Industria videochatului este o industrie foarte prosperă, unde se câștigă foarte bine și relativ ușor în comparație cu alte industrii. Dar ca să ajungi în top, acolo unde se obțin acele venituri de zeci de mii de euro despre care vorbește toată lumea, așa cum era și de așteptat, este nevoie de multă muncă și punerea în practică a unor trucuri pe care nu le cunoaște chiar toată lumea.

Pentru realizarea acestui articol am stat de vorbă cu mai multe modele din diferite țări, am făcut research pe forumuri și am citit o mulțime de povești de succes, iar la final am extras cele mai importante informații și le-am compilat într-un material care sperăm să te ajute să ajungi la nivelul următor.

Ce să faci ca să ajungi un model de videochat de top?

#1 Promovează-ți canalul

Dacă politica studioului de videochat la care lucrezi îți permite, cel mai bine ar fi să-ți să promovezi canalul de videochat și pe conturile de pe platformele sociale pe care le folosești. Nu trebuie să folosești neapărat conturile tale personale, ci poți să-ți creezi niște conturi anume pentru a te promova ca model. Un fel de alter ego dacă vrei s-o iei așa. Astfel amatorilor de videochat le va fi mult mai ușor să te descopere și să te idolatrizeze. Chiar cadă un astfel de cont nu înseamnă că le vei fi mai aproape în niciun fel, doar pentru că au impresia că au acces la ceva al tău, un lucru controlat în totalitate de tine și nu de studioul din care faci parte, toți acești bărbați se vor simți mai aproape de tine și atunci vor simți că merită și să facă coadă pe canalul tău de videochat ca să poată vorbi cu tine, ajutându-te astfel să optimizezi timpul petrecut online.

#2 Organizează concursuri

Dacă tot ți-ai făcut conturi pe cele mai populare rețele sociale de pe internet ca să te promovezi în calitate de model de videochat, atunci mergi până la capăt și crește-ți comunitatea de admiratori și de pe ele organizând concursuri cu premii atractive. Ca model de videochat, nici nu trebuie să stai prea mult să te gândești ce să oferi comunității tale. Fiind deja expertă în anumite servicii, poți să le oferi chiar pe acelea celor distribuie cele mai multe fotografii de-ale tale pe conturile lor de social media, sau celor care împărtășesc cu comunitatea lor o fotografie a ta prin story și apoi câștigă o tombolă, etc.

#3 Frânturi din viața ta

Știi cum a apărut videochatul? Ei bine, cândva prin anii 90, o tânără americancă care voia să pună la treabă tehnologia de la vremea aceea și să creeze ceva cu totul și cu totul nou, și-a montat o cameră web în camera sa de cămin și a început să transmită pe internet tot, dar absolut tot ce se întâmpla acolo. Astfel website-ul ei JenniCam a ajuns în scurt timp la câteva milioane de vizitatori în fiecare zi, Jenny a atins un nivel de popularitate la care nici măcar nu a îndrăznit să viseze vreodată până atunci și așa a apărut videochatul. Nimeni nu poate spune că Jenny făcea ceva extraordinar acolo, pe internet, dar simplul fapt că-și filma toată viața, inclusiv cele mai intime momente, a atras atenția publicului pentru că, hai să recunoaștem, cu toții vrem să știm sau măcar suntem puțin curioși ce fac ceilalți oameni după ce au intrat în casă și au închis cu cheia ușa apartamentului lor. Iar dacă stăm să ne gândim puțin, motivul pentru care în ziua de azi story-urile sunt atât de populare este mai mult sau mai puțin același. Spre deosebire de alte tipuri de postări de pe rețelele sociale, aceste story-uri au un vibe mai natural. Chiar dacă mulți creatori de conținut le prelucrează la fel de mult sau poate chiar mai mult decât fotografiile sau videoclipurile obișnuite, scopul acestor story-uri este de a transmite comunității tale de fani frânturi din viața ta, fix așa cum este ea în forma ei brută. Ca model de videochat, poți crea story-uri pe canalele tale de social media cu momentele în care te pregătești pentru muncă, atunci când mergi la cumpărături să alegi ținute sau când mergi în vacanță. Și acesta este un mod foarte simplu și chiar distractiv de a te apropia de fanii tăi și de a le câștiga încrederea și admirația.

#4 Găsește un partener sau… o parteneră

Unde-s doi puterea crește. Cel puțin în cazul videochatului acesta este un lucru dovedit. Așa că, pune pe pauză planurile de cucerire a universului pe cont propriu și cheamă în scenă un prieten sau o prietenă care să ți se alăture în videoclipurile tale. Iar când sunteți în fața camerelor web, puteți face orice. Să știi că este o idee bună și dacă vă prefaceți cu nu este nimeni de partea cealaltă a ecranului și sunteți doar voi. La urma urmei și Jenny cea care a inventat conceptul de videochat a procedat fix la fel și uite cum a pus pe picioare o întreagă industrie. Iar dacă reușești să provoci un model de videochat la fel de celebru sau poate chiar mai cunoscut decât tine, atunci rezultatele s-ar putea să-ți depășească așteptările. Modelele de videochat de top, dar și influencerii de pe platformele sociale în general, colaborează unii cu alții pentru a-și crește comunitățile de fani. Aceasta este cea mai simplă, dar și cea mai eficientă metodă.

#5 Depășește-ți limitele

Încearcă să faci câte ceva nou în fața camerei web, dacă nu în fiecare zi sau în fiecare săptămână, măcar în fiecare lună. Alege o zi de exemplu pe care s-o anunți dinainte și fanilor tăi în care să faci cosplay, sau să testezi un obiect nou, sau să accepți provocări etc. Variante din care să alegi există foarte multe. Dacă procedezi astfel, atunci vei oferi fanilor tăi în permanență un lucru la care să se gândească cu plăcere. Un fel de mini eveniment pe care să și-l noteze în calendar și la data respectivă să se asigure că sunt online să te vadă pe tine. Iar tu ai două lucruri foarte importante de câștigat de pe urma acestei afaceri. În primul rând te autodescoperi și conștientizezi talente care probabil, înainte de asta, le aveai, dar erau ascunse undeva în stare latentă. Iar în al doilea rând, te asiguri că măcar într-o zi din lună nu numai că vei avea cu cine vorbi pe internet, dar te vei bucura și de libertatea de a alege.

#6 Creează o poveste care să te definească

Poți fi acel model de videochat căreia îi place să stea toată ziua la calculator și să se delecteze cu cele mai noi jocuri video; sau tocilarei sexy care până acum s-a ascuns mereu prin bibliotecă, dar i s-a făcut poftă de o relație și a zis să-și încerce norocul pe platformele de videochat; sau tipa simpatică, cu un look de girl next door care atrage toate privirile bărbaților din cartier, dar ea nu are ochi pentru nimeni. Sau câte și mai câte. Există o mulțime de roluri pe care le poți juca în calitate de model de videochat și pe măsură ce povestea evoluează, poți să dezvălui comunității tale de fani și mai multe lucruri despre tine. Dacă ai nevoie de un exemplu, aruncă o privire asupra conturilor de social media ale lui Belle Delphine. Fetița asta cu ochi mari și strălucitori care arată de parcă ar fi un personaj dintr-un anime care tocmai s-a dezlipit de pe hârtie și a prins viață știe exact ce faci și cum să-i învârtă pe toți pe deget. Îți vine să crezi sau nu, acest model de videochat cu chip angelic, dar atitudine foarte nebunatică și-a vândut apa de baie pe internet și nu numai că a găsit cumpărători, dar a terminat-o atât de repede încât a trebuit să mai îmbutelieze o serie de sticle. Și totul doar pentru că se pricepe foarte bine să spună povești.

#7 Informează-te și fii la curent cu tot ce se întâmplă în industria videochatului

Cele mai bune modele de videochat, chiar dacă la prima vedere ar putea părea că nu le interesează nimic altceva decât propria persoană, fac mult research și șunt la curent cu tot ce mișcă în acest domeniu. Începând cu platformele de videochat cele mai utilizate și continuând cu haine, accesorii sau chiar trenduri în acest domeniu, toate aceste femei inteligente și întreprinzătoare sunt mereu cu un pas înaintea fanilor lor, anticipându-le acestora așteptările și satisfăcându-le, înainte ca ei să-și dea seama că aveau poftă de așa ceva.