Meseria de model de videochat a stârnit multe prejudecăți. Cele mai multe se datorează faptului că prea puțini înțeleg exact cu ce se ocupă un model de videochat în realitate. Înainte să accesezi o platformă de videochat sau să devii chiar tu însuți un model, este ușor să-ți imaginezi cele mai neobișnuite lucruri despre această industrie.

De asemenea, mulți își imaginează că meseria de model de videochat se află undeva la limita legalității și dacă decizi să devii model, trebuie să trăiești într-un fel în umbră, ca un spion de exemplu, și să nu spui la nimeni cu ce te ocupi deoarece poate fi periculos.

În realitate însă, în România cel puțin, să fii model de videochat este perfect legal, cât timp te angajezi la un studio în toată regula și muncești cinstit. Studiourile de videochat sunt companii ca oricare altele din România, care plătesc la stat taxe și impozite pentru a putea funcționa și își angajează modelele oferindu-le astfel toate beneficiile de care se bucură un angajat din țara noastră.

Revenind însă la subiectul care ne interesează în acest articol, lucrurile pe care le face un model în fața camerelor web, putem spune că, în ciuda opiniei populare, ele nu au nimic de-a face cu prostituția.

Da, poți să numești imaginile senzuale pe care le oferă un model celor care îl privesc pornografie sau în orice alt mod dorești, dar nu prostituție.

Prostituția presupune prestarea unor servicii care implică sex în schimbul unei sume de bani. Dar un model de videochat nu se întâlnește niciodată față în față cu clienții săi și astfel nu poate fi vorba de prostituție.

În general, studiourile de videochat, pentru a proteja identitatea angajatelor lor în mediul online le sfătuiesc pe acestea să nu se prezinte cu numele lor reale când prestează pe internet și le interzis să se întâlnească cu oricare din clienții lor. Dar le permit în schimb să primească cadouri de la aceștia.

Astfel, în industria videochatului, nu există nicio urmă de contact fizic și din acest motiv modelele de videochat sunt acuzate pe nedrept de prostituție.

Ce trebuie să facă un model de videochat în fața camerelor web?

Ca să câștige bani din videochat, un model trebuie să comunice cu clienții săi în privat. Și ca să primească cereri de conversații private, poate să apeleze la diferite metode, care mai de care mai creative.

Se crede că în videochat nu poți să câștigi bani dacă nu te dezbraci, dar și aceasta este o concepție greșită întrucât există și videochat nonadult și de asemenea, atât timp cât generează venituri, chiar și modelele specializate în videochatul pentru adulți pot să spună și povești, nu trebuie neapărat să se dezbrace.

Modelele de videochat sunt în general femei care vând vise prin intermediul internetului. Dacă pun în scenă pentru clienții lor o poveste frumoasă și îi conving s-o asculte zi de zi, atunci nu trebuie să se mai bazeze atât de mult pe show-urile sexuale și alte tehnici la care apelează în general modelele care abia își dezvoltă baza de fani.

Multe din modelele de top din România nici măcar nu comunică în fiecare zi cu alt client, ci au câțiva clienți fideli de la care câștigă mai mult decât ar câștiga de la 100. Prin fidelizarea clienților, modelele de top optimizează timpul petrecut pe internet și astfel transformă fiecare minut în care stau în fața camerelor web într-un minut în care generează bani.

În ceea ce privește videochatul, important nu este neapărat ce faci în fața camerelor, ci cât timp reușești să porți conversații private deoarece doar așa îți poți maximiza veniturile.

De aceea, și din acest punct de vedere modelele de videochat sunt judecate greșit pentru că nu toate fac același lucru online. Fiecare femeie angajată ca model de videochat are tehnicile ei și așa cum sunt unele care se bazează doar pe aspectele sexuale ale meseriei, așa sunt și altele care transformă videochatul într-o nesfârșită conversație între prieteni.