Eu sunt Sorina și am început să fac videochat imediat ce am împlinit 19 ani. Ador rețelele sociale și acum, datorită carierei mele de model, am reușit să câștig o bază solidă de fani atât pe Instagram, cât și pe TikTok.

Aș minți dacă aș spune că m-am angajat direct într-un studio de videochat și am început să muncesc astfel ca model. Nicidecum! Nu știam exact ce înseamnă videochatul, dacă îmi place sau nu și cel mai important, dacă mi se potrivește. De aceea, m-am înregistrat mai întâi pe o platformă de videochat și am început să lucrez din propria cameră.

Nu era prea confortabil mai ales că pe vremea aceea locuiam acasă, împreună cu părinții mei și trebuia să pândesc orele în care eram singură ca să pot presta. Dar mi s-a părut totul foarte amuzant și am hotărât să continui.

Când vine vorba de videchat, toată modelele se plâng de faptul că este greu să-i convingi pe membrii platformelor de videochat să te contacteze în privat pentru a câștiga bani. Dar în cazul meu lucrurile stăteau altfel deoarece eram deja cunoscută pe internet și doar trebuia să intru online ca să fiu contactată.

Dar problema mea era puțin diferită de a tuturor celorlalte modele. Așa cum am spus și inițial, pe mine că mă contactau imediat membrii platformelor de videochat, dar, pe de altă parte, nu puteam să lungesc suficient conversațiile încât acestea să devină profitabile. Toate aestea, împreună cu dificultățile pe care le întâmpinam lucrând de acasă, m-au determinat să mă angajez la un studio de videochat.

Ce îmi doream de la un studio de videochat și ce am primit?

M-am gândit că lucrând la un studio de videochat, puteam să primesc îndrumarea de care aveam nevoie pentru a face carieră în calitate de model de videochat. Știam că într-unele studiouri de videochat, în special cele profesionale, există un personal dedicat care ale ajută pe modele să-și atingă adevăratul potențial. Personalul acestor studiouri, le urmărește îndeaproape pe modelele la început de drum și atunci când este cazul, le oferă sfaturi pentru a-i convinge pe clienții lor să petreacă mai mult timp cu ele.

Am căutat mult un astfel de studio și am găsit unul care să fie exact așa cum mă așteptam. În studioul la care m-am angajat am găsit suportul de care aveam nevoie și surprinzător, în doar câteva săptămâni de când m-am angajat, am reușit să-mi triplez câștigurile pe care le obțineam pe cont propriu, chiar dacă studioul meu își oprea comision din veniturile generate de mine.

De asemenea, încă un lucru pe care l-am primit angajându-mă la un studio și pe care nu mă așteptam să-l primesc a fost faptul că am intrat în legalitate. Când ești tânăr, nu înțelegi cât de important este acest lucru, dar odată ce nu te mai te afli sub aripa protectoare și ai nevoie de exemplu de a merge la doctor sau începi să te gândești că anii trec și nimeni nu-ți plătește impozitele pentru a beneficia mai târziu de o pensie, începi să realizezi cât de important este să lucrezi legal.

Nu în ultimul rând, un cel de-al treilea avantaj pe care l-am observat lucrând în cadrul unui studio de videochat a fost faptul că nu mai trebuia niciodată să mă gândesc dacă sunt singură acasă sau nu pentru a putea lucra.

Studioul de videochat îmi oferea toate condițiile necesare pentru a putea lucra oricând. Într-un studio de videochat, ca să lucrezi, pur și simplu te așezi confortabil în fața camerelor web și ai acolo tot ceea ce îți trebuie.

Mai mult, dacă lucrezi la un studio de videochat, nu mai trebuie să te machezi singură, nu mai trebuie să-ți aranjezi părul singură și în cazul studioului meu de exemplu, nu mai trebuie să te gândești nici la hainele pe care le porți pentru că ai acolo o garderobă pe care o poți folosi la discreție.