Despre videochat toată lumea știe că este o meserie bănoasă, pe care o pot practica atât femeile cât și bărbații, dar care este mai populară în rândul reprezentantelor sexului frumos. Există însă multe alte lucruri pe care ar trebui să le cunoști înainte să te angajezi în acest domeniu, dacă vrei să devii un model de excepție. Și cu toată că dacă ne alegi pe noi, echipa Savage Studio, un studio videochat București cu istorie și renume, vei avea parte de o perioadă de training în care să-ți clarifici toate neclaritățile, pentru că ne place să jucăm mereu cu cărțile pe față, vrem ca tu să știi care sunt cele mai importante lucruri despre videochat chiar înainte de a ajunge la un interviu cu noi și de aceea ți-am pregătit acest material cuprinzător.

De ce atât de multe românce aleg să-și clădească o carieră în domeniul videochatului?

Videochatul este o alegere foarte populară pentru românce datorită beneficiilor pe care acesta le oferă. În primul rând, ca model de videochat, ai control deplin asupra programului tău de lucru ceea ce este un mare atuu în special pentru femeile care vor să îmbine viața profesională cu cea de familie. În al doilea rând, ca model de videochat poți câștiga mai mulți bani și într-un ritm mai alert decât în cazul altor domenii.

În calitate de specialiști, considerăm că un program optim de lucru trebuie să aibă în jur de 40 de ore pe săptămână, la fel ca în cazul multor altor meserii din țara noastră. Dar, spre deosebire de un job la birou să spunem, ca model de videochat nu te obligă nimeni să lucrezi în fiecare zi același număr de ore sau să te prezinți la serviciu zilnic la aceeași oră. Ca model de videochat, poți lucra de exemplu câte 10 ore în primele trei zile ale săptămânii și apoi doar câte 5 ca să te pregătești cum se cuvine de weekend. 

De asemenea, ca model de videochat, câștigi proporțional cu volumul prestațiilor tale, în schimb ce la alte joburi, ca să primești o mărime de salariu trebuie să îndeplinești anumite sarcini speciale sau să duci la bun sfârșit proiecte care necesită mult timp și experiență. 

Ce calități trebuie să aibă o femeie ca să poată deveni un model de videochat bine plătit?

În domeniul videochatului, nu există o limită superioară de vârstă sau criterii speciale în ceea ce privește înălțimea, numărul de kilograme și alte calități ale unei femei. Cu alte cuvinte, ca să devii model de videochat, poți avea orice vârstă și de asemenea, poți arăta oricum, cu condiția să ai un aspect prezentabil.

Cu toate acestea, există câteva lucruri în comun pe care le împărtășesc modelele de succes. Probabil că ți-ai dat seama și din nenumăratele reclame pe care vezi pe rețelele sociale sau din pliantele pe care le primești ocazional atunci când ieși în oraș, dar cele mai multe modele de succes au un aspect fizic plăcut, sunt foarte bine îngrijite, poartă haine în pas cu trendurile actuale, emană pozitivitate și sunt fără excepție fotogenice. La toate acestea putem adăuga o ambiție ce poate muta munții din loc, o personalitate deschisă și prietenoasă, cunoștințe de limba engleză cel puțin de nivel mediu și o fire degajată, care binedispune interlocutorii.

Cu alte cuvinte, chiar dacă nimeni nu impune niciun fel de tipare, modelele de videochat se remarcă totuși prin niște calități deosebite, care le fac să iasă în evidență.

Este legal să lucrezi ca model de videochat?

Da, este perfect legal în România să lucrezi ca model de videochat. Videochatul a fost legalizat cu mai bine de un deceniu în urmă și de atunci încoace popularitatea sa pur și simplu a explodat.

Româncele sunt foarte apreciate ca modele de videochat, iar clienții studiourilor de videochat le preferă pentru personalitatea lor, abilitățile la limba engleză, dar și frumusețea lor unică.

Din acest motiv, și ca industrie videochatul este una din cele mai profitabile în România. Studiourile de videochat câștigă mulți bani, iar prin impozitele pe care le plătesc către stat, contribuie la susținerea economiei și dezvoltarea ei.

În plus, ca angajate, modelele de videochat beneficiază de toate avantajele pe care le au oricare alți angajați din România. Ele cotizează la sistemul de pensii, dețin asigurări de sănătate și bineînțeles, au dreptul la concedii plătite.