De la lansarea sa pe piață în anul 2016 și până în prezent, OnlyFans este de departe cea mai populară platformă socială pentru creatorii de conținut cu un public exclusiv adult. Există foarte multe modele de videochat care au obținut venituri fabuloase folosind această platformă, dar și vedete care și-au rotunjit și mai mult încasările oricum mari datorită înscrierii pe platforma OnlyFans. Un exemplu din ultima categorie (pentru că persoanele din aceasta sunt mai deosebite) este Bella Thorne, o fostă vedetă a canalului Disney care a încasat încă din prima zi în care s-a înscris pe OnlyFans nici mai mult nici mai puțin de un milion de dolari.

Bella Thorne este un fenomen în rândul celebrităților care câștigă bani pozând pe internet, nu doar pentru că a reușit să blocheze platforma Only Fans atunci când și-a creat contul, ci și pentru că și-a creat propria platformă numită Content X care rivalizează acum cu OnlyFans. Dar fiecare are plusurile și minusurile sale. În timp ce pe OnlyFans competiția este atât de acerbă încât este greu să te remarci, mai ales la început de drum, Content X are și el problemele sale.

„Am avut o experiență uimitoare cu Content X, m-au ajutat să creez conținut super bun și m-au conectat cu modele uimitoare, a scris despre platforma Bellei Thorne un model care o folosește constat. Bella nu este doar o actriță talentată, ci și un model foarte creativ, iar cu firea ei artistică și figură maternă pentru toți cei pe care îi întâlnește este omul potrivit pentru cei care vor să-și construiască o carieră în industria conținutului pentru aduți.”

Pe de altă parte, există și modele care nu numai că o acuză pe Bella Thorne de o lipsă totală de interes față de utilizatorii platformei ei, dar și că ar fi pozat în mod intenționat doar cu modellee care i-ar fi adus tot ei faimă, deși unul din lucrurile pe care îl promitea utilizatorilor acestei platforme erau ședințe foto alături de ea, pentru ca și modelele cu mai puțini urmăritori pe OnlyFans să poată câștiga popularitate.

În timp ce OnlyFans a fost pentru mult timp un refugiu pentru lucrătorii din industria conținutului online pentru adulți, care au constituit de fapt și baza de utilizatori principali ai site-ului de la lansarea sa din 2016 și până în prezent, popularitatea platformei a crescut vertiginos când a devenit și un refugiu pentru cei care se temeau de instabilitate financiară sau fuseseră disponibilizați în timpul pandemiei, așa cum au raportat multe publicații celebre din țară și din străinătate, precum Rolling Stone.

Sosirea Bellei Thorne pe platforma OnlyFans a fost întâmpinată cu reacții care mai de care mai variate din partea multor lucrători sexuali, deoarece OnlyFans a anunțat că își va reelabora unele politici la scurt timp după ce ea s-a alăturat. Unii consideră că schimbările au rezultat din cauza faptului că Thorne a perceput 200 de dolari pentru o fotografie „nud” cu plată, care nu era de fapt ea complet nud. („De asemenea, nu fac nuditate”, le-a spus ea fanilor deloc mulțumiți.) Clienții nemulțumiți au încercat să obțină o rambursare de la OnlyFans pentru achiziție.

În timp ce compania a susținut că niciun client nu le-a influențat în mod direct schimbările produse la nivelul politicii lor. Dar la scurt timp după debutul lui Thorne pe site, au impus un plafon pentru sfaturi și postări cu plată pe vizionare și, în anumite țări, a mărit timpul de plată pentru creatori de la șapte zile la 21.

„Limitele sunt modificate din când în când pe baza informațiilor despre o anumită piață și nu sunt rezultatul aderării unui anumit creator la platformă, chiar dacă este vorba de o celebritate”, spune un reprezentant al platformei OnlyFans într-o declarație dintr-un interviu acordat publicației Rolling Stone.

Aceste schimbări au afectat în mod direct creatorii de conținut pentru adulți, câștigurile lor și șansele lor pe platformă, transformând în același timp website-ul Content X într-un oponent veritabil.