Te-ai angajat la un studio de videochat Iași sau în orașul unde locuiești, cu alte cuvinte ai obținut slujba la care ai visat dintotdeauna, iar acum vrei să studiezi și să afli ce trebuie să faci ca să devii mai bună? În acest articol îți prezentăm Cam Girl, o lectură pe care considerăm că ar trebui s-o citească orice model de videochat la început de drum pentru a afla o parte din secretele acestei industrii.

De la 0 la model de videochat și mai departe

Vada Bergen este săracă lipită și pe deasupra mai este și privită ca oaia neagră a familiei ei. De aceea se mută la facultate la o mie de kilometri depărtare de casă și încearcă să se bucure cât de mult poate de singurele două lucruri pe care le iubnește la nebunie: arta și cea mai bună prietenă ai ei pe nume: Ellis Carraway.

Ellis și Vada au o prietenie atât de strânsă și intensă încât cele două depind chiar puțin cam prea mult una de cealaltă și nimic nu le poate despărți până când un accident, iarna, pe un drum înghețat schimbă totul.

Evenimentul o lasă pe Vada cu cicatrice profunde, atât din punct de vedere fizic, cât și emoțional, iar cariera sa artistică promițătoare se întrerupe subit. Ellis se retrage și ea din viața Vadei, nedorind să vorbească despre acea noapte și astfel tot ce iubea Vada se pierde pe neașteptate.

Acum Vada nu mai are nimic de pierdut așa că, atunci când întâlnește niște antreprenori care-i vorbesc molcom, dar hotărât despre posibilitatea unei cariere extraordinare pe care ar putea s-o aibă dacă alege industria videochatului, Vada nu poate să refuze. Tot ce trebuie să facă Vada la noua ei slujbă este să petreacă câteva ore în fiecare noapte în fața unei camere web și să se dezbrace în fața unor necunoscuți care abia așteaptă să-i potrivească trupul în toată splendoarea lui.

Pentru Vada videochatul este doar o evadare din realitate până când în viața ei apare un client cu totul și cu totul diferit față de cei pe care i-a cunoscut vreodată și care vrea să afle mai multe despre ea decât cum arată corpul ei dezbrăcat.

Când o abordează, acest bărbat care îi citește până în străfundul sufletului adoptă un aer misterios și o convinge să discute chiar și despre cele mai intime lucruri pe care până acum le-a păstrat doar pentru ea. La început totul pare ca un joc, dar pe măsură ce relația se dezvoltă și cei doi ajung să se cunoască mai bine, Vada se îndrăgostește de noul său admirator și își dorește să facă cunoștință cu el și în viața reală.

Inițial nu pare o dorință prea complicată de realizat, dar când bărbatul misterios îi spune că i-o îndeplinește doar cu o condiție care presupune ca ea să-și dezgroape trecutul, lucrurile devin complicate.

De ce să citești Cam Girl?

Cam Girl este un roman care îți va răspunde la multe întrebări pe care s-ar putea să le ai în calitate de model de videochat:

de ce aleg femeile să devină modele de videochat?
ce îți poate oferi o carieră în domeniul videochatului?
este bine sau nu să te îndrăgostești de un client?

Ar mai fi multe de povestit despre Vada și experiența ei ca model de videochat, dar este mult mai interesant și ai mult mai multe lucruri de învățat dacă citești cartea pe cont propriu.

Iar dacă tot ești la capitolul culturalizare, caută puțin și despre Leah Raeder deoarece s-ar putea să-ți placă ce găsești.

Leah Raeder, cunoscut acum și sub numele de Elliot Wake, este autorul cărților Unteachable, Black Iris, Bad Boy și Cam Girl. Pe lângă faptul că îi place să citească mai mult decât orice, Leah adoră și designul grafic, jocurile video, whisky-ul fin și este expert în arta autodeprecierii. Poți afla mai multe despre el și despre cartea sa accesând blogul lui personal pe care l-a botezat cu numele său.