Deși nu credem să existe vreun român, cel puțin care locuiește în mediul urban, care să nu fi auzit de cuvântul ”videochat”, popularitatea lui la nivel social nu este neapărat una pozitivă, ba din contră, este văzut destul de des ca un subiect tabu.

Din păcate, acest cuvânt, videochat, este destul de controversat și este utilizat cu anumite conotații care nu au nicio legătură cu activitatea în sine: descrie tot ce NU înseamnă sau presupune desfășurarea meseriei de model online într-un studio de videochat

Videochatul este o activitate relativ nouă în ceea ce privește tipurile de meserii existente în țara noastră. Tocmai această noutate și faptul că nu a existat o comunicare explicativă, directă și unitară din partea industriei în sine, a făcut ca societatea românească să perceapă această exprimare liberă pe care o presupune meseria de model online, ca fiind ceva nu numai imoral, ci și ilegal, ceea ce este total fals. Și să nu uităm totuși că față de alte țări, democrația și libertatea care vin la pachet cu o gândire ”open minded” cerută de domeniu, sunt încă concepte relativ noi pentru țara noastră.

Fără a cunoaște modul de organizare, specificul sau ce presupune fișa postului pentru un astfel de job, este mai ușor să catalogăm, să judecăm și să punem o etichetă negativă acestui domeniu, decât să fie înțeles ca o meserie ca oricare alta pentru care se plătesc, fix ca în cazul oricărei alte firme, taxe și impozite către statul român.

Viziunea SAVAGE Studio (mai precis dorința și obiectivul nostru cel mai mare) este să schimbăm pe viitor cât de mult se poate percepția despre această meserie în România. 

Suntem o echipă de profesioniști, care îmbrățișează noutatea și credem în frumusețea libertății și în forme de exprimare proprii fiecărui om, fără ca acestea să fie marcate de niște constrângeri și ”reguli” create de societate, mai ales dacă acestea nu sunt nici măcar reale. Ca oricare altă activitate economică, și cea de videochat este una transparentă și legală din punct de vedere fiscal, astfel  meseria de model online merită să fie percepută normal, respectată și apreciată ca oricare alta.

De aceea, dorim să te informăm ce înseamnă studioul de videochat SAVAGE Studio, ce înseamnă meseria de model online și de ce nu există nicio bază reală pentru a fi etichetat videochatul ca un domeniu cu o imagine negativă.

1. SAVAGE Studio este o societate comercială 100% legală, atât din punct de vedere organizare, cât și din punct de vedere fiscal:

  • Este constituit ca orice altă societate comercială și are un obiect de activitate specific, înscris în codul CAEN
  • Are un punct de lucru declarat la Registrul Comerțului 
  • Are evidențe fiscale, contabile, juridice și contracte de muncă încheiate cu site-urile partenere și cu modelele
  • Contractele de muncă sunt încheiate numai pentru persoane care un împlinit vârsta legală de 18 ani iar remunerațiile stabilite prin contract sunt plătite corect, transparent și la timp
  • Este o firmă plătitoare de taxe și impozite ca oricare altă firmă din România

2. SAVAGE Studio are o organigramă și este format dintr-o echipă de profesioniști.

În cadrul studioului, pe lângă modelele online, există o întreagă echipă de specialiști: de la traineri care învață, ajută și susțin noile modele angajate dar și pe cele cu experiență, până la oamenii care se ocupă de tehnic, de contabilitate, HR sau comunicare.

3. Videochatul nu presupune interacțiuni fizice între modele și partenerii lor de conversație online.

Videochatul presupune purtarea de discuții între modele și oameni din toate colțurile lumii, exclusiv online, pe site-uri web, prin intermediul unei camere video, fără să existe vreo interacțiune fizică între aceștia. Mai mult, modelele pot lua oricând hotărârea de a încheia conversația dacă ele consideră că se depășesc anumite limite, așadar nu sunt obligate nici măcar să discute dacă nu au această dispoziție.

4. Un studio profesionist de videochat, ca SAVAGE Studio, asigură confidențialitatea datelor modelelor sale.

Îți garantăm că nu există nici cea mai mică posibilitate ca site-urile unde activezi să poată fi accesate din România. Îți asigurăm confidențialitatea datelor și le păstrăm în siguranță atât cât faci parte din echipa noastră, cât și după, în cazul în care îți dorești încheierea colaborării sau vrei o altă turnură pentru cariera ta.

5. SAVAGE Studio consideră modelele sale ca fiind partenere de business

Secretul SAVAGE Studio este unul foarte simplu: considerăm modelele online care lucrează pentru noi ca fiind partenerele noastre în afaceri. Oferim calitate și profesionalism și cerem la rândul nostru aceste calități de la modelele online cu care colaborăm.

Sigur, videochatul este garanția unei lumi glamour, definit de exclusivități și lucruri scumpe, însă toate acestea vin doar cu muncă riguroasă și serioasă. Pentru a putea face performanță și a avea câștiguri însemnate, ai nevoie de câteva atuuri: să fii ambițioasă, să ai capacitatea de a relaționa cu oamenii, să fii sociabilă și pozitivă, să știi limba engleză la nivel conversațional, să ai răbdare și să ai încredere în tine, în frumusețea și în inteligența ta.

Dacă vrei să afli mai multe depre această lume și, mai ales, să vezi dacă ți s-ar potrivi, te invităm să ne cunoaștem.

[vfb id=’1′]