Cum sa faci videochat? Este o intrebare al carui raspuns nu l-ai gasit inca, poate din lipsa de informatii si teama de etichetare sociala. Este de inteles, dar lucrurile sunt mai profunde de atat, iar stigmatizarea comunitatii este bazata doar pe lipsa de informatii coerente si reale.

Acesta din urma poate fi desfiintata, iar tu poti afla clar ce inseamna cu adevarat acest domeniu interesant.

Ce inseamna sa faci videochat si cum poti sa faci asta?

Tara noastra este cea mai puternica in industria de videochat la nivel mondial. De altfel, domeniul este extrem de valoros la nivel international si este o activitate adulta legala. Interactiunea dintre modele si clienti se face strict la nivel virtual. Totul este transparent, fiind o meserie sigura si absolut normala, ca oricare alta.

Daca in 2017 piata romaneasca de videochat depasea 100 de milioane de euro, cifrele s-au dublat mai ales in timpul pandemiei cand oamenii au avut mai mult timp liber, lucrand de acasa, unii dintre ei simtindu-se izolati si descumpaniti. Desi ai putea crede ca geneza videochatului a avut loc relativ recent la inceputul mileniului III, se presupune ca de fapt, videochatul a aparut in anii ‘90. Tari dezvoltate precum Statele Unite ale Americii sau Marea Britanie au fost precursoarele industriei.

De asemenea, un lucru important si pe care este bine sa-l retii este ca din 2008 pe teritoriul Romaniei activitatea din videochat este perfect legala si reglementata de Legea Nr.196/2003.

Invatarea continua nu trebuie sa se opreasca niciodata. Indiferent de industria in care vrei sa activezi sau in care te-ai pregatit deja, educatia pe toate palierele ei nu trebuie sa inceteze. Meseria de model online este ca oricare alta. Nu poti face performanta fara ambitie si determinare, iar perseverenta este ingredientul esential pentru o cariera in acest domeniu.

Lucreazi cu specialisti in domeniu

A face videochat presupune deschidere catre un domeniu misterios pentru multi, dar in care odata intrata, vei simti cum aparti unei echipe multivalente de traineri care coopereaza pentru ca tu sa fii cea mai buna versiune a ta. Un studio de incredere intelege cat de important este sprijinul neconditionat, mai ales la inceput de drum. Un model online nu este doar un brand in sine, ci si imaginea unei intregi companii care lucreaza coordonat si sistematic pentru ca tu sa performezi.


Aptitudini de care trebuie sa tii cont daca vrei sa faci videochat

Intelegerea modului in care functionezi prin intermediul aptitudinilor si capacitatilor tale este un instrument important in calea fericirii. Nu doar la nivel vocational, dar si personal. Sunt foarte putini oameni care stiu de la inceput ce isi doresc si care este drumul lor. Desi traim intr-o lume cu mii de oportunitati, haosul pare a fi numitorul comun al majoritatii. „Cunoaste-te pe tine insuti”, spunea Socrate, iar viata isi va dezvalui secretele.

De aceea, identificarea aptitudinilor si a punctelor forte este principala modalitate daca vrei sa faci videochat. De altfel, oricare ocupatie, indiferent ca este in mediul digital, tehnologic, in videochat sau in domeniul medical necesita o combinatie unica de aptitudini. De exemplu, pentru a face cariera in videochat, mixul de imaginatie, capacitatea de a invata usor o limba straina si abilitatea organizatorica sunt puncte forte care iti asigura succesul.

In linii mari, sunt mai multe tipuri de aptitudini, dar cele mai importante sunt urmatoarele:

  • aptitudinea artistica care presupune ca persoana respectiva sa aiba o fire estetica, preocupata de aspectele vizuale si fine din jurul ei si care gaseste tot timpul modalitati pentru a-si expprima creativitatea. Ii vine foarte usor sa picteze, sa deseneze, are inclinatii actoricesti si este pasionata de scris;
  • STEM reprezinta o gama variata de abilitati matematice, stiintifice, tehnologie si ingineresti, dar si o mare aplecare spre noile tehnologii si domeniul digital;
  • aptitudinea lingvistica presupune invatarea usoara a unei limbi necunoscute;
  • aptitudinea fizica, ceea ce inseamna ca persoana respectiva are o coordonare extraordinara, agilitate si forta;
  • aptitudinea organizationala implica abilitatea de a opera prompt, eficient si organizatoric. Stii sa coordonezi si o faci foarte bine, iar verbul „a planifica” iti este un bun prieten;
  • aptitudinea spatiala; 
  • aptitudinea mecanica;
  • aptitudinea logica care presupune prelucrarea datelor si informatiilor eficient, generand concluzii pe baza faptelor.

Punctele forte sunt extrem de diversificate, dar odata inteles si operate corect iti vor aduce numai beneficii, mai ales in videochat, un domeniu in miscare si foarte adaptabil.

Mai mult, daca vrei sa faci videochat ia in considerare viziunea de ansamblu. Ideal este sa-ti placa ceea ce faci si sa convertesti meseria in vocatie.

Fii responsabila

Nu exista job fara provocari, iar daca te gandesti serios cum sa faci videochat porneste de la responsabilitate. O trasatura de care ai nevoie indiferent de meseria pe care o detii si care te va conduce spre performanta si evolutie ca model online.

Un caracter atent si responsabil impune respect celor din jur. Oamenii din jur recunosc usor o personalitate impunatoare, iar respectul este caracteristica unei minti carismatice si pline de fler. De asemenea, este esential sa fii o persoana de cuvant si pe care ceilalti sa se poata baza.

Dezvolta-ti inteligenta emotionala

Din ce in ce mai multi psihologi si specialisti in neurostiinte considera ca inteligenta emotionala este mai importanta decat IQ-ul. Inteligenta emotionala reprezinta abilitatea unei persoane de a opera, gestiona si a recunoaste propriile emotii (dar si a celor din jur) cu scopul de a folosi relatiile interpersonale intr-un mod eficient si empatic. In videochat, modul in care interactionezi cu clientii este totul.

Conexiunea autentica trece de ecranul rece, iar capacitatea de relationare isi va spune cuvantul. Stapanirea de sine reprezinta abilitatea de a-ti folosi emotiile intr-un sens constructiv. Mai ales daca esti la inceput de drum, nu incerca sa copiezi pe altcineva, ci prezinta-te asa cum esti. Limbajul corporal reprezinta 80% din atitudinea ta si cu timpul vei reusi sa-ti coordonezi trupul cu mintea pentru a fi cat mai naturala si dezinvolta.

Incearca sa iti dai seama ce isi doreste interlocutorul tau si atrage-l in discutii diverse, descoperind puncte comune pentru a dezvolta conversatii magnetice si pline de substanta. Cultura generala si modul in care te diferentiezi de restul modelelor reprezinta atuul tau pe care ti-l vei dezvolta in timp si cu ajutorul inteligentei emotionale.

Munca in echipa face diferenta

Inca de la angajare, experienta de invatare va fi o munca de echipa. A face videochat presupune munca de colaborare intensa. Vei beneficia de o sesiune de training initial, in acest fel intelegand corect care sunt regulile dupa care opereaza site-urile de videochat

De asemenea, vei lua la cunostiinta platformele pe care vei lucra in functie de ceea ce ti se potriveste mai bine. Doar o echipa care lucreaza la standarde maxime va putea oferi recomandari si training la cel mai inalt nivel, intr-un studio de specialitate.

Beneficiile unui job in videochat

Daca ai inteles deja ce fac fetele care se angajeaza in videochat si cum sa intri in domeniu trebuie sa stii care sunt beneficiile, numeroase de altfel, indiferent ca esti incepatoare sau te-ai initat deja in domeniu.

Confidentialitate si legalitate

Protectia datelor si confidentiatatea sunt absolut necesare in industrie. De aceea, asigura-te inca de la inceput ca orice document pe care urmeaza sa-l semnezi este citit si inteles de catre tine, iar apoi explicat in detaliu de personalul responsabil. Nu te ingrijora in ceea ce priveste identitatea pentru ca nu vei folosi numele real, ci unul de scena inclusiv in relatia cu colegii. Studioul nostru de altfel, se asigura ca nu exista in online continut postat despre tine, fiind mereu responsabili pentru imaginea si pastrarea cadrului legal in ceea ce te priveste.

Castiguri care conteaza
Dorim sa spulberam mitul conform caruia nu ai cum sa castigi sume de bani considerabile la inceputul carierei de videochat. Fals! Atata timp cat tratezi aceasta activitate ca pe un job, iti propui sa respecti orele de program si esti consecventa nu iti va fi greu sa formezi in jurul tau o comunitate de urmaritori. Beneficiile financiare nu vor intarzia sa apara. Media incasarilor pentru inceput poate ajunge pana la 2000 de dolari, crescand semnificativ si in mod continuu. 

Imbunatatirea aspectului fizic

O femeie sigura pe ea, cu o alura seducatoare si prietenoasa ii va magnetiza pe cei din jur. Bineinteles ca si aspectul fizic conteaza, iar daca vei vrea sa-ti imbunatatesti aspectul, o poti face solicitand studioului nostru o schimbare de look. De altfel, vei avea parte de cele mai bune profesoare cu care te vei simti confortabil sa lucrezi, atat pentru cresterea profesionala, cat si pentru a cunoaste cat mai multe trucuri care tin din arta misterioasa a seductiei.

In concluzie, cum sa faci videochat nu mai este o dilema pentru tine si speram noi, ca va reprezenta o provocare curajoasa de a fi tu, autentica si unica, intr-o lume cu preconceptii gresite.