În ziua de azi aproape toată lumea știe câte ceva despre meseria de model de videochat. Dar puțini se informează din surse sigure, cu informații valoroase, precum blogul nostru, și din acest motiv se nasc atât de multe preconcepții. Din cauza tuturor acestor preconcepții, cu toate că multe femei și-ar dori să devină modele de videochat datorită câștigurilor foarte mari pe care le implică această meserie, ele evită chiar și să se uite peste ofertele de angajări videochat sau să-și programeze un interviu.

Videochatul este un job legal în România, de mai bine de un deceniu

Primul lucru pe care trebuie să-l cunoști despre videochat și care ar trebui popularizat este faptul că videochatul este perfect legal. În România există în jur de 2000 de studiouri de videochat. Și chiar dacă nu putem să generalizăm pentru că nu le-am verificat pe toate, putem spune că o mulțime din ele sunt studiouri legale pentru că la fel ca Chattitude sunt studiouri care plătesc la timp taxele și impozitele la stat și își angajează modelele legal, acestea profitând de toate beneficiile pe care le au angajații din România, începând cu asigurări de sănătate și contribuție la fondul de pensii. 

Ce presupune de fapt meseria de model de videochat?

Un alt lucru despre care ar trebui să se vorbească mai deschis atunci când vine vorba de videochat este faptul că videochatul nu este același lucru cu prostituția și nu trebuie confundat nici cu pornografia.

Modelele de videochat nu se întâlnesc niciodată față în față cu clienții lor motiv pentru care nici nu poate fi vorba despre prostituție. Chiar dacă li se permite să primească daruri de la fanii lor cei mai loiali, modelelor de videochat le este strict interzis să se întâlnească în viața reală cu clienții lor, iar pe internet sunt încurajate nu numai să nu-și dezvăluie datele personale, ci și să nu-și folosească numele real și să se prezinte în loc cu inventând o poreclă.

Tot la acest capitol, mai putem adăuga faptul că există și videochat non adult în care nuditatea este strict interzisă și modelelor de videochat nu li se cere deloc să se dezbrace sau să se prezinte în ipostaze provocatoare în fața clienților lor.

Chiar dacă videochatul nu este deloc o meserie rușinoasă, multe modele se feresc să spună unde lucrează

Chiar dacă crezi că nu cunoști niciunul personal, în România lucrează ca modele de videochat mult mai multe femei decât ți-ai putea imagina. Dar pentru că mulți o consideră o meserie rușinoasă și nedemnă de o femeie serioasă, femeile care se angajează în acest domeniu se feresc să vorbească despre meseria lor. 

De aceea, chiar dacă nu ți-a spus niciodată, colega ta de la facultate, amica de la muncă, prietena ta cea mai bună pe care o cunoști dintotdeauna și câte și mai câte femei pe care le știi s-ar putea să lucreze în videochat, dar să se ferească să-ți vorbească despre asta de teamă să nu le judeci.

Toate prejudecățile care circulă în România le forțează pe femeile care lucrează în industria videochatului să se ascundă și să trăiască o viață dublă. Dar în loc de toate aspectele negative ale videochatului, lucruri în general exagerate și departe de adevăr, lumea ar trebui să vorbească mai mult despre cât de independente și libere sunt modelele de videochat; despre cât de rapid își pot îndeplini toate aceste femei chiar și cele mai mari vise, cumpărându-și hainele și accesoriile la care alții doar visează, mașini și case scumpe, dar fără a se îndatora la bănci pentru zeci de ani sau să plătească dobândă. De ce? Pentru că lucrează în videochat și nu depind de nimeni pentru a trăi așa cum vor.

Videochatul te poate ajuta să-ți îndeplinești chiar și cele mai îndrăznețe visuri, dar trebuie să știi cum

Gândește-te că orice meserie are provocările ei și nu există niciun loc de muncă unde poți să câștigi bani atât de ușor ca în industria videochatului. De aceea, dacă poți să treci peste toate prejudecățile care se spun despre videochat și te angajezi ca model, poți să-ți îndeplinești toate visele. Dar înainte să începi, trebuie să știi că și ca model este nevoie să muncești sârguincios pentru banii tăi.

Modelele de videochat nu câștigă bani decât în momentul în care clienții lor le cer conversații în privat. Cu alte cuvinte, nu este suficient ca pur și simplu să stai în fața camerei video și să aștepți pentru că astfel nu vei reuși să convingi pe nimeni să te contacteze. 

Pentru fiecare minut pe care îl petrece vorbind cu un model în privat, un membru al platformelor de videochat plătește până la trei euro pe minut. De aceea, el se așteaptă ca modelul cu care vorbește să îndeplinească anumite standarde atât în ceea ce privește aspectul fizic, cât și dedicația pentru munca pe care o face.

Cum să câștigi cât mai mulți bani ca model de videochat?

Ca să câștigi cât mai mulți bani din videochat, trebuie să faci în așa fel încât să primești cât mai multe invitații pentru conversații private, dar și să petreci cât mai mult timp în fiecare din aceste convesrsații. Iar pentru a atinge astfel de performanțe, poți apela la câteva din trucurile de mai jos:

1 Să fii naturală

Chiar dacă nu lasă impresia asta, cei mai mulți bărbați preferă femeile cât mai naturale. Iar când vorbim de naturalețe, nu ne referim doar la trăsături fizice delicate, feminine și atrăgătoare, ci și la modul în care te comporți și vorbești. 

Membrii platformelor de videochat nu vor să te vadă că ceea ce faci pentru ei o faci în mod forțat, ci că ai un talent înnăscut pentru această meserie și fiecare mișcare din mișcările tale seamănă cu mișcările unui dans erotic, provocator, care ți-a intrat în sânge și îl cunoști pe de rost.

2 Să ai grijă de propria imagine

Poți să fii naturală, dar în același timp și să ai grijă de imaginea ta. Ca să ai succes în mediul online, ca model de videochat mai exact, nu trebuie să-ți faci operații estetice sau să apelezi la tot felul de proceduri care mai de care mai neplăcute și mai dureroase, ci doar să te îngrijești corespunzător.

Poți începe prin a-ți forma un obicei sănătos din mersul la sală sau să te apuci de un sport care îți modelează corpul și ți-l face mai armonios, ca de exemplu înotul. De asemenea, pe măsură ce începi să câștigi, poți merge mai des la saună, la masaj și la tratamente faciale, iar rezultatele nu vor întârzia să apară. 

Vei vedea că cu cât investești mai mult în imaginea ta, cu atât vei avea mai mult de câștigat. Și de aceea, chiar dacă la început ți se pare că sunt cam mulți bani de cheltuit, banii aceea se vor întoarce la tine înzecit mult mai repede decât îți poți imagina.

3 Să comunici deschis

Am spus mai devreme că în calitate de model de videochat trebuie să fii atentă la informațiile pe care le împărtășești cu clienții tăi. Dar asta nu înseamnă că nu poți vorbi sincer cu bărbații care te caută despre lucrurile care îți plac, despre visurile tale, despre modul în care îți petreci timpul liber și de asemenea să-i asculți pe ei vorbind despre toate aceste lucruri.

Conform statisticilor, chiar și când vine vorba de videochatul pentru adulți, conversațiile private nu se bazează pe nuditate, ci mai degrabă pe discuții candide, în care membrii platformelor de videochat își deschid inima modelelor cu care vorbesc și la rândul lor, se așteaptă de la același lucru din partea acestora.

4 Să arăți partenerilor că te distrezi cu ei

Dacă zâmbești duios sau chiar râzi cu poftă atunci când este cazul și arăți celor cu care vorbești că îți place să petreci timpul cu ei și te distrezi la fel de mult cum se distrează și ei, atunci ai mult mai multe șanse să ai parte de conversații online lungi și satisfăcătoare.

Fă în așa fel încât cei cu care vorbești să se molipsească cu buna ta dispoziție deoarece, atunci când te simți bine, timpul trece mai repede și mai ușor, exact ceea ce îți dorești și tu în calitate de model de videochat. 

Videochatul nu respectă regulile simple de adunare din matematică întrucât o conversație privată de 30 de minute este mult mai valoroasă decât trei conversații de câte 10 minute fiecare. Și știi de ce? Pentru că în spatele fiecărei conversații private se ascunde un timp mort, destul de lung, pe care tu trebuie să-l consumi ca să-ți convingi clienții să te apeleze.

În concluzie, nu este greu să faci videochat, iar meseria de model nu este o meserie atât de controversată pe cât se crede. Iar dacă mai știi și câteva trucuri prin care să te faci cât mai plăcută, atunci ai toate șansele să câștigi bani frumoși lucrând astfel și să devii o femeie independentă mai repede decât practicând orice altă meserie.