Dacă ai cercetat domeniul și te-ai hotărât că vrei să începi o carieră de model online, cu siguranță următoarea întrebare este dacă să faci acest job la un studio de videochat profesionist sau pe cont propriu.

Ambele variante au avantajele lor, așadar ți le prezentăm mai jos pentru a înclina singură balanța în funcție de ceea ce te interesează mai mult.

Dacă lucrezi alături de un studio de videochat:

Nu vei lucra pentru tine în mod direct, dar toată activitatea pe care o vei desfășua va avea loc într-un cadru profesiniost și vor fi mult mai puține riscuri decât atunci când lucrezi pe cont propriu.  

  • Avantaje:

– Vei lucra într-un cadru perfect legal unde ai confidențialitatea datelor. Vei avea contract legal ce respectă legile din România, impozitele plătite, actele în perfectă ordine pentru asigurări de sănătate sau pensie. Nu te ocupi de contabilitate, trebuie doar să încasezi banii. Iar încasările le vei avea la timp, așa cum ți-au fost promise la interviu.

– Vei lucra alături de o echipă și vei avea traineri catre să îți ofere sfaturi și să te ajute la orice pas.

– Echipă formată din profesioniști care știu toate secretele din domeniu.

– Beneficiezi de aparatură performantă și asistență tehnică de specialitate oricând ai nevoie.

– Decoruri luxoase, amenajate cu bun gust.

  • Dezavantaje:

– Vei lucra în ture de opt ore, dar le poți ajusta după cum ai tu nevoie, în funcție de programul tău. Poți opta pentru ture de noapte, dar trebuie să îndeplinești norma de muncă agreată.

– Trebuie să te deplasezi la sediu

– Vei da comision studioului din ceea ce câștigi, dar, statistic câștigurile din videochat sunt mult mai mari atunci când lucrezi alături de un studio.

Dacă lucrezi pe cont propriu

Să faci videochat de acasă poate suna ideal. Nu ai șef și muncești exact cum și cât vrei. Cel puțin așa pare la prima vedere.

  • Avantaje:

– Ai programul pe care ți-l dorești, fără să dai socoteală nimănui. Poți începe lucrurl când vrei și poți să îl închei tot în funcție de preferințele tale.

– Nu împarți banii cu nimeni și toate câștigurile îți rămân ție.

  • Dezavantaje:

– Nu ai o securitate crescută a datelor tale de confidențialitate, întrucât nu ai o echipă tehnică care să se asigure și să garanteze că se întâmplă asta.

– Nu ai un program de lucru stabil și este posibil ca astăzi să îți dezechilibrezi viața personală.

– Nu ai un mediu propice. Atmosfera, lumina, decorațiile sunt o parte extrem de importantă în povestea pe care o împarți cu interlocutorul.  Va trebui să investești bani în amenajarea unei camere. 

– Nu vei avea cele mai performante laptopuri și camere web pentru a avea o calitate cât mai bună a imaginii.

– Nu ai o echipă tehnică ce te poate ajuta în caz de defecțiuni.

– Nu ai colege cu care să socializezi sau traineri cărora să le ceri sfaturile.

– Trebuie să te ocupi de partea de taxe și impozite pe care trebuie să declari la stat și nici nu vei avea parte de un contract, așa cum se întâmplă în cazul unui studio de videochat profesionist.