Aella este un fost model de videochat care a obținut venituri impresionante, susținând spectacole pe internet pentru bani, prin intermediul popularei platforme Myfreecams. Aa a renunțat în urmă cu un an la meseria ei de model și a scris un manual incredibil de detaliat despre cum să începi să faci videochat, un manual care deși este ușor depășit pe alocuri, poate fi de un real ajutor pentru modelele la început de carieră.

Sfaturile Aellei se află undeva la intersecția dintre sfaturi de publicitate și psihologia retailului. În ghidul său Aella te învață cum să folosești Protocolul Street Performer sau despre teoria genului, lucruri ca de exemplu faptul că bărbații care investesc bani pentru a vorbi cu modelele de videochat, vor să câștige competiții, vor să atragă atenția femeilor frumoase. Ei au fetish pervers față de femeile pe care le plătesc.

Ghidul conceput de Aella conține și o mulțime de materiale despre munca emoțională, dar și despre volumul câștigurilor pe care le obține modelele de videochat, care este de multe ori o valoare exacerbată de publicitatea din mediul online și offline.

Piesa Aellei este o adevărată frescă a timpului prezent. Ea vorbește pe larg despre „balene” – bărbați bogați care plătesc mult mai mulți bani decât clienții obișnuiți – și despre cum introducerea unora din acestea în baza de clienți poate schimba radical jocul pentru un model de videochat.

Ghidul Aellei, este o lectură superbă. Ea este o scriitoare grozavă și extrem de perspicace care se pricepe de minune la comerțul online și nu numai.

Aella vorbește și despre securitatea în mediul online pe care platformele de videochat o oferă modelelor lor. Ca să te înregistrezi ca model de videochat pe o platformă, trebuie să procuri datele tale personale, iar, în schimb, aceasta își ia angajamentul că nu va înstrăina informațiile tale și nu le va distribui pe alte website-uri. Dar cum nimic nu este sigur pe internet, din punct nostru de vedere, aici Aella ar fi trebuit să includă în ecuație și studiourile de videochat și să explice că este o idee mult mai înțeleaptă din punct de vedere al siguranței să lucrezi ca model angajându-te la un astfel de studio pentru că datele tale personale sunt mai bine păstrate.

Ce spune Aella despre experiența ei ca model de videochat?

Jocul de rol în care modelul face pe iubita este cea mai populată experiență cerută de membrii platformelor de videochat. Unele din modelele care oferă astfel de servicii online și lucrează pe cont propriu, se dedică atât de mult rolului lor încât comunică cu clienții care le cer astfel de servicii și în timpul lor liber, nu doar în întâlnirile private, care le ajută să genereze bani.

Dar Aella povestește că ea nu a fost niciodată o iubită virtuală atât de dedicată. Cu excepția timpului petrecut împreună, Aella spune că ea nu și-a contactat niciodată clienții în afara orelor de lucru. Ziua ei de muncă se încheia de fiecare dată fix odată cu oprirea camerei web. Iar acest lucru, spune ea, a fost grozav pentru sănătatea ei mintală.

Pe de altă parte, această atitudine a împiedicat-o se pare să prindă bărbați balene pentru că ei caută în general loialitate și exclusivitate.

Cu toate că sunt conștienți că nimic din ceea ce li se oferă nu este real, bărbații care investesc mii de euro lunar în platformele de videochat se așteaptă ca femeile care vorbesc cu ei să li se dedice ca niște iubite adevărate și să le ofere atenția lor nu doar atunci când stau în fața camerei.

Pe de altă parte, dacă merită sau nu să-ți sacrifici timpul liber pentru bani, ține de fiecare model în parte, iar Aella se pare că a preferat intimitatea în locul câștigurilor fabuloase pe care le-a obținut oricum, dar muncind ceva mai mult.