Ca model de videochat trebuie să arăți mereu impecabil, indiferent dacă este vorba despre o ședință foto sau de o conversație în privat cu membrii platformelor de videochat.

Deoarece fiecare dintre noi vrea să-și îmbunătățească imaginea, ideea de a arăta bine când vorbești cu alții nu este o chestiune de vanitate. Imaginea pe care o proiectezi pe ecran îți permite să îmbunătățești experiența celor cu care vorbești.

Cum îți îmbunătățești imaginea în videoclipuri și imagini? Cum arăți bine? Deși nu există o formulă magică pentru a te transforma instantaneu într-o zeiță, există câteva strategii pe care le poți implementa pentru a îmbunătăți calitatea videoclipurilor tale.

În acest sens, am colectat sfaturi ale experților de pe internet. Luate împreună, aceste sfaturi te vor ajuta să te simți mai confortabil în fața camerei, și să devii mai populară pe rețelele sociale pe care te promovezi.

1. Fii energică

Un aparat de fotografiat poate fi cel mai mare critic pe care l-ai întâlnit vreodată. Se pare că atunci când afișezi un nivel scăzut de energie, el îți surprinde o față tristă, posomorâtă, epuizată, total diferită față de cum ești tu în realitate.

De exemplu, hai să ne gândim la videoclipurile lui Tony Robbins care obțin milioane de vizualizări pe lună. El a fost un orator emblematic chiar și înainte de a-și crea canalul de YouTube, dar asta nu i-ar fi garantat succesul dacă nu s-ar fi priceput cu adevărat la camere.

El consideră că mișcarea creează emoție și poți să vezi cum strălucește pe scenă în timp ce se mișcă foarte expresiv.

Tu nu trebuie să fii Tony Robbins ca să ai succes, dar măcar puțin din atitudinea lui ar fi bine să împrumuți.

Zâmbește pentru cameră și concentrează-te asupra modului în care îți poți folosi energia pentru a da un vibe bun viitorului tău videoclip.

2. Amintește-ți să zâmbești

72% dintre oameni cred că persoanele care zâmbesc frecvent sunt persoane sigure pe ele, care au succes. Ce modalitate mai bună de a câștiga încrederea publicului poți găsi decât să zâmbești în cel mai frumos mod de care ești capabilă?

Sunny Lenarduzzi arată cât de înfiorător este când nu zâmbești. În videoclipurile ei ea vorbește despre multe din provocările pe care le au oamenii atunci când filmează primul lor videoclip și ce greșeală mare este să nu zâmbeși.

Chiar și ca model de vifdeochat, poți să câștigi mulți mai mulâi bani zâmbind la cameră decât adoptând o mină serioasă.

3. Privește direct în cameră

Adesea, multe din modelele cu care colaborăm ne întreabă cum să treacă peste tracul primei conversații. Provocarea de a vorbi în fața unui public live, chiar și atunci când este vorba doar de o singură persoană, dă fiori pe șira spinării pentru multe modele de videochat. În primul rând, e greu pentru că nu poți evalua emoțiile privitorului. Iar în al doilea rând, ești destul de limitată în mșcări și trebuie să te asiguri că nu părăsești cadrul.

Spre deosebire de o scenă, obiectivul camerei te limitează la locul din care faci videochat și ca să fii convingătoare, trebuie să te uiți direct în cameră pentru a capta atenția partenerului tău de discuție.

Fii atentă la spațiul limitat al camerei. Adu camera la nivelul ochilor și concentrează-te asupra ei în loc să privești în jur. Amintește-ți cât de important este să zâmbești și fă tot posibilul să menții contactul vizual, dar și să clipești când este cazul.

Vom fi sinceri cu tine. Toată lumea arată înfiorător când ține ochii deschiși prea mult timp!

4. Pregăește-te să stai în fața camerelor

Doar pentru că îți cunoști business-ul nu înseamnă că nu mai există lucruri pe care le poți îmbunătăți la tine sau la imaginea ta pentru a câștiga mai mult ca model de videochat. Oamenii care arată natural pe cameră sunt cei care o folosesc în mod regulat.

Dacă ai nevoie de un scenariu pentru show-urile tale în calitate de model, consultă-te cu trainerul tău și puneți la punct împreună un scenariu care să te reprezinte.