Aproape toate femeile care fac videochat au întâlnit la un moment dat un membru care le cere să facă mai mult decât ele își permit. Iar dacă ție nu ți s-a întâmplat așa ceva încă, să știi că totul nu este decât o chestiune de timp.

Vorbim despre acei bărbați care sunt atât de insistenți încât atitudinea lor devine o problemă. Când dai peste un astfel de specimen, lucrurile se întâmplă cam așa: te abordează, schimbă câteva rânduri cu tine, apoi prinde curaj și încearcă mai mult, iar când vede că îi ignori propunerile sau îl refuzi, revine iar și iar, cu mai multă înverșunare și cu expresii tot mai jignitoare.

Desigur, atâta timp cât nu îți pune în pericol integritatea fizică, te poți considera în sigunrață. dar la un moment dat, o astfel de atitudine poate deveni foarte frustrantă și consumatoare de timp. Și, culmea, acest lucru se întâmplă în general modelelor non-adult decât celor care fac videochat pentru adulți, așa cum vei putea afla și citind acest articol în continuare.

O angajată a unui celebru studio de videochat din țara noastră povestește așa pe un forum internațional dedicat modelelor de videochat:

„Buna fetelor! Am un fan care cheltuiește mulți bani cu mine, dar insistă și să-i dau contul meu de Instagram, ca să putem vorbi mai mult, în privat. Îl refuz de fiecare dată pentru că sunt genul de persoană care preferă să pună o barieră între viața profesională și cea personală, iar el se supără, dispare pentru câteva zile și apoi se întoarce iar. E cam obositor. Pe de altă parte, și eu și studioul câștigăm mulți bani de la el și nu știu cum să rezolv această situație fără să-l pierd. Vreo idee?”

La scurt timp după această postare, răspunsurile din partea celorlalte modele au început să curgă unele după altele. Iar cele mai multe fete i-au dat modelului în cauză următoarea soluție:

„Bună! Îi poți spune că, dacă îi dai contul tău personal pe Instagram sau orice altă rețea de socializare, studioul îți va bloca contul profesional și nu va mai avea cum să te vadă. Niciodată. Pentru că fără un cont de videochat îți poți pierde locul de muncă, iar reputația ta poate fi atât de afectată încât să refuze să lucreze cu tine și alte studiouri. Dacă și după ce îi explici așa dispare, nu te teme. Se va întoarce, nu-ți face griji pentru asta”, a răspuns Sophia.

„Salut, fato! După cum a spus și Sophia, cred că aceasta este cea mai bună soluție. În plus, este adevărat, deci nu îl vei minți. Lucruri de genul acesta se întâmplă tot timpul în modelelor de videochat, dar fanilor tăi prea insistenți le poți spune că, dacă le place compania ta, atunci ar trebui să te susțină și să urmărească evoluția ta prin intermediul platformei pe care o folosești pentru că dacă le dai datele tale personale, te-ar pierde”, a adăugat și Lolla, un alt model de videochat.

„Eu zic să faci o înțelegere cu el demonstrându-i că ești dispusă să ajungeți la un compromis. Spune-i că nu poți să-i dau contul tău de Instagram sau Facebook, dar puteți vorbi de exemplu pe Twitter, dar cu condiția să investească regulat și în platforma pe care o folosești atunci când ești la studio, la muncă.” Sarah a mai explicat că ea așa le propune fanilor ei foarte insistenți și transformă astfel o problemă într-un adevărat câștig pentru ea deoarece toți sunt de acord.

În concluzie, nu există o singură modalitate de a trata cu membrii prea îndrăzneți de pe platformelor de videochat sau cu bărbații prea îndrăzneți în general. Dar trebuie să știi că există soluții și puțină diplomație te poate ajuta să ajungi foarte departe și să transformi o situație dificilă într-o situație în favoarea ta.

Așa că, data viitoare când cineva îți cere mai mult decât poți oferi, ia o pauză, respiră adânc, încearcă să privești situația și din punctul lui de vedere și gândește o strategie benefică pentru amândoi. Dacă știi să impui limite clare, dar și să oferi alternative, poți gestiona aproape orice situație dificilă.