Industria de videochat este în continuă creștere chiar și într-o perioadă afectată de Covid în care multe domenii au fost nevoite să își reducă costurile cu personalul sau cu salariile.

Am putea spune chiar că în videochat parcă lucrurile merg mult mai bine decât înainte și că cererea de astfel de servicii de enterteinment online este în continuă creștere la nivel global.

Deși pare un subiect care încă în România este tabu, multe dintre tinerele care au înțeles că se pot câștiga mulți bani aleg o astfel de carieră. A nu se confunda acest aspect însă cu faptul că banii se câștiga atât de ușor precum multe dintre anunțurile de angajare la studiouri de videochat lasă se înțeleagă. 

Într-adevăr câștigurile lunare depășesc cu multe multe salarii bine plătite din România și modelele online care reușesc să facă performanță pot avea încasări chiar și de peste 15.000-20.000$ într-o singură lună. Pentru a ajunge însă aici este nevoie de multă muncă, determinare și continuă perfecționare, ca în oricare alt job de altfel.

Și pentru că meseria de model de videochat nu ar mai trebui văzută ca fiind una imorală întrucât în primul rând toate discuțiile sunt doar în mediul online, în materialul de astăzi vom puncta cele mai importante aspecte pentru care ar trebui și tu să aplici la un astfel de job într-un studio de videochat.

# Vei fi independentă din punct de vedere financiar

Știm că poate această expresie sună deja a clișeu, dar jobul de model online chiar înseamnă acest lucru. Tinerele care aleg o astfel de carieră și mai ales un studio de videochat cu adevărat serios pot ajunge la sume lunare cu adevărat fabuloase. Câștigurile depășesc cu mult salariile unor posturi ca it-iști, manageri sau piloți despre care știm că sunt extrem de bine plătite. 

Bineînțeles, ar trebui să iei în calcul faptul că acest lucru nu se va întâmpla din prima lună și studiourile care îți promit asta s-ar putea dovedi a fi neserioase și ar trebui să le verifici mai atent. Sumele de peste 10.000$ încep să apară când te vei obișnui cu domeniul și vei învăța cum funcționează. Nu îți face griji însă: chiar și în primele 2,3 luni vei câștiga 1.500-2.000$, sume care oricum depășesc multe salarii din țara noastră.  Cu cât vei învăța mai rapid cum funcționeză lucrurile și cu cât îți vei construi mai repede o audiență fidelă, cu atât vei reuși să câștigi mai mulți bani. 

Astfel, nu numai că nu vei mai avea grija facturilor sau a chiriei, dar vei putea chiar să îți cumperi propria casă și orice altceva ți-au dorit vreodată: vacanțe, haine de brand, parfumuri scumpe și bijuterii pot fi ale tale și cel mai important și le vei putea plăti singură.

# Este un job în care nu ai nevoie de experiență

Unul dintre realele avantaje ale jobului de model online este acela că nu te vei lovi la interviuri de refuzuri din cauza lipsei de experiență. Trebuie doar să ai o atitudine deschisă, relaxată, pozitivă și să îți placă să dezvolți conversații cât mai lungi și cât mai interesante. Dacă ai o personalitate extrovertită și ești o prezență agreabilă cu siguranță îți va fi destul de ușor să porți conversații în online. Nu ai nevoie de un CV stufos și nici nu trebuie măcar să îți faci probleme că nu știi limba engleză la perfecție. Toate se învață în timp și dacă ești destul de determinată să fii pe propriile picioare cu siguranță vei deveni și tu un model de top.

# Este unul dintre puținele joburi în care ai parte de training constant

Cum am punctat și mai sus este extrem de important să alegi să colaborezi în primul rând cu un studio de videochat serios. În cadrul echipei acestuia vor exista mereu traineri care vor fi la dispoziția ta cu sfaturi, nu numai la începutul carierei, ci pe tot parcursul acesteia. Oameni care cunosc extrem de bine domeniul, trainerii te vor ajuta să îți faci propriul plan despre cum să îți pui mai bine în evidență și cum să câștigi mai mulți bani. De asemenea, aceștia te vor sfătui în legătură cu imaginea ta în mediul online, cum să te îmbraci și să te machiezi și chiar ce subiecte de discuție poți aborda atunci când tu nu ai inspirația necesară. 

# Ai program de lucru flexibil

Ca model online într-un studio de videochat ai șansa să îți organizezi programul așa cum îți dorești și în funcție și de alte aspecte ale vieții tale. Poate ești studentă și ai nevoie de niște ore în care să fii prezentă la cursuri și examene sau poate îți dai seama că îți place să lucrezi mai mult seara. Oricare ar fi motivele, poți să alegi intervalul în care dorești să lucrezi fără ca cineva să aibă o problemă cu asta.

Ține cont însă de faptul că pentru a câștiga banii la care visezi, trebuie să îți iei munca în serios și să încerci să fii online 8 ore pe zi, 5 zile pe săptămână. Doar fiind online cât mai mult timp vei putea să îți creezi o comunitate de fani care vor dori din ce în ce mai mult să discute cu tine.

# Ai șansa să ai imaginea fizică pe care ți-ai dorit-o dintotdeauna

Pentru că îți vei permite din punct de vedere financiar, vei putea avea aspectul fizic la care ai visat dintotdeauna. Vei putea să mergi la cele mai bune saloane de înfrumusețare și proceduri estetice și vei putea să îți cumpere produse de calitate, de la haine și încălțăminte, până la creme și machiaje. Multe dintre studiourile de videochat serioase din piață îți oferă chiar și bonusuri pentru a putea accesa cele mai exclusiviste clinici de înfrumusețare pentru a avea corpul pe care ți-l dorești. Da, exact: studiourile plătesc pentru tine operațiile estetice pe care le vrei pentru a te simți cât mai confortabil în pielea ta și cât mai frumoasă.

# Ai parte de dezvoltare personală

Jobul în sine presupune desfășurarea de discuții online cu oameni din toate colțurile lumii. Conectându-te cu ei și conversând vei putea astfel să descoperi multe culturi și să îți îmbunătățești extrem de mult cultura generală.

De asemenea, vei căpăta încredere în tine când vei vedea câți oameni te admiră și își doresc să discute cu tine și vei fi extrem de echilibrată nu numai din punct de vedere financiar, ci și psihic. 

# Ai un job la care vii cu zâmbetul pe buze

Câți oameni ai auzit că se duc cu zâmbetul pe buze la job sau că iubesc ziua de luni? Exact…foarte puțini. Iar tu vei avea ocazia ca model online să faci parte din acel procent mic de oameni care nu văd jobul ca un factor de stres. Singura ta ”grijă” va fi aceea de a avea o stare de spirit bună și de a purta discuții pline de entuziasm și relaxare cu admiratorii tăi online. Iar asta cu siguranță nu îți va aduce stres, ci din contră, relaxare. 

De asemenea, dacă alegi să lucrezi alături de un studio de videochat, vei avea o echipă care se ocupă de toate aspectele tehnice și logistice. Se vor asigura că decorurile vor fi de bun gust și că laptopurile și camerele web vor funcționa la cele mai înalte standarde de performanță. Deci…0 griji pentru tine.

Acum că ai citit toate aceste avantaje pe care le-ai putea obține ca model online, ce te-ar mai putea ține din măcar a-ți încerca norocul să vezi dacă ți se potrivește un astfel de job?

Îți spunem noi…nici măcar unul.

Ce te sfătuim însă, este să selectezi cu grijă anunțurile de angajare și să alegi doar studiouri de videochat 100% legale și serioase. Doar așa vei putea fi la rândul tău sigură că vei putea câștiga zeci de mii de dolari în fiecare lună și că vei avea un contract de muncă stabil și în conformitate cu normele legale aplicate în țara noastră.