Nu mă căuta pe internet pentru că bineînțeles că aceasta este doar o poreclă, așa cum ne-a învățat pe toate angajatele să folosim în mediul online, studioul de videochat la care lucrez. Dar chiar sunt model de videochat și am deja o experiență de trei ani în acest domeniu.

Despre meseria de model de videochat se spun multe lucruri și din păcate, zvonurile negative sunt și cele mai populare. Și eu, înainte să accept un job videochat, mă gândea la această industrie ca la ceva nefast, îngrozitor, în care femeile își pierd inocența și direcția în viață. Dar eram la ananghie pe vremea aceea, aveam nevoie urgent de mulți bani și nu mi-a sărit nimeni altcineva în ajutor în afară de o reclamă la un studio de videochat pe care am zărit-o pe facebook.

Când m-am apucat de videochat, eram încă studentă și locuiam împreună cu mama mea. De abia ne duceam zilele de azi pe mâine, dar ea insista să nu mă angajez, pentru a mă putea concentra pe studiile universitare. Și am ascultat-o, până într-o zi când a avut un nefericit accident de muncă din cauza căruia n-a mai putut să se întoarcă la lucru niciodată. Și atunci, eu a trebuit să găsesc rapid o soluție ca să ne întrețin pe amândouă.

Am încercat în stânga și în dreapta și chiar m-am angajat la câteva companii, dar la toate programul era atât de încărcat încât renunțam din prima lună pentru că îmi afecta performanțele școlare. Și atunci, am hotărât că îmi trebuie ceva lejer, un job cu un program pe care să-l pot controla și care să-mi aducă venituri suficiente pentru a putea întreține gospodăria. Așa am ajuns să fac videochat.

Singurul job pe care sper să-l mai am în viața aceasta

Când am văzut reclama care mi-a schimbat viața pentru totdeauna, nu m-am gândit, nu m-am gândit nicio clipă că se poate câștiga chiar atât de ușor din videochat. Dar am zis să încerc pentru că mi se promitea un program flexibil. Și chiar așa a fost!

Când am ajuns la interviu, angajatorii mei m-au ascultat cu atenție și au făcut tot posibilul ca să găsească pentru mine o soluție astfel încât să pot și lucra suficient cât să câștig bine, dar să-mi pot continua și studiile.

Un model de videochat nu primește bani decât pentru timpul efectiv pe care îl petrece online cu clienții săi, în conversații private. Și pentru că e imposibil să te loghezi și apoi să primești imediat și solicitări de conversații private, la început banii au venit mai greu.

Dar echipa mea m-a ghidat la fiecare pas, m-a învățat cum să vorbesc și cum să mă mișc ca model și astfel, am reușit să optimizez atât de mult timpul mort, încât acum, aproape fiecare minut pe care îl petrec online reprezintă un câștig pentru mine.

Chiar și cu un program de doar patru ore pe zi, reușeam să câștig de trei ori mai mult decât câștiga mama când lucra și atunci viața noastră s-a îmbunătățit mult. Iar când am terminat facultatea, am hotărât să mă dedic mai mult videochatului și astfel, în cel de-al doilea an de muncă mi-am cumpărat propria mașină, iar acum, la trei ani de când am început această meserie, deja am strâns toți banii necesari pentru prima mea casă și mă uit după apartamentul ideal în care să mă mut.

Videochatul este singura meserie adevărată pe care am avut-o până acum și mi-a adus atât de multe satisfacții, încât sper să fie și singura meserie pe care o voi avea vreodată. Am de gând să mai muncesc câțiva ani pentru a câștiga banii necesari pentru a mă dedica investițiilor imobiliare și apoi, probabil, mă voi întoarce la vremurile acelea când munceam mai puțin, doar că atunci nu o voi mai face din nevoie, ci din pură plăcere.

În concluzie, dacă aș lua-o de la capăt, tot ca model de videochat m-aș angaja și nu regret niciun moment pentru că mi-am ales această extrem de satisfăcătoare meserie!