Deci, ai decis că vrei să fii model de videochat… În primul rând, felicitări și în al doilea rând, bine ai venit în echipă!

Reține însă că, la fel ca în cazul oricărui job, ca model de videochat trebuie să depui un minim de efort pentru a putea câștiga atât cât îți dorești și contrar opiniei populare, nu este suficient doar să ai o față drăguță ca să reușești.

Da, un webcam și un chip angelic sunt un început bun. Dar asta nu este tot.

Când vine vorba de echipamente, platformele de videochat au și ele anuite cerințe pe care ar fi bine să le îndeplinești ca să ai succes și clienții să se așeze la coadă pentru a putea schimba două vorbe cu tine.

Cele mai bune echipamente când vine vorba de meseria de model de videochat

Un PC de ultimă oră

Pur și simplu nu poți oferi clienților tăi imagini sacadate și să aștepți să petreacă ore în șir de vorbă cu tine. Pentru membrii platformelor de videochat, pasiunea lor este un lucru foarte foarte scump și din acest motiv se așteaptă să primească tot ce-i mai bun. Și la urma urmei, lăsând la o parte aspectele financiare, când vine vorba de o conversație cu o femeie atât de frumoasă ca un model de videochat, cine nu vrea să vadă cât mai clar tot ce se întâmplă pe ecran?

Lumini

Nu te aștepta să arăți ca o zeiță pe ecran dacă te lași luminată doar de un bec slab, atârnat pe tavan. De fapt, în acel tip de lumină femeile arată cel mai rău deoarece li se accentuează cearcănele, ochii le par lipsiți de strălucire, iar nasul le devine mai mare. Ca model de videochat ai nevoie de lumină puternică, distribuită uniform, din mai multe surse, plasate pe podea la nivelul tău, așa cum folosesc vloggerițele.

Un webcam de calitate

Există camere web cu prețuri începând de la sub 100 de lei și până la aproape de 1000 de euro. Și chiar dacă ți se pare cam mult să dai pe ceva atât de mic, ca model de videochat trebuie să te orientezi către cele de la capătul din dreapta al listei.

Mouse și tastatură wireless

După ce se loghează pe platforma de videochat pe care performează, modelele de videochat trebuie să fie active și să trimită mesaje private membrilor acestora pentru a-i atrage în discuții. Nu e vorba de nimic filozofic, ci doar de întrebări legate de vârstă, naționalitate și de cele mai multe ori, mărimea la sutien. Dar chiar și așa, trebuie să ai la îndemână un mouse și o tastatură wireless pentru a putea răspunde la ele!

Internet de mare viteză

Dacă până acum te orientai după cel mai ieftin abonament la internet, de acum înainte, ca model de videochat, trebuie să le cauți pe cele cu cele mai multe beneficii. La fel ca și PC-ul de ultimă generație, internetul de mare viteză este foarte important pentru a putea oferi clienților tăi imagini de cea mai bună calitate.

Un microfon profesional

Un microfon profesional se află pe lista scurtă a celor mai importante lucruri absolut esențiale pentru un model de videochat. Dacă vrei ca cei care te apelează să te audă impecabil, nu te poți aștepta să folosești microfonul incorporat în camera web, sau unul de la niște căști.

Bineînțeles, toate aceste dispozitive pe care le-am enumerat mai sus, vin cu un preț. Nu este chiar ieftin să te transformi peste noapte într-un model de videochat apreciat și în primele luni, s-ar putea să muncești doar pentru a-ți acoperi această investiție inițială. Dar există și o metodă prin care poți să sari peste acest pas.

Tot ce trebuie să faci este să cauți câteva oferte de angajări videochat și să alegi un studio care corespunde cerințelor tale. Astfel, nu numai că nu va mai trebui să te documentezi în legătură cu dispozitivele necesare unui model de videochat și să le cumperi pe fiecare, ci chiar vei beneficia în mod gratuit de echipament mai bun decât tot ce ai putea alege tu!