Abbey a început să vorbească online, la întâmplare, cu diferiți bărbați, pentru distracție. Tocmai se transferase recent la Universitatea din British Columbia și nu cunoștea pe nimeni în Vancouver. Abbey a aflat rapid că hobby-ul ei s-ar putea transforma într-o oportunitate de muncă profitabilă dacă mergea puțin mai departe și începea să se dezbrace pentru bărbați în fața camerei.

„Am început meseria de model de videochat pentru că am vrut să câștig niște bani în plus”, a spus Abbey, care este în prezent studentă la arte, în anul patru, la UBC. La acea vreme, ea dorea să plece într-o călătorie de studii în străinătate și a să devină model de videochat i se părea soluția perfectă pentru a o ajuta să plătească taxele de școlarizare. „După ce mi-am dat seama de ce trebuie să fac, totul a fost foarte emoționant. Pur și simplu m-a inundat un val de adrenalină și mi-a plăcut mult atenția pe care o primeam.”

Abbey nu mai este model de videochat în prezent. Dar cu toate acestea, povestea ei de a lucra ca model de videochat pentru a-și plăti studiile universitare este similară cu cea a unui număr mare de tinere care prin intermediul videochatului au reușit în viață.

Conform unui studiu din 2010, efectuat în Marea Britanie, se pare că videochatul reprezintă o meserie atractivă pentru multe femei, dar se pare că în special studentele se simt cele mai atrase de prospectul de a lucra ca modele.

Din cei 315 studenți chestionați pentru acest studiu, 26% susțineau că știu personal alți studenți implicați în industria videochatului și că majoritatea lor sunt studente care lucrează ca modele ca să-și plătească școala. Studiul a indicat că această sumă poate „reflecta și/sau contribui la un mediu moral mai puțin cenzurat” în care elevii sunt mai deschiși cu privire la ceea ce fac pentru a-și plăti studiile.

Tamara O’Doherty, profesor la Universitatea Simon Fraser, care a efectuat cercetări despre industria videochatului din Vancouver, spune că au existat întotdeauna studenți și în special studente care au încercat videochatul pentru a-și plăti studiile. Diferența este că acum oamenii sunt mai deschiși în legătură cu această problemă.

„Cred că suntem mult mai deschiși cu privire la multe probleme”, a spus O’Doherty. „Aș spune că trebuie să fii precaut atunci când sugerezi că lucrurile sunt diferite astăzi decât în ​​urmă cu 20 de ani. Cred că am avut întotdeauna același procent din societate care este dispus să vândă sex și același procent din societate care este dispus să cumpere sex.”

Un sfert dintre lucrătorii sexuali care au participat la studiul lui O’Doherty erau studenți care urmau cursuri de licență sau postuniversitare. Aproape toți participanții aveau o diplomă de liceu. Persoanele intervievate au indicat, de asemenea, că munca în industria videochatului le-a permis să-și plătească studiile postliceale fără a se îngropa datorii.

Partea practică a jobului de model de videochat

Munca în domeniul videochatului este o soluție practică pentru studenți din două motive principale: comoditatea și banii.

„Videochatul oferă studenților o flexibilitate incredibilă și un venit foarte mare pe un număr limitat de ore, care într-adevăr nu este oferit în multe alte domenii. Imaginează-ți câte ore ar trebui să lucrezi de exemplu într-o cafenea pentru a câștiga aceiași bani”, a spus O’Doherty.

Abbey a văzut rapid beneficiile financiare de a fi un model de videochat și a dat curs inițiativei, devenind foarte bună la meseria sa.

Flexibilitatea meseriei de model de videochat este de asemenea, unul dintre motivele pentru care o studenta din Ontario, Naomi Kwe, a ales să se implice în această industrie încă de când mergea la școală, la puțin timp după ce a împlinit vârsta majoratului.

La fel ca și Abbey, Naomi a văzut în videochat o oportunitate de care a căutat să profite la maxim și care i-a adus o mulțime de beneficii foarte greu sau chiar imposibil de obținut în alte industrii.