Rosie Renee, în vârstă de 22 de ani, din Queensland, este o femeie care câștigă până la 12.000 dolari pe lună făcând videochat pe diferite platforme de specialitate. Ea a vorbit cu FEMAIL despre această industrie extrem de controversată și despre spargerea stereotipurilor legate de sexualitate.

„Nu este suficient doar să te dezbraci și să pornești camera web”, a spus ea pentru Daily Mail Australia. Renee a împărtășit cu cititorii publicației unele dintre cele mai ciudate lucruri pe care le-a făcut în fața camerelor cât timp a lucrat ca model de videochat.

Ea a spus că o femeie care își alege această meserie trebuie să muncească „din greu” și săptămânal în jur de 70 de ore pentru a atinge succesul pe care și-l dorește.

Când Rosie Renee și-a părăsit slujba de antrenor personal pentru o sală de sport la mijlocul anului trecut, ea s-a trezit brusc acasă, cu o grămadă de timp liber, dar cu mult mai puțini bani decât a avut toată viața ei.

Dar având suficient răgaz la dispoziție ca să se gândească, tânăra de 22 de ani din Queensland a început să urmărească un documentar despre modelele de videochat – moment în care s-a gândit că ar putea și ea să încerce o astfel de carieră.

Dintr-una-n alta în doar un an și jumătate de când a devenit model de videochat, ambițioasa tânără a făcut cam tot ce îți poate trece prin cap pentru bani, începând de la a se scălda în kilograme de sfeclă roșie și până la acoperirea întregului corp cu aluat de clătite și aprinderea sfârcurilor – totul în fața unei camere web, live. Nu a fost ușor și nici acum nu este, dar cel puțin a ajuns să câștige și 12.000 de dolari pe lună pentru eforturile ei deosebite.

În interviurile pe care le oferă, Renee încearcă mereu să atragă atenția asupra modelelor de videochat și să explice tuturor în ce constă această meserie cu orice ocazie care i se oferă.

Citind-o: ca model de videochat „nu este suficient doar să te dezbraci și să pornești camera web”.

Renee s-a așezat pentru prima dată în fața camerei web după ce a vizionat un documentar britanic despre femeile care lucrează în această industrie.

„Nu știam prea multe despre modelele de videochat atunci”, a spus ea pentru Daily Mail Australia. „La acea vreme, am crezut că lucrurile la care se uită bărbații pe internet sunt niște videoclipuri preînregistrate făcute cu mult timp înainte”.

După „câteva căutări pe Google”, tânăra a descoperit că industria videochatului era de fapt o industrie vie, care fremăta de viață și care era foarte populară, chiar și în Australia:

„Chiar și după toate aceste cercetări, încă credeam că totul este o înșelătorie, dar am decis să încerc”, a spus ea.

Doar o lună mai târziu, Renee a primit primul ei cec de plată – moment în care a povestit că „mintea pur și simplu i-a explodat”.

„Am avut multe emoții, desigur, la început, dar mi s-a părut și incitant”, și-a amintit ea. „Mi-a luat ceva timp să-mi găsesc și să-mi creez nișa, dar odată ce am făcut-o, am început să mă simt confortabil, natural și să mă distrez foarte mult”.

„În aceste zile, vreau să râd și să mă distrez. Fac lucrurile așa cum îmi vin ele de la sine. La vremea mea am făcut multe nebunii cum ar fi să mă acopăr cu aluat de clătite și să-mi aprind sfârcurile”.

Vorbind despre finanțele ei, Renee a spus că munca în calitate model de videochat o solicită foarte mult.

„Dacă nu muncesc, nu câștig”, a spus ea.

„Recent a fost o lună în care am lucrat doar o zi. Deși am câștigat 1.300 de dolari în acea zi, aceasta este, evident, mult mai puțin decât dacă aș lucra o lună întreagă – așa că, sunt mereu pregătită psihic pentru o oarecare instabilitate financiară”.

„Sunt norocoasă pentru că familia mea mă susține 100%”, a adăugat Renee.

„Nu mi-e rușine de ceea ce fac – este foarte important pentru mine că oamenii încep să vadă că videochatul ca pe un lucru normal.

„De asemenea, noi, lucrătorii din industria sexului, suntem niște oameni foarte normali”, a concluzionat ea.