Meseria de model de videochat este una din cele mai bine plătite meserii din România. Dar asta nu înseamnă că viața modelelor de videochat este întotdeauna roz-bombon deoarece, în ciuda eforturilor pe care o astfel de profesionistă trebuie să le depună ca să continue să evolueze permanent, ea se confruntă și cu o serie de preconcepții vechi de când lumea, sau mai bine-zis, de când a apărut conceptul de videochat. Hai să vedem care sunt acestea și cum putem dărâma miturile care s-au creat în jurul industriei videochatului!

Ce spune lumea despre modelele de videochat și care este de fapt adevărul?

#1 Modelele de videochat lucrează ilegal

Nu spunem că nu există niciun model de videochat care să lucreze ilegal în România și cu atât mai puțin putem afirma așa ceva la nivel mondial. Dar cel puțin, în cadrul studiourilor mari, așa cum este și cazul lui Savage Studio, de la angajarea modelelor și până la plata lor pentru serviciile prestate, totul se desfășoară într-un mod absolut legal.

#2 Modelele de videochat se prostituează

Nici în România și nici oriunde altundeva pe întreg globul, niciun model de videochat nu se prostituează, cel puțin nu practicând această meserie. Ca model de videochat, indiferent de modul în care alegi să te prezinți în fața camerelor de filmat sau cum vrei să te desfășori, nu te întâlnești niciodată față în față, fizic, cu clienții tăi. De aceea, sub nicio formă nu poate fi vorba despre prostituție.

#3 Modelele de videochat nu câștigă chiar atât pe cât se promovează în reclame

Acest mit este pe de-o parte fals, pe de-o parte adevărat. Dar asta nu pentru că în industria videochatului nu se plătește bine, ci pentru că nu toate modelele lucrează la fel de mult. Dacă ne gândim strict din punct de vedere al plății pe oră, modelele de videochat sunt plătite mai bine decât majoritatea angajaților din România. Tocmai de aceea videochatul este considerat o meserie atât de bănoasă. Dar pe de altă parte, pentru că modelele de videochat sunt plătite în funcție de timpul pe care îl petrec online, în privat, cu clienții lor, atunci este imposibil ca toate să câștige exact la fel. Mai mult, în general, modelele de videochat au un program flexibil, pe care și-l fac după bunul plac. De aceea, un model care lucrează doar două-trei ore pe săptămână nu poate câștiga la fel de mult ca unul care acordă opt ore pe zi, în fiecare zi, lucrului.

#4 Nu poți lucra în industria videochatului decât până la o anumită vârstă

Fals. Fals. Fals. Poți lucra în industria videochatului de când îți sărbătorești majoratul și cât timp de simți frumoasă și sigură pe tine pentru a te afișa în fața camerelor de filmat. Cel puțin la Savage Studio, când facem angajări studio videochat, nu căutăm modele care să aibă o anumită vârstă, ci doar femei frumoase, hotărâte, ambițioase, care vor să-și clădească o carieră strălucită în această industrie.

#5 Nu poți lucra ca model de videochat fără să te dezbraci

Ca model de videochat nu trebuie să stai dezbrăcată în fața camerelor de filmat, ci doar să porți o ținută mai lejeră, sexy, atrăgătoare, care să-ți pună calitățile în evidență. Dar dacă nici măcar acest lucru nu te face să te simți confortabil, atunci poți alege să devii model de videochat non-adult și chiar poți să-ți iei de pe cap grija hainelor pe care trebuie să le porți pentru că acest tip de videochat nu are nici cea mai mică legătură cu nuditatea.

#6 Trebuie să ai un corp de model de reviste de modă ca să fii model de videochat

Dacă stăm să ne gândim mai bine la cât de mult s-au schimbat și revistele de modă în ultimii ani și care sunt noile standarde din industria frumuseții, atunci putem spune că da, afirmația de mai sus este adevărată. În ziua de azi, nu doar femeile care se încadrează în anumite tipare, ci toate femeile care au grijă de corpul și sănătatea lor sunt considerate femei frumoase. Gândește-te de exemplu la Kim Kardashian și Blake Lively. Ambele sunt două femei superbe. Dar cât de mult seamănă între ele?