Poate că nu mulți vor fi de acord cu ceea ce vom spune în continuare, dar videochatul poate salva vieți. În întreaga lume există număr impresionant de oameni care la început nu aveau bani nici să trăiască decent de azi pe mâine, dar au descoperit la un moment dat videochatul și asta nu numai că i-a scos din datorii, dar le-a oferit viața la care visau dintotdeauna pentru ei și familiile lor. Unul din cele mai impresionante exemple despre care am aflat vreodată este cel al lui Cindy, o frumoasă englezoaică al cărui destin s-a schimbat la 180 de grade după ce a început să facă videochat.

CINDY Cottrell a plecat de acasă la doar 15 ani, după o ceartă aprigă cu mama ei și s-a mutat într-un apartament murdar într-o zonă rău famată din Birmingham.

Ea a rămas însărcinată la 17 ani și a supraviețuit cu doar 42,50 lire sterline pe săptămână, sub formă de diferite beneficii din partea guvernului. Primul ei Crăciun ca mamă, în 2002, l-a petrecut plângând în fața unui bol de tăiței și dăruind fiului ei de șapte luni, Jack, o zdrăngănitoare pe care a plătit 5 lire sterline.

Dar acum, la 20 de ani de la acel prim Crăciun alături de bebelușul ei, stilul ei de viață este complet diferit. De sărbători ea cheltuiește cel puțin 1000 de lire sterline pe cadouri și mănâncă somon afumat și alte delicate. Iar totul se datorează muncii sale ca model de videochat.

Cindy povestește pentru Fabulous Digital, o publicație englezească cu renume, că avea doar 18 ani și bebelușul său Jack, o privea curios în timp ce îi dădea singurul cadou pe care i-l putuse cumpăra: o jucărie ieftină.

Era prea tânăr pentru a ști cât de îngrozitor a fost primul nostru Crăciun împreună, dar pentru mine a fost cel mai rău pe care l-am avut vreodată.

M-am simțit ca o mamă incompetentă. Mi-am spus că nu ar fi trebuit să am un copil dacă nu eram în stare să-l întrețin și am jurat în acel moment că voi face tot ce puteam pentru a mă asigura că această mică minune va primi viața pe care o merită.

Am plecat de acasă când aveam 15 ani, după o ceartă prostească cu mama. O organizație de caritate mi-a găsit un apartament într-o zonă îngrozitoare din Birmingham. Eram prea mândră să merg acasă și prea tânără pentru a înțelege cât de mult rău îmi fac cu această atitudine.

Trebuia să fiu la facultate, dar cu suportul pe pe care îi primeam ca suport nici măcar nu îmi puteam permite să plătesc drumul până la una.

Apoi am ramas insarcinata. Nu eram într-o relație, dar când s-a născut Jack, am simțit că viața mea are un scop.

N-am iubit niciodată pe nimeni atât de mult și mi-am dorit doar să nu fiu nevoit să-l duc pe Jack acasă în apartamentul meu mizerabil. Am avut o copilărie minunată, mama mea a muncit din greu să-și conducă propria companie de marketing, iar Crăciunul a fost perioada mea preferată din an.

Mi s-a părut magic să văd cadourile îngrămădite sub copac. Nu am vrut ca Jack să crească amintindu-și de Crăciun ca de o perioadă mizerabilă a anului, când mama lui fără bani mânca tăiței și plângea.

Dar într-o zi, totul s-a schimbat la 180 de grade. Mi-am făcut o prietenă când am început să-l duc pe Jack la creșă și ea mi-a povestit cum lucra ca model de videochat în cadrul unui studio de videochat. Deși era o mamă singură, exact ca și mine, ea câștiga mai mult decât suficient încât să conducă o mașină de lux, să locuiască într-o zonă superbă și să mai aibă pe deasupra și suficient timp de petrecut cu bebelușul ei. Îmi părea imposibil tot ce auzeam de la prietena mea, dar am zis că trebuie să încerc și eu și ce să vezi? Videochatul – acea industrie despre care toată lumea are o părere, dar nimeni care nu a încercat niciodată să lucreze ca model nu știe exact ce presupune, mi-a dăruit libertatea financiară pe care mi-am dorit atât de mult s-o obțin atât de mult pentru băiatul meu și m-a ajutat să am succes în viață.