Odată cu creșterea atâtor oportunități în mediul online în ultimii 20 de ani, au apărut tot felul de moduri prin care poți face bani online, în special pentru modelele de videochat.

Cu toate acestea, există multă discriminare și stigmatizare în jurul modelelor de videochat și unele se pot confrunta chiar cu reacții negative pentru că lucrează în domeniul divertismentului pentru adulți.

Am intervievat-o recent pe Minnie C. Riley de la WealthyCamGirl.com pentru a vorbi despre cum a început ea ca model de videochat și creatoare de conținut. Acum ea lucrează pentru independența financiară, dar nu a fost dintotdeauna așa. Iată povestea ei!

Ce te-a făcut să vrei să devii un model de videochat?

Nu mi-am dorit niciodată să fiu model de videochat, am vrut să fiu o vedetă porno. Lucrul ca model de videochat a fost cea mai ușoară oportunitate care mi-a fost prezentată și totul era despre supraviețuirea de-a lungul anilor de pandemie. Dar în cele din urmă am ajuns să iubesc ceea ce fac și să nu mai muncesc doar pentru a supraviețui.

Am început să câștig bani și din afiliere și asta tot datorită videochatului. La început, pur și simplu m-am înregistrat pe o platformă de videochat, am început să profesez și asta a fost ceea ce mi-a extins celelalte fluxuri de venit cu un efort minim. Am petrecut multe ore în streaming și, datorită redistribuirii conținutului meu în alte surse de trafic, oamenii au presupus că produsul promovat este al meu și cumpărau de la mine. Iar dacă aveam un link de afiliat atașat la el, câștigăm.

Cum ai început și ce costuri inițiale a trebuit să suporți pentru echipament și configurare?

Gândindu-mă la început, mă readuce la cel mai oribil moment din viața mea. Dar au fost momente mai bune din viața mea profesională de adult.

Apartamentul în care locuiam avea un computer, o cameră web și internet chiar în sufragerie. Apoi, când am părăsit această locuință și am aterizat în alt apartament cu o colegă de cameră, am început să dansez erotic și am reușit să reproduc același show pe care îl puneam în scenă în primul meu apartament.

Când m-am apucat eu în 2004, o cameră video bună costa aproximativ 500 de dolari, un computer competent era de aproximativ 800 de dolari, iar apoi internetul meu lunar de mare viteză era de 100 de dolari pe lună. Nu știam că există webcam-uri USB până în 2005. Deci, camera pe care o aveam se conecta la computer printr-un fir. Așa lucram 8 până la 12 ore pe zi pentru a obține 1.500 USD brut la fiecare 2 săptămâni.

Când lucrezi ca model de videochat nu ești angajat, ești un antreprenor independent. Întregul tău mijloc de existență depinde de capacitatea de a produce venituri din propriile tale eforturi în fiecare zi.

Care sunt echipamentele, instrumentele și software-urile tale preferate care te ajută cu afacerea ta online?

Dacă nu erai pricepută la tehnologie înainte de a începe ca model de videochat, devii priceput sigur pe parcurs pentru a-ți menține cariera durabilă.

Obișnuiesc să caut mereu cea mai bună cameră de luat vederi pentru a oferi clienților mei o imagine ireproșabilă.

Camerele din zilele noastre vin cu o mulțime de funții la pachet, iar modelul mai nou de camere web USB este suficient pentru a face față nevoilor pentru streaming. Dar dacă vrei să oferi niște servicii deosebite, trebuie să ai și un buget pe măsură.

M-am gândit să iau niște cursuri de reparații computere de la colegiul comunitar local, astfel încât să pot învăța să-mi construiesc și să depanez propriul meu computer. Am învățat multe lucruri despre calculatoare și asta m-a ajutat enorm pe parcurs.

Același lucru îl pot spune și despre cursurile de engleză, deoarece majoritatea clienților mei vin din țări unde engleză se vorbește ca limbă maternă, dar și despre cursurile de dezvoltare personală.