Dacă lucrezi în industria videochatului de ceva timp, suntem convinși că până acum am citit zeci de liste cu tot felul de sfaturi pentru a-ți maximiza veniturile. Aproape fiecare studio de videochat încarcă pe internet astfel de articole în speranța că modelele curioase și dornice să câștige mai mult le vor citi, le vor considera utile și vor fi tentate să se angajeze acolo.

Noi pe de altă parte, în acest material, am pregătit o listă cu un caracter general, cu informații utile indiferent dacă alegi să te angajezi la Chattitute, la alt studio de videochat sau chiar să lucrezi pe cont propriu.

Cu alte cuvinte, dacă vrei să devii model de videochat și nu știi cu ce să începi, ai putea să consideri aceasta listă, lista ta de căpătâi dacă vrei să pui bazele unei cariere de succes în domeniu.

Lucruri care nu pot să-ți lipsească dacă vrei să devii un model de videochat de succes

#1 Activitate în mediul online

Modelele de webcam de succes trezesc constant interesul în inimile fanilor lor. Ca să le mențină interesul pe culmi înalte, ele actualizează în mod regulat colecțiile de fotografii și materialele video de pe profilurile lor, ținând chiar și un mini jurnal despre sentimentele și fanteziile lor prin textele pe care le scriu la fiecare postare în parte și de asemenea, au grijă să răspundă mereu la mesajele membrilor comunității lor de admiratori.

Unele modele de videochat creează pagini secundare pe rețelele de socializare cu link-uri către conturile lor de pe site-urile de webcam, atrăgând astfel și mai mulți clienți și câștigând bani în plus de la fiecare utilizator pe care îl conving că merită să le acorde atenția lui.

#2 O cameră foto profesională

Șansele tale de a obține succes în industria videochatului depind mult de calitatea fotografiilor pe care le postezi pe platformele sociale, dar și pe website-urile unde faci videochat. Așa că este esențial să ai o cameră bună – probabil unul dintre cele mai importante aspecte tehnice ale jobului de model, sau un fotograf iscusit, mereu aproape de tine și la dispoziția ta indiferent de felul în care îi ceri să te pozeze.

#3 Viteza conexiunii tale la internet

Dacă ai internet cu o conxiune slabă, există șansa ca imaginile sau videoclipurile pe care le transmiți celor care te abordează să înghețe, iar sunetul să se blocheze tocmai atunci când atingi punctul culminant al unei convorbiri. Iar acest lucru, pentru un model de videochat, nu este altceva decât dovadă de lipsă de profesionalism. Trebuie să ai mare grijă cu privire la viteza internetului tău pentru că, în caz contrar, chiar și fanii loiali pe care ai reușit să-i convingi să te urmărească odată cu trecerea timpului, s-ar putea să treacă imediat la următorul model care le oferă o calitate mai bună.

Prin urmare, pe cât posibil, asigură-te că internetul tău merge brici înainte să te apuci de lucru ca model de videochat. Iar dacă ai început deja și internetul tău nu merge exact așa cum ar trebui, schimbă imediat furnizorul, înainte să-ți dispară fanii.

#4 Un computer performant, cu care poți să îndeplinești toate provocările din partea fanilor tăi

Pentru a procesa și transfera date video, ai nevoie de un computer personal sau un laptop cu o configurație de ultimă oră. Mai ales dacă nu există probleme în ceea ce privește conexiunea la internet, dar imaginile și videoclipurile pe care le oferi membrilor platformelor de videochat nu sunt de cea mai bună calitate, atunci înseamnă că ai probleme la nivel de computer și chiar dacă presupune o investiție destul de costisitoare, ar trebui să-l schimbi imediat.

În ziua de azi poți cumpăra un laptop numai bun pentru un model de videochat cu puțini bani, chiar foarte puțini, mai ales dacă te pricepi să analizezi o configurație și nu te orientezi doar după brand.

#5 Corpuri de iluminat care să te pună într-o lumină cât mai bună

Îți spunem din start că vei da greș ca model de videochat dacă nu investești într-unul două corpuri de iluminat profesionale, special create pentru vloggeri. Iar dacă nu crezi că este adevărat, stai puțin și gândește-te: cine ar vrea să plătească bani pentru a vedea un model căruia nu-i poate distinge nici măcar trăsăturile feței, ba alte caracteristici distinctive.