Pentru un model de videochat nicio zi nu seamănă cu alte. Atâta timp cât vorbești de fiecare dată cu cineva nou, este practic imposibil să ți se ceară să faci două lucruri la fel de către două sau mai multe persoane diferite.

Dacă nu îți place diversitatea, poți bineînțeles să-ți creezi o comunitate de fani loiali și ori de câte ori intri online să vorbești cu unul dintre ei și astfel să-ți petreci timpul de la studio cu trei, patru sau cinci persoane.

Pe de altă parte, poate dura foarte mult până ajungi să-ți construiești o astfel de comunitate și de aceea, dacă vrei să câștigi mult încă de la început, atunci ar fi bine să adopți o altă abordare și să te transformi într-un yes man, de fapt yes woman care nu refuză nimic din ceea ce îi cer persoanele care o abordează pe rețelele de videochat.

Ca să-ți dăm câteva exemple despre ce ți se poate cere ca model de videochat, am întocmit o listă cu cele mai neobișnuite solicitări la care au răspuns diferite modele de videochat din întreaga lume, modele care câștigă câteva mii de euro pe lună.

Ce fac modelele de videochat pentru a-și atinge obiectivele financiare?

Un model de videochat din Australia povestește că în timpul unei sesiuni de videochat persoana cu care vorbea i-a cerut să se ungă cu suc de sfeclă roșie, iar în alta, o altă persoană, i-a spus să se acopere cu aluat de clătite și chiar să-și dea foc la sfârcuri, lucru pe care l-a făcut de fapt.

Acum câțiva ani, un model renumit din România povestea niște experiențe similare. Unul din fanii ei loiali o căuta zi de zi pentru a-i cere să stea în fața camerei pur și simplu nemișcată și să nu facă nimic. Și cu toate că așa ceva poate părea floare la ureche, chiar și pentru un model de videochat care nu are niciun pic de experiență anterioară în acest domeniu, în realitate însă, să stai nemișcată controlându-ți chiar și respirația nu poate fi deloc ceva plăcut și de altfel, nici ușor.

Tot același model de videochat din România mai povestea și cum și-a acoperit capul cu o pungă de hârtie, tot la solicitarea unuia din fanii ei. Și solicitarea acestuia a fost cel puțin ciudată, la fel ca și cele mai multe din solicitările de care are parte acest model talentat și creativ zi de zi. Dar pentru că nu spune la aproape nimic nu, frumoasa româncă se întorcea lună de lună acasă cu mai mulți bani decât cele mai multe modele de la vremea aceea din țara noastră.

Un alt model, de data aceasta din Statele Unite ale Americii, spune că a petrecut 40 de ore cu un membru obsedat de jocuri video, pentru a termina ca coadă un joc foarte lung și solicitant. Pentru ea a fost cea mai lungă sesiune pe care a avut-o vreodată, cu toate că era obișnuită cu conversații particulare lungi, întrucât majoritatea celor care o căutau îi spuneau să le țină companie în timp ce pregătesc masa sau mănâncă, însă 40 de ore, și ca să se joace, a fost o experiență cu totul și cu totul nouă.

O altă solicitare neobișnuită de care a avut parte un model de videochat a fost să privească un membru al platformelor de videochat cum acesta probează rochiile soției sale și să-i spună ce îi stă bine cu ele.

A făcut asta și nu doar o dată, ci nenumărate nopți la rând care i-au adus atât de mulți bani încât a putut să-și plătească facultatea, una foarte costisitoare de altfel și să se distreze colindând baruri scumpe și cluburi luxoase, așa cum foarte puțini studenți își permit. Iar ceea ce este cel mai neobișnuit este faptul că făcea toate aceste lucruri din camera sa de cămin.