În industria videochatului se rulează sume impresionante de bani. De la costurile de administrare a unui studio de videochat, prețul tehnologiei de care ai nevoie pentru a oferi membrilor platformelor de videochat cele mai bune experiențe și ținutele modelelor și până la costul abonamentelor pe rețelele de socializare dedicate videochatului sau prețul pe care trebuie să îl plătești ca să ai parte de o conversație privată cu un model de lux totul este foarte scump când vine vorba de videochat.

Dar pentru un model de videochat important nu este cât se cheltuiește în această industrie și cât poate câștiga ea concret într-o lună de muncă.

Pentru că modelele de videochat câștigă bani în funcție de timpul pe care îl petrec în privat cu membri platformelor de videochat nimeni nu poate spune unui model de la început exact cât urmează să câștige. Dar pe baza unor informații concrete în legătură cu sumele la care se ridică diferite cheltuieli din industria videochat lui și pe baza informațiilor pe care le avem de la modelele cu experiență putem face o aproximare.

Cât cheltuiesc utilizatorii platformelor de videochat pentru pasiunea lor?

Suma cheltuită de utilizatorii platformelor de videochat se pare că diferă în funcție de platformă. La ora actuală Streamate este cea mai utilizată platformă de videochat din întreaga lume. Ea are cea mai mare baza de date cu modele active, dar și cel mai mare trafic. Conform programelor de monitorizare, se pare că platforma aceasta este accesată de milioane de vizitatori pe zi. Însă nu toți cei care accesează astfel de website-uri plătesc. Cei mai mulți se află acolo doar pentru a beneficia de conținutul gratuit pe care îl livrează unele modele și doar aproximativ 15% sunt dispuși să plătească pentru conținut cu plată. Revenind la sumele pe care aceștia le cheltuiesc pentru a vorbi cu modelele putem spune că bugetul mediu investit de acești utilizatori în videochat este de 40-50 de dolari pe lună.

În cazul platformei Flirt4Free care numai gratuită nu este contrar numelui său, vorbim de bugete medii de aproximativ 120 de dolari pe lună. Asta înseamnă dublu sau aproape triplu față de cât se cheltuiește pe cea mai populară platformă de la ora actuală.

Și în final merită să mai vorbim și despre Livejasmin. Aceasta este o platformă exclusivistă, cu modele glamour, foarte des folosită de studiourile de videochat din România. În cazul ei vorbim de sume medii de două trei ori mai mari față de Flirt4Free.

Veniturile unui model de videochat depind de platforma folosită?

Cu datele pe care le-am prezentat anterior în minte un model la început de carieră ar putea trage concluzia că dacă folosește o platformă de videochat mai scumpă poate câștiga mai mult. În realitate lucrurile nu stau chiar așa.

Platformele de videochat diferă între ele mai mult în funcție de conținutul pe care îl livrează clienților lor decât de cât de generoși sunt aceștia. Este normal ca o platformă precum Streamate să aibă o medie de cheltuieli din partea clienților mai mică față de Livejasmin, pur și simplu pentru faptul că este mai accesată. Dar asta nu înseamnă că balenele sau pești mari cum numim clienții dispus să cheltuiască mult pentru conversațiile private cu modelele de videochat sunt mai atrași de o platformă decât de alta.

Tot conform statisticilor am aflat faptul că aproximativ 95% din veniturile totale ale platformelor de videochat provin de la doar 15% din clienții care plătesc. Iar clienții care plătesc se orientează către o platformă sau alta în funcție de preferințele lor. Unii preferă să acceseze Streamate pentru o experiență mai naturală și imprevizibilă în timp ce alții preferă să investească în Livejasmin ca să vorbească cu niște modele cu calități de actriță.

În concluzie nu poți să-ți determini veniturile în funcție de platformă pe care prestezi, dar pe de altă parte ar fi bine să studiezi fiecare platformă de videochat în parte și înainte să începi să profesezi în această industrie sau alegi pe cea care se potrivește mai bine personalității tale.