videochat și a câștiga bani. Și chiar dacă nivelul tău de conversație este departe de a se putea numi nativ, dacă înveți de la început câteva expresii romantice uzuale, îți crești semnificativ șansele de câștig.

Ce este flirtul?

În cele mai multe țări în care se vorbește limba engleză, flirtul se bazează mereu pe încrederea între doi parteneri și pe naturalețea cu care aceștia își exprimă sentimentele. Nu trebuie să fii niciodată prea agresivă când flirtezi cu un american, un englez sau un australian și nici să arunci cuvinte în vânt doar doar poate oi nimeri un compliment potrivit. Flirtează inteligent, alege-ți cuvintele cu grijă și apoi lasă-te în voia partenerelui.

Iată deci 5 expresii în limba engleză utile unui model de videochat care comunică cu vorbitori nativi:

#1 I love your…

Înlocuiește punctele cu orice îți vine în minte și îți place la partenerul tău de discuție și cu siguranță îl vei cuceri de la prima convorbire. În general, bărbații se tem să le spui că-i iubești așa din senin, fără să îi cunoști suficient, dar le place să audă că iubești ceva la ei. Poate să fie vorba tonul vocii, de modul cum pronunță un anume cuvânt, de pasiunea lui pentru un anumit lucru și câte și mai câte. Așa că, la următoarea conversație, chiar și imediat după prezentări, spune-i partenerului tău cât de mult îți place ceva la el și cu siguranță îi vei capta atenția. Iar ca să pară totul cât mai natural, nu uita să adaugi și motivul pentru care lucrul respectiv ți-a atras atenția.

#2 Has anyone ever told you that… ?

Dacă flirtezi folosind complimente, e bine să reții și această expresie. În general, când spui așa ceva, poți adăuga în locul punctelor cât de mult seamănă partenerul tău cu un anumit actor sau ce voce caldă are sau orice alt lucru ți-a atras atenția la el.

#3 I have a thing for…

I have a thing for … înseamnă îmi place …, iar dacă e vorba de oameni, înseamnă chiar că ți-a căzut cu tronc persoana respectivă. Însă, ca expresie, nu este la fel de puternică ca like sau love și de aceea nici nu riști să-ți înfricoșezi partenerul când va auzi de la tine așa ceva. Dacă nu ai alte idei, poți încerca ceva de genul: I have a thing for passionate men sau I have a thing for nice men pentru că mai mult ca sigur vei găsi un context potrivit în care să aduci vorba despre așa ceva.

#4 I`m falling for you

Aceasta nu este o expresie pe care s-o folosești la prima conversație cu un client al platformelor de videochat. Dar dacă ai reușit să câștigi inima unui bărbat și el te caută mereu doar pe tine pentru a vă petrece timpul împreună pe internet, poți să-i spui cu încredere I`m falling for you. Nici această expresie nu este chiar identică cu I love you pe care am zis mai devreme s-o eviți deoarece, dacă îi spui cuiva I`m falling for you e ca și cum i-ai zice că crezi că te-ai îndrăgostit de el, nu că îl iubești și ești dependentă de dragostea lui.

#5 Get together

Get-together în limba engleză are două sensuri. Pe de-o parte se referă la o întâlnire casual între prieteni și pe de altă parte la un randez vu între doi iubiți. În situația voastră nu este cazul să vorbiți despre o întâlnire propriu-zisă deoarece nu vă veți întâlni niciodată fizic, față în față. Dar măcar de dragul flirtului, înainte să vă luați la revedere, ai putea să-i spui ceva de precum: I would love to get together again sometime ca să-i arăți că ți-a plăcut conversația voastră și ai vrea să vorbiți din nou cu prima ocazie.