În ziua de azi, videochatul este un subiect foarte fierbinte. Indiferent dacă ai lucrat vreodată sau nu în acest acest domeniu, sau dacă cunoști pe cineva care să fie model, cu siguranță și tu ai mai mult decât o idee despre ce înseamnă videochatul.

Dar știai că foarte multe din lucrurile care se spun despre videochat sunt de fapt doar zvonuri, sau răutăți aruncate la întâmplare anume ca să defăimeze acest domeniu atât de popular.

Iar ca să nu te lovești de toate aceste dileme atunci când cauți oferte de angajare studio videochat, ți-am pregătit în continuare o listă foarte cuprinzătoare cu cele mai des întâlnite preconcepții despre videochat, pe care vom încerca să ți le explicăm pe larg, dar și să te lămurim cum stau lucrurile în realitate.

Așa că, dacă vrei să știi cum stau lucrurile de fapt în legătură cu videochatul, dacă este bine să intri în această industrie și ce poți să răspunzi celor care vor încerca să-ți contrazică alegerea, citește până la capăt acest articol!

Ce spune lumea despre videochat și cât de adevărate sunt zvonurile?

Videochatul este o meserie ilegală

Videochatul nu este o meserie ilegală în România, cel puțin din anul 2003 încoace. Videochatul ca activitate a fost reglementat prin legea numărul 196/2003, modificată ulterior prin legea 469/2004.

La început, când nu era încă o activitate recunoscută oficial în România, am putea spune că videochatul era ilegal, sau mai bine spus, nereglementat. Dar în prezent, așa cum se întâmplă de aproape douăzeci de ani încoace, videochatul este o activitate recunoscută prin lege, o activitate pentru care persoanele care o întreprind sau care angajează alte persoane în acest sens, plătesc taxe și impozite la stat.

Altfel, dacă nu era ceva legal, cum îți poți imagina că funcționează atât de multe studiouri de videochat, așa în văzul lumii, promovându-se chiar în cel mai îndrăzneț mod cu putință.

Intră doar pe Facebook și dă scroll pentru un minut. Sunt șanse foarte mari să îți apară printre postările de la prietenii tăi și o reclamă a vreunui studio de videochat, iar dacă nu ai ochit-o încă, uită-te puțin mai bine pentru că s-ar putea să fie acolo.

Iar după ce o identifici, verifică și cât de clare sunt specificate în ea numele studioului și adresa lui. Cu riscul de a ne repeta, dacă așa ceva nu ar fi perfect legal în România, chiar crezi că toate aceste reclame ar apărea așa pur și simplu, în văzul tuturor?

Videochatul este același lucru cu prostituția

Hai să căutăm în dicționar ce înseamnă prostituție ca să lămurim odată pentru totdeauna această preconcepție atât de des întâlnită despre videochat.

PROSTITUȚIE s.f. Act prin care o persoană consimte să întrețină, în mod obișnuit, raporturi sexuale cu un număr nedeterminat de parteneri pentru bani sau pentru anumite avantaje.

PROSTITUȚIE s.f. Faptă (infracțională) comisă de femeia care practică relații sexuale cu diverse persoane pentru a-și procura mijloace de existență.

PROSTITUȚIE – I, f. Îndeletnicire practicată, de obicei, de femei, care întrețin relații sexuale cu scopul de a-și exista existenșa.

Și acum dacă dicționarul ne-a lămurit în legătură cu definiția prostituției, hai să ne gândim ce înseamnă de fapt să faci videochat.

Un model de videochat este o femeie sau un bărbat care comunică pe internet cu diferite persoane, în privat, în schimbul unei sume de bani, sau a unor beneficii. Modelelor de videochat, mai ales celor care lucrează în studiouri legale, le este strict interzis să se întâlnească fizic cu clienții lor, chiar dacă într-unele cazuri pot primi din partea acestora diferite cadouri. Și atunci putem spune că videochatul și prostituția au vreun lucru în comun?

Dacă nu există niciun fel de contact fizic, real, cum putem spune că videochatul este măcar similar cu prostituția?

Ca model de videochat trebuie în mod obligatoriu să te dezbraci

Nu este o regulă că trebuie să te dezbraci dacă ești model de videochat. Există și videochat non-adult unde nu numai că nu e obligatoriu să te dezbraci, dar nici măcar nu ai voie. Iar dacă crezi că aceasta este doar o excepție de la regulă, să știi că nici videochatul tradițional nu se bazează pe nuditate mai multe de 10-15%.

Orice model de videochat este plătit doar în funcție de timpul pe care l-a petrecut în conversații private cu clienții săi. De aceea, dacă un model de videochat s-ar baza doar pe mici show-uri de striptease în fața camerei, atunci nu ar mai avea nicio șansă să câștige mult.

Ca să ai succes în videochat este bine să ai o traistă cu povești din care să alegi de fiecare dată cele mai palpitante subiecte prin care să menții în permanență interesul clienților tăi.

De aceea, dacă nu ai încă o pasiune, ar fi bine să-ți găsești una cât de curând pentru că clienții tăi abia așteaptă să asculte de la tine povești care mai de care mai palpitante. Apucă-te de un sport de performanță, citește sau călătorește. Fă orice lucru îți face plăcere, dar dacă tot îl faci, aprofundează-ți cunoștințele în legătură cu el ca să poți vorbi despre această pasiune a ta și cu clienții tăi și să nu te mai bazezi doar pe nuditate ca model de videochat.

Se poate face videochat și de acasă

Bineînțeles că se poate face videochat și de aceasă, mai ales în epoca în care trăim. Există zeci sau poate chiar sute de website-uri de videochat pe care le poți folosi pentru a te promova și pentru a te conecta cu clienții tăi. Ca să faci videochat de acasă pur și simplu îl alegi pe cel care ți se potrivește, te înregistrezi și apoi te apuci de treabă. Dar întrebarea nu este dacă poți sau nu să faci videochat de acasă, ci dacă merită sau nu să te angajezi la așa ceva.

Dacă faci videochat de acasă și lucrurile merg bine, așa cum și speri de fapt, vei încasa niște venituri și pentru ele va trebui să treci prin toate formalitățile necesare declarării lor ca să plătești taxe și impozite. În caz contrar, riști nu numai amenzi usturătoare, ci și pedeapsa cu închisoarea.

În plus, chiar dacă îți asumi de exemplu acest risc, ce faci ca să te prezinți impecabil zi de zi în fața clienților tăi? Te închizi în camera ta și te aștepți că nimeni din familie nu își va da seama cu tu faci de fapt videochat? Te muți cu chirie?

Și mai mult, cum îți amenajezi camera pentru ca clienții tăi să aibă parte de o imagine impecabilă din partea ta? Stai să faci mereu curat înainte să te loghezi online? Îți cumperi aparatură profesională de filmat?

Nu mai bine lași toate aceste probleme în grija unui studio de videochat? Nu este mai simplu să îți plătească un studio de videochat toate taxele, să se ocupe de promovarea și de imaginea ta și să-ți ofere un mediu propice evoluției tale, toate acestea în schimbul unui mic comision? Nu este mai simplu așa?

Modelele de videochat nu își pot face relații serioase

Multe femei dau cu piciorul șansei de a deveni modele de videochat de teamă ca partenerii lor să nu le judece sau de teamă că nu-și vor mai putea face iubiți dacă în timp ce muncesc vorbesc cu alți bărbați.

Dar nu putem generaliza. Așa cum există bărbați care refuză categoric ca iubitele lor să muncească, la fel există și bărbați pe care nu îi deranjează absolut deloc dacă iubitele lor se ocupă cu videochatul.

Contrar opiniei populare, nu toți bărbații sunt geloși și mulți dintre ei se bucură dacă au alături o femeie puternică, care se descurcă pe cont propriu și câștigă sume fabuloase de bani pentru serviciile pe care le prestează.

Nu vei mai putea avea niciodată o altă meserie dacă te angajezi ca model de videochat

Dacă te angajezi o dată ca model de videochat și renunți la această meserie, asta nu înseamnă că nu vei mai putea face niciodată altceva. Poate singurul impediment pe care îl vei putea avea sunt câștigurile mari din videochat care te fac să devii mai pretențioasă când vine vorba de muncă. Dar în rest, chiar dacă ai lucrat ca model sau nu, poți deveni ceea ce îți dorești tu, în funcție de pregătirea și capacitățile pe care le ai.

Dacă ai lucrat ca model de videochat nimeni nu te oprește să devii apoi programator, doctor sau chiar avocată, așa cum dacă lucrezi ca model de videochat nimeni nu te poate împiedica să îți continui și studiile în același timp.

ce vrei să faci cu viața și cu carierea ta mai departe este o alegere pur personală, iar meseria de model de videochat dacă îți influențează în vreun fel evoluția, va fi sigur doar în mod pozitiv.

Ca model de videochat capeți niște abilități pe care nu toată lumea le are și datorită lor îți va fi chiar mai ușor să te angajezi și în alte domenii.