Ți-ai găsit un job videochat, este prima când intri online în calitate de model și ți s-a spus că probabil vei avea ca primi clienți americani sau bărbați din alte țări în care se vorbește limba engleză? Ei bine, în primul rând să știi că nu ai de ce să te temi, mai ales dacă te bazezi pe farmecul tău natural și faci tot ce trebuie ca să demonstrezi celor care vorbesc cu tine că vrei să le faci pe plac, iar în al doilea rând, dacă te mai și pregătești puțin pentru a afla câteva trucuri cu care să-ți cucerești clienții în funcție de cultura din care fac parte, ai toate șansele de succes!

Tocmai de aceea ți-am și pregătit în rândurile ce urmează, un ghid orientativ care să te ajute să cucerești mai ușor bărbați din trei țări caracterizate de culturi cu mult diferite de a noastră.

Cum să impresionezi un american?

Păstrează o minte deschisă în legătură cu tot ce înseamnă America, cel puțin când vorbești pentru prima oară cu un cetățean al acestei țări. Despre America există multe prejudecăți, dar lasă-le deoparte deoarece ele nu ar trebui să-și găsească locul într-o conversație online. Pune în schimb întrebări inteligente și încearcă să păstrezi un ton profesional și serios, cel puțin la început.

Ce nu trebuie să spui niciodată unui american?

Nu râde de berea americanilor și nici de fotbalul american dacă vrei să câștigi inima unui bărbat din această țară. E adevărat că berea americană nu se compară la gust sau la calitate cu berea europeană și nici fotbalul lor nu este chiar ca al nostru ca intensitate. Dar hei! Cine are dreptul să judece gusturile celorlalți atât de aspru?

Cum să impresionezi un sud african?

Dacă vrei să impresionezi un sud african de la primele cuvinte pe care i le adresezi, ia-ți un atlas de geografie și găsește mai întâi Africa de Sud. Ai rămas surprinsă și tu să afli că de fapt Africa de Sud nu este un continent, ci o țară, nu-i așa? Ei bine, acum mai reține și câțiva din țările cu care se învecinează și pentru prima oară e mai mult decât suficient pentru a da pe spate un sud african! Apoi, dacă vrei să treci la nivelul următor, vorbește despre sport și dă câteva exemple prin care să arăți că nu ți-e frică să te murdărești puțin dacă experiența presupune natură, soare și aer curat. Sud africanii adoră activitățile outdoor, iar dacă își pot împărtăși pasiunea unei femei frumoase, totul e cu atât mai bine.

Ce nu trebuie să spui niciodată unui sud african?

Nu trebuie să întrebi niciodată un sud african dacă în țara lui sunt animale sălbatice care cutreieră libere străzile și în niciun caz să încerci să afli dacă a avut sau nu ca animal de companie un rinocer când era mic. Astfel de glume nesărate se fac atât de des pe seama sud africanilor încât ei nici nu le mai consideră amuzante și de aceea, pe cât posibil, ar fi bine să le eviți, cel puțin până vă împrieteniți.

Cum să impresionezi un neo zeelandez?

Accentul neo zeelandez și cel australian seamănă destul de mult, dar doar pentru noi, străinii. Pentru nativii din aceste două țări chiar dacă toți comunică în limba engleză, graiurile lor sună ca două limbi complet diferite. Tocmai de aceea trebuie să fii foarte atentă și să înveți să identifici micile diferențe de pronunție ca să-ți poți da seama din prima clipă din ce țară provine cel cu care vorbești, fără să-l întrebi. În caz contrar, o vorbă spusă greșit în legătură cu locul de baștină al interlocutorului, poate strica toată atmosfera și implicit șansa ta de a purta o conversație lungă și satisfăcătoare în privat. În rest, dacă ai dat cumva peste un neo zeeleandez și vrei să-l impresionezi, tot ce trebuie să faci este să-l lauzi pentru perfomanțele țării sale la rugby și dacă vrei, poți să-i amintești și cât de mult ți-a plăcut filmul Stăpânul inelelor care a fost filmat acolo.

Ce nu trebuie să spui niciodată unui neo zeelandez?

Dacă nu vrei să calci pe coadă un neo zeelandez, atunci sub nicio formă nu trebuie să-l pui să repete cuvintele care ți se pare ție că sună ciudat rostite de el. Da, e incredibil de amuzant să auzi cum pronunță un neo zeelandez cuvinte precum: fish, chips, deck sau six, dar abține-te să râzi, cel puțin când totul e de fapt un joc pe banii tăi.