Dacă vrei să te angajezi ca model de videochat, să știi că ai mai multe șanse de succes dacă de la început alegi un studio care să se potrivească perfect cu cerințele tale în domeniu. Iar ca să-l găsești pe cel mai bun, ar trebui să fii foarte bine informată și să faci doar alegeri în cunoștință de cauză.

În acest sens, ți-am pregătit în acest articol o listă cu întrebări pe care trebuie să le pui neapărat angajatorilor tăi dacă vrei să alegi un studio de videochat de care să fii pe deplin mulțumită pe tot parcursul colaborării tale acolo.

#1 Cu ce frecvență se efectuează plățile?

Nu toate studiourile de videochat au aceleași reguli în ceea ce privește termenele de plată. Există studiouri de videochat care plătesc o dată pe lună, studiouri care plătesc în fiecare săptămână, dar și studiouri care îți dau la finalul turei banii câștigați în acea tură. Din acest punct de vedere nu există abordare corectă sau greșită. Însă dacă ai anumite pretenții, trebuie să fii atentă ca studioul la care te angajezi să le îndeplinească.

#2 Cât de bine este protejată identitatea ta în mediul online?

Toate studiourile de videochat ar trebuie să protejeze cu succes identitatea modelelor lor în mediul online, dar bineînțeles că nu toate o fac la fel de bine. Unele studiouri de videochat pun problema securității pe primul loc în lista lor de priorități în timp ce altele ignoră acest subiect și iau atitudine doar atunci când se întâmplă ceva cu adevărat grav. La acest capitol însă, trebuie tu ca model să fii foarte atentă deoarece, la urma urmei, este în joc tocmai siguranța ta!

#3 Îți poți păstra jobul un secret?

Studiourile de videochat nu te obligă să spui tuturor cu ce te ocupi dacă nu vrei să o faci. În general, aceste lucruri sunt lăsate la latitudinea modelului. Dar trebuie să ai grijă la reclame și la promovare deoarece, dacă imaginea ta va apărea pe internet sau în materiale publicitare printate distribuite de studioul respectiv de videochat, atunci secretul tău va fi imediat dat de gol.

#4 Care sunt platformele pe care trebuie să le folosești?

Există mai multe platforme de videochat. Poate nu chiar la fel de multe cât studiourile, dar în orice caz, foarte multe. Așa că, dacă vrei să ai succes ca model, ar fi bine să știi pe care va trebui s-o folosești deoarece fiecare din ele are un public special. De exemplu, pe Streamate vei găsi fani ai tuturor genurilor de videochat, dar pe Livejasmin sunt șanse mai mari să întâlnești membrii mai pretențioși, obișnuiți cu modelele glamour.

#5 Ce calități trebuie să îndeplinești ca model?

Cele mai multe studiouri de videochat spun că acceptă orice fel de modele, dar după angajare multe femei observă că nu au calitățile necesare pentru a se dezvolta în cadrul lor. De aceea, chiar dacă studioul la care vrei să te angajezi te încurajează și-ți spune că te potrivești cu imaginea lor, nu lua totul de-a bună și cere detalii în legătură cu vârsta și alte caracteristici ale celorlalte modele.

#6 Ce parte din veniturile pe care le generezi îți revine ție?

Nu toate veniturile pe care le generezi ajung în buzunarul tău și este normal să se întâmple așa. Un studio de videochat are o mulțime de cheltuieli și pe deasupra trebuie să mai plătească și taxe la stat pentru tine. De aceea, să nu ți se pară neobișnuit dacă ți se va spune că o parte din veniturile tale îți vor fi oprite cu titlu de comision, însă discută pe larg de la început și vezi exact despre cât este vorba. Unele studiouri de videochat oferă modelelor lor aproximativ 65-70% din veniturile pe care acestea le generează, în timp ce altele doar 30% și bineînțeles, cu cât primești mai mult, cu atât e mai bine.