Un CV este un act prin care te auto-definești. În el povestești pe larg despre experiența profesională pe care ai acumulat-o până în momentul redactării documentului respectiv, dar și despre abilitățile și hobby-urile pe care le ai. Acestea sunt însă lucruri pe care le cunoaște toată lumea despre CV-uri și se aplică la astfel de documente la modul general. Dar ce se întâmplă atunci când vrei să te angajezi la un studio videochat și vrei să atragi atenția prin realizările tale?
Nu este dificil să realizezi un CV pentru un job ca model de videochat sau pentru orice alt post din această industrie. Dar la fel ca în cazul multor alte domenii, există totuși câteva detalii de care trebuie să ții cont pentru a-i impresiona pe viitorii tăi angajatori. Iată care sunt acestea:
Cuprins
Cum se scrie un CV pentru un post în industria videochatului?
Fie că vrei să devii model, fie că țintești către un alt post în industria videochatului, începe să-ți scrii CV-ul prin menționarea datelor de contact. Acest câmp trebuie să includă numele personal, numărul de telefon și adresa de email, dar mai poate conține, dacă sunt relevante, și ID-uri de rețele sociale precum LinkedIn, Facebook sau Twitter.
În secțiunea de profil, se pot trece atuurile care demonstrează potrivirea cu postul promovat de angajator. De exemplu, un viitor model de videochat poate scrie aici despre experiența în domeniu și aptitudinile cheie.
Niciun CV nu poate fi complet fără informații despre joburile anterioare. De aceea, la istoria angajarilor, se pot trece rezumate cât mai scurte și la obiect despre pozițiile ocupate anterior. Un model de videochat de exemplu, poate scrie aici despre celelalte studiouri la care a mai lucrat , dacă are o astfel de experiență, sau joburi în industria ospitalității, modelling, comunicații, sau orice alte domenii adiacente. Tot aici mai pot fi trecute și performanțele obținute la joburile anterioare, precum venituri extraordinare sau proiecte deosebite, în principiu orice poate convinge un angajator că aplicantul din CV este cea mai potrivită persoană pentru job-ul propus de el.
Câteva sfaturi practice pentru realizarea unui CV de excepție
#1 Include o fotografie personală
Nu este obligatoriu ca CV-urile să conțină și fotografii de profil. Dar, dacă poți include una acolo unde îți treci detaliile ar fi excelent. Mai ales în epoca aceasta în care se pune un accent atât de mare pe imagine, includerea unei fotografii reușite poate face excepția între admis și respins atunci când doi candidați cu aptitudini similare concurează pentru același post.
#2 Pune accent pe relevanță
Mulți tineri la început de drum în ceea ce privește cariera au impresia că dacă scriu CV-uri cât mai ample au mai multe șanse de a obține posturile dorite. Dar în realitate, majoritatea angajatorilor nu acordă mai mult de câteva secunde lecturii unui CV și de aceea este foarte important ca în calitate de angajat să treci doar informațiile relevante. Dacă CV-ul îți este judecat dintr-o singură privire, cel care ți-l citește mai mult ca sigur nu va fi interesat de succesele tale din liceu, note sau alte joburi pe care le-ai avut dacă toate acestea nu au nicio legătură cu postul pentru care aplici.
#3 Folosește o adresă de email profesională
Nu este nicio problemă dacă folosești atunci când comunici cu familia și prietenii tăi o adresă de email precum frumushika_97@yahoo.com, dar când aplici pentru un post, e bine să adopți o atitudine mai formală, iar seriozitatea ta să reiasă și din lucrurile prin care te prezinți. Dar până la CV , carte de vizită și alte lucruri mai migăloase, asigură-te că ai bifat mai întâi esențialele și ți-ai făcut măcar o adresă de email care să impună respectul pe care îl meriți.
#4 Exprimă-ți dorințele și așteptările clar și la obiect
Chiar dacă vrei să-ți păstrezi opțiunile deschise în permanență, un CV nu este cel mai potrivit document în care să afișezi o atitudine duplicitară sau să scrii într-un mod ambiguu. De aceea, scrie în CV-ul tău exact ceea ce vrei să obții de pe urma jobului respectiv în eventualitatea în care îl vei obține și de ce consideri TU că meriți jobul mai mult decât ceilalți aplicanți.