Deși videochatul este o industrie în care se câștigă extrem de bine, nu toate modelele de videochat obțin aceleași câștiguri. Tocmai de aceea, cele mai multe studiouri, atunci când fac angajări studio videochat, nu promit o sumă exactă viitoarelor lor angajate, ci le spun doar care este valoarea unui minut sau a unei ore de muncă.

Dar dacă lucrezi ca model de videochat, este normal să-ți dorești tot mai mult și ca să poți obține performanțe extraordinare, ar fi bine să știi de la început care sunt secretele femeilor care obțin zeci de mii de euro în doar câteva luni.

În industria videochatului competiția este acerbă

Videochatul este o meserie foarte bine plătită, dar și extrem de populară în România. Dintre toate țările europene, româncele sunt printre cele mai numeroase când vine vorba de videochat ca meserie și atunci și competiția este foarte acerbă.

Bărbații de pe întreg globul consideră că româncele se numără printre cele mai frumoase femei din lume, lucru care, la prima vedere, ar putea părea un avantaj pentru tine, dacă te-ai născut româncă. Dar imaginează-ți că atunci când vei intra live, nu vei fi doar tu, ci și multe alte femei din țara noastră iar membrii platformei pe care lucrezi au posibilitatea să aleagă modelul care li se pare cel mai atrăgător.

De aceea, chiar dacă ești o femeie frumoasă, asta nu înseamnă că trebuie să te culci pe o ureche și să aștepți ca banii să înceapă să curgă deoarece, până să intri într-o conversație privată, totul este o luptă.

Care sunt secretele modelelor de videochat care câștigă sume fabuloase?

Modelele de videochat care câștigă foarte mulți bani au un singur secret important pe care nu se tem să-l dezvăluie: munca. În spatele acelor câștiguri de zeci de mii de euro se află sute sau poate chiar mii de ore de muncă, iar aici nu ne referim doar la timpul petrecut online.

Un model de videochat câștigă chiar și câteva sute de euro pe oră, dacă ne referim doar la conversațiile private. Dar până să ajungă să poarte o conversație privată, orice model trebuie să-și convingă potențialii clienți să vorbească cu el.

Cu alte cuvinte, ca timp de lucru propriu-zis pentru un model de videochat ar trebui puse la socoteală și minutele în care modelul respectiv doar trimite mesaje potențialilor clienți încercând să-i atragă, dar și timpul pe care modelul îl dedică îmbunătățirii imaginii sale.

Ca să înțelegem mai bine de ce este atât de important ca un model de videochat să arate impecabil, hai să ne gândim puțin la psihologia persoanelor care plătesc pentru astfel de servicii. Ca să vorbești cu un model de videochat trebuie să scoți din buzunar niște sume frumușele de bani. Și atunci, dacă tot ai de ales, vrei să vorbești cu o femeie oarecare, ca miile de necunoscute pe care le întâlnești pe stradă, sau cu o prințesă a cărei imagine îți luminează ziua și te umple de inspirație?

Răspunsul corect pentru majoritatea bărbaților este evident al doilea. Iar din acest motiv, modelele de videochat trebuie să dedice enorm de mult timp perfecționării imaginii lor, fie că vorbim de aspectul fizic, fie că vorbim de talentele lor ca persoane.

Spre deosebire de femeile care lucrează în alte domenii, pentru modelele de videochat mersul la sală face parte din rutina săptămânală, la fel ca și frecventarea saloanelor de înfrumusețare sau timpul acordat îngrijirii personale acasă.

Mai mult, ca să aibă despre ce discuta cu clienții lor, modelele de videochat în general investesc mult în dezvoltarea lor personală, ca să poată găsi rapid subiecte captivante de discuție și pentru a-și ține interlocutorii mereu în priză, demonstrându-le că o conversație cu ele merită până la ultimul bănuț.

Cine are șanse să devină un model de videochat de succes?

Orice femeie are șanse să devină un model de videochat de succes, dar cu condiția să ia în serios această meserie și i se dedice trup și suflet. Așa cum am prezentat pe larg și în acest material, videochatul nu este chiar o joacă de copii și în spatele fiecărui model de succes se află ore prețioase de muncă.