Industria videochatului este o sursă excelentă de venit pentru modelele de pretutindeni și o sursă și mai bună de divertisment pentru telespectatori. Modelele beneficiază de multă libertate în ceea ce privește lucrurile pe care le fac și sunt responsabile pentru performanțele lor, câștigând mult mai mult decât obțin multe alte femei care lucrează în industria pentru adulți. Telespectatorii, pe de altă parte, beneficiază de mai mult divertisment și de o experiență mult mai captivantă, decât dacă ar urmări de exemplu un show de striptease pentru toată lumea, nu doar pentru un client particular.

Pentru modele, videochatul reprezintă o oportunitate de a câștiga sume foarte mari, incredibil de mari de bani, având o meserie sigură, lipsită de pericole. Când spunem „incredibil”, ne referim la mii de dolari, iar la asta se mai adaugă și senzația de completă libertate pe care ți-o oferă live streamingul.

Dar videochatul totuși ridică mukte semnde de întrebare. Mai exat: cât câștigă concret modelele de videochat? Și care este drumul către succes dacă vrei să ajungi mare în lumea camerelor web? Hai să aruncăm o privire!

Cât câștigă cu adevărat modelele de videochat din România?

Chiar dacă e imposibil să găsești o medie în ceea ce privește câștigurile modelelor de videochat, cele mai multe fete care lucrează în această industrie raportează sume destul de semnificative, de la 2.000 și până la 3.000 de euro pe lună, chiar și pentru cele care abia au început să lucreze. În România, astfel de câștiguri poți obține doar în acele industrii foarte care nu îți oferă niciun fel de libertate, unde trebuie să lucrezi zi de zi în condiții de stres intensiv.

Pe de altă parte, un lucru important de avut în vedere la videochat este că venitul lunar poate fi destul de inconsecvent. Depinde de o mare varietate de factori, mulți dintre ei care pe care nu îi poți controla. Într-unele unele nopți pur și simplu nu vei câștiga atât de mult pe cât ți-ai dori. Dar, din nou, în alte nopți îți poți depăși ușor obiectivele, motiv pentru care videochat încă este o alegere excelentă, chiar și în ciuda inconsecvenței.

Ce trebuie să faci ca să reușești în industria videochatului ca model?

Nu te mai întreba dacă poți să reușești sau nu în industria videochatului ca model pentru că răspunsul este unul singur: DA! La ceea ce ar trebui să te gândești mai degrabă este modul în care poți deveni un model cunoscut, iar în aceeastă privință, îți dăm noi câteva puncte de plecare:

Fii răbdătoare

Când îți începi carierea de model, cel mai important lucru de reținut este că nu ar trebui să te lași dezamăgită de numărul inițial de spectatori, indiferent de care este acesta. Probabil că nu vei avea parte de prea multă atenție din partea membrilor platformelor de videochat la început, dar ceea ce merită reținut este că, la un moment dat, vei avea mulți spectatori și faniși pentru asta ar trebui să ai răbdare.

În primul rând trebuie să afli care sunt lucrurile care te fac să te simți confortabil și să te ocupi de eventualele aspecte tehnice importante pentru videochat. Lucrurile vor progresa de acolo și, dacă doar unei singure persoane îi place ceea ce faci în fața camerei web, probabil că aceasta le va spune și altora. Odată ce numărul de spectatori începe să crească, platforma pe care o utilizezi va începe probabil să te promoveze și mai mult și să câștigi astfel din ce în ce mai multă vizibilitate. Și de aici încolo începe adevărata distracție.

Fii bună

În timp ce faci videochat, lucrezi practic cu oameni, iar oamenii tind să aprecieze când cineva se comportă frumos cu ei. Numărul acestor oameni care te apreciază este, de asemenea, principalul indicator al performanțelor tale, așa că asigură-te că tratezi cu respect fiecare mebru al platformelor de videochat.

În estență, publicul modelelor de videochat se așteaptă ca acestea să acorde o atenție specială fiecărui membru în parte. Fiecare vrea să se simtă special, diferit, și cu cât te comporți mai familiar cu cu cei cu care vorbești, cu atât îți crești mai mult șansele de a maximiza nivelul veniturilor tale într-un timp scurt. Vorbește cu cei care te admiră, asigură-te că acorzi puțină atenție fiecăruia dintre ei și fă-i să se simtă apreciați. Apoi, ei își vor deschide portofelele pentru tine și veniturile îți vor crește destul de frumos pentru că, la sfârșitul zilei, acesta este o parte din motivul pentru care ei sunt acolo.

Găsește-ți „chemarea”

Nu se poate nega faptul că există destul de multe fete active în industria videocahtului în acest moment, așa că te vei confrunta cu o concurență acerbă. Dar lucrul important este că nu toate modelele de vidochat fac același lucru și mai mult, nu toate sunt bune la ce ceea ce fac. De aceea, dacă ajungă o animatoare cu adevărat bună, singurul lucru care mai rămâne de făcut este să găsești ceva care te va face diferită și te va ajuta să te evidențiezi mai ușor.

Diferențele între tine și alte modele pot consta într-o serie largă de lucruri, începând cu o cameră de streaming pe care nicio altă fată nu o are, până la un mod nou de a-i ține pe membrii platformelor de videochat interesați de conținutul pe care îl creezi. Totul depinde de tine și de ceea ce ești dispusă să faci. Bineînțeles, o condiție foarte importantă este să poți „citi” spectatorii și să vezi ce le place să vadă și ce nu, iar apoi te poți adapta în funcție de cerere.

Alege un studio care să te susține

Este important să te angajezi încă de la început la un studio de videochat care să-ți ofere un mediu prielnic pentru a putea evolua. Studioul la care lucrezi trebuie în primul rând să dispună de tehnologie de top, dar și să fie amenajat într-un mod modern și atractiv.

Cel puțin la nivel de subconștient, toate aceste lucruri contează pentru membrii platformelor de videochat întrucât ei plătesc sume fabuloase ca să poată vorbi online cu modelele preferate. Gândește-te că fiecare minut pe care îl petrec în privat cu tine, costă pentru ei măcar 3 euro, iar banii aceștia nu sund de colo mai ales când orele curg una după alta. De aceea, tu trebuie să fii atentă chiar și la cele mai mici detalii și să arăți publicului tău că îți pasă de felul cum el te percepe și să-i oferi o imgine absolut impecabilă.

De asemenea, în ceea ce privește susținerea din partea studioului, mai putem vorbi de suport în cea mai pură formă a sa. Ca model de videochat la început de drum poți profita din plin de un feedback sincer din partea cuiva cu o poziție neutră, sau care are exact aceleași obiective ca tine, așa cum este cazul studioului de videochat.

Veniturile studiourilor de videochat depind în mod direct de banii pe care modelele lor îi câștigp și de aceea, cele mai profesionale dintre ele, fac tot posibilul pentru a-și ajuta modelele să ajungă în vârf.

Crește-ți numărul de urmăritori pe platformele sociale

Există o legătură directă între succesul pe platformele sociale și succesul pe care îl poți obține ca model de videochat. Cu cât te cunosc mai mulți oameni și în afara camerelor, cu atât vei sta mai puțin în fața lor așteptând pe cineva să te invite să vorbești în privat.

Și vestea bună este că nu e deloc greu să te transformi într-o adevărată vedetă în social media, ca model de videochat. De fapt, lucrurile sunt cum nu se poate mai simple, mai ales dacă adopți o atitudine sexy și oferi publicului tău frânturi din viața ta luxoasă pe care o duci ca model de videochat.

La urma urmei, ca model de videochat chiar acesta este stilul de viață pe care îl vei avea și atunci, ca să ai ce posta pe rețelele sociale, nu trebuie decât să ai mereu camera foto la tine și să imortalizezi cele mai glamour momente din viața ta.

Note finale

Când ai deja o idee în legătură cu această industrie, să fii un model de videochat este o perspectivă foarte atractivă din punct de vedere financiar. Dar pentru multe fete care lucrează în industria videochatului, este vorba despre mult mai mult decât banii. Este vorba despre distracție, de plăcerea pe care o simți atunci când faci ceva ce îți face plăcere, dar și de a oferi plăcere spectatorilor tăi. Este vorba despre libertatea de a te exprima așa cum simți și de a câștiga bani în timp ce faci un lucru creativ. Fă fii model de videochat este o oportunitate și chiar dacă multe femei profită din plin de ea, nu înseamnă că tu ai mai puține șanse să reușești.