În noul ei memoriu, celebrul model de videochat, Isa Mazzei scrie despre cât de multă muncă trebuie să depui pentru a deveni un model de videochat de top, numind videchatul cel mai greu domeniu în care a lucrat vreodată. Pe lângă faptul că trebuia să pună în practică mereu idei noi de show-uri pentru a se asigura că telespectatorii obișnuiți nu se plictisesc niciodată, energia lui Mazzei s-a concentrat și asupra comunității online pe care o construia: amintirea zilelor de naștere ale spectatorilor, sau răspunsurile la e-mailuri și mesaje private, jucând astfel rolul unui terapeut de facto.

„Este atât de multă muncă în industria videochatului pentru ca tot ceea ce fac modelele în fața camerelor să arate simplu și ușor”, spune ea într-un episod al podcastului LGBTQ&A. Mazzei vorbește, de asemenea, și despre ceea ce a învățat în legătură cu propria persoană în calitate de model de videochat, cât de transformator. Datorită videochatului ea a ajuns să simtă în sfârșit un sentiment de control asupra corpului ei. De asemenea, videochatul i-a remodelat părerile despre consimțământul în relațiile sexuale.

De ce este jobul unui model de videochat mult mai dificil decât cred majoritatea oamenilor?

Isa Mazzei spune că videochatul necesită foarte multă muncă și îți testează absolut toate abilitățile. În primul rând, ca model de videochat îți construiești un brand, o imagine pe social media, un site web. Apoi creezi conținut. Pregătești decorul și te filmezi sau angajezi oameni care să pregătească totul sau să te filmeze. Te machiezi cum știi mai bine. Îți alegi cele mai frumoase costumații. Și apoi stai și te gândești la niște idei inedite de spectacol.

Atunci când ai un grup de fani care te urmăresc constant în fiecare seară sau câteva seri pe săptămână, nu pot face același lucru în fiecare noapte. Este plictisitor pentru ei.

Și mai mult decât atât, trebuie să știi tot ceea ce se întâmplă în lumea exterioară. Este Cupa de Fotball? Este o sărbătoare uriașă pentru care va trebui să fii pe temă? Cum ai de gând să interacționezi cu fanii fotbalului, astfel încât să îi poți face pe acei spectatori să te urmărească și pe tine și Cupa de Fotbal în același timp? Sau doar vei sta acolo într-o cameră goală ori de câte ori se întâmplă ceva important în lume?

Trebuie neapărat să încerci să-ți amintești zilele de naștere ale fanilor tăi și dacă au de exemplu un interviu de angajare și alt eveniment semnificativ în viața lor, trebuie să le trimiți câte un mesaj pentru a-i întreba „Cum a decurs interviul tău de angajare?” sau „A fost greu examenul?”

Uneori trebuie să te coordonezi și cu alte fete. Alteori trebuie să-ți anunți din timp fanii în legătură cu planurile tale. Nu poți să dispari pur și simplu. Dacă pleci undeva cu avionul de exemplu trebuie să îi anunți și să le zici „Voi zbura weekend-ul acesta și o să vorbim săptămâna viitoare”. Sunt atât de multe lucruri de făcut toate în același timp și tu trebuie să ți le amintești pe toate!

Adesea, toate aceste lucruri pot avea loc pe un plan secund în viața ta. Fix în timp ce stai în fața computerului, zâmbești, arăți frumos și performezi. Există atât de multă muncă pentru ca un model de videochat să arate fanilor că ceea ce face ea e simplu și ușor.

Ce trebuie să faci ca să deții controlul ca model de videochat?

Ideea de a deține controlul este ceea ce le atrage în primul rând pe femei cu privire la meseria de model de videochat. Videochatul te poate transforma radical și, te poate face să devii o femeie cu adevărat puternică. Dar ca să se întâmple toate aceste lucruri trebuie să-ți stabilești niște limite. Mazzei spune că atât cât a lucrat ca model de videochat avea un control deplin asupra celor care o vedeau, dar și asupra lucrurilor pe care aceștia le vedeau.

În societate, femeile se nasc și cresc cu ideea că trupurile lor nu le aparțin. Sunt de multe ori hărțuite și jignite pentru felul cum arată sau cum se îmbracă. Dar prin intermediul videochatului ele pot să pună piciorul în prag și să spună: „Bine, dacă vrei să te uiți la mine, dă-mi bani”.

Trebuie să fii deschisă la minte cu privire la ideea de sex ca să lucrezi ca model de videochat?

Mazzei spune că mulți consideră că dacă nu-ți place sexul după un anumit moment, e ceva în neregulă cu tine ca femeie. În societatea zilelor noastre, nu puțin sunt cei care te întreabă cu nerușinare „Cât de des faci sex cu soțul sau partenerul tău?” și apoi, în funcție de răspuns zic: „Ar trebui să fie de X de ori.”

Se folosește prea mult cuvântul „trebuie” în jurul sexului. Dar singurul lucru la care trebuie să te gândești când vine vorba de sex este: „Cum te simți în legătură cu sexul? Ce îți dorești de fapt? Ce îți oferă plăcere? Ce te face să te simți în siguranță și confortabil?” Așa ar trebui de fapt să fie toate conversațiile legate de sex și nu să crezi că este ceva în neregulă cu tine dacă nu îți place sexul sau dimpotrivă, îți place prea mult.

Cum te afectează meseria de model de videochat în relația cu partenerul în ceea ce privește sexul?

Mazzei spune că are impresia că videochatul i-a făcut viața sexuală mult mai bună doar datorită faptului că a făcut-o să se simtă mai sexy. Toată viața ei i-a fost rușine în corpul ei și a crezut că organele ei sexuale arată dezgustător. Apoi s-a trezit pe acest site unde sute de oameni îi spuneau în fiecare noapte că este frumoasă și că vaginul ei este frumos. Mazzei mai spune că se simțea puternică și de asemenea simțea și forța stabilirii propriilor limite. Iar asta o făcea să se simtă mult mai sexy.

Cât a lucrat ca model de videochat Mazzei a reușit să introducă sentimentul de putere și în viața sexuală personală și să înceapă cu adevărat să exploreze lucrurile pe care le-a aflat de la clienții ei, în privat cu partenerul ei, lucruri pe care înainte, spune ea, nu le-ar fi putut face sub nicio formă.

Cum poți să te expui pe internet dacă nu consideri că trupul tău este frumos?

Chiar dacă nu se consideră frumoasă, orice femeie dorește să se simtă frumoasă. Mazzei povestește că se uita la lucrătoarele din industria sexului, uitam la stripteause, la modelele de videochat, și s-a simțit inspirată.

Toate aceste femei erau atât de încrezătoare și păreau că iubesc sexul cu adevărat încât Mazzei s-a uitat la ele și a spus: „Vreau asta. Vreau să simt așa despre mine”.

Îți schimbă videochatul percepția despre lucrurile sexy?

După ce a lucrat ca model de videochat, Mazzei spune că și-a redefinit complet modul în care vede consimțământul în relațiile sexuale. Ea povestește că acum are relații sexuale doar cu oamenii care îi înțeleg și îi respectă limitele pe care și le-a impus.

De-a lungul vieții sale, Mazzei s-a întâlnit de multe ori cu această concepție greșită că consimțământul verbal explicit nu ar fi cumva sexy sau poate strica cumva starea de spirit a cuiva. Mazzei credea înainte că dacă cineva te întreabă de exemplu: „Oh, pot să te sărut acolo jos?” este ceva inacceptabil, greșit, deloc sexy. Dar, de fapt, este ceva foarte incitant când cineva cere permisiunea înainte să facă un lucru. E mult mai excitant și te simți mai în siguranță. Te simți respectat și întrebarea devine oarecum o parte din preludiu. De exemplu, când întrebi pe cineva „Oh, pot să te sărut aici? Oh, pot să te ating aici?” este foarte erotic, iar Mazzei a învățat acest lucru datorită videochatului.

Strangularea în timpul sexului este un lucru foarte la modă acum în comunitățile gay, dar este ea o practică folosită și în videochat?

Multe modele de videochat oferă clienților lor show-uri performând în pereche. Și de multe ori aceștia, ca o fantezie a lor, îi cer unui model să-l stranguleze pe celelalt în timp ce fac sex. Însă după părerea lui Mazzei o astfel de cerere nu ar trebui să impună presiune asupra nimănui.

Așa cum am scris și mai sus, Mazzei promovează stabilirea limitelor personale și le încurajează pe toate femeile să facă acest lucru înainte să facă acest lucru înainte să obțină un job în domeniul videochatului. Iar dacă strangularea este unul din acele lucruri de la care vor să se ambțină, să o facă fără să se gândească nicio clipă la ce cred clienții săi.

De asemenea, dacă oferă show-uri în doi, tot în acest sens ar trebui să discute cu partenerul sau partenera dinainte și să îi spună cât de important este pentru ea să i se ceară permisiunea înainte de orice act sexual. Altfel, dacă nu știi să spui nu, meseria de model de videochat se poate transforma într-un coșmar pentru orice femeie, dar și pentru un bărbat.