Videochatul încă este o meserie foarte controversată, mai ales în România. Cu toate că ea este reglementată de mai bine de zece ani încoace, mulți o consideră în primul rând o meserie ilegală, de care orice femeie deșteaptă ar trebui să se ferească.

Dar, în realitate, studiourile de videochat plătesc la fel de multe sau poate chiar mai multe impozite către stat decât alte companii. În primul rând ele își îndeplinesc obligația de a plăti impozit pe venit, pe valoare adăugată sau pe profit, în funcție de forma de organizare a companiei, dar și pentru modelele angajate și ceilalți salariați.

Dacă lucrezi cu acte în regulă la un studio videochat, ai parte de asigurare de sănătate, asigurare de pensie și toate celelalte avantaje de care beneficiază orice alt salariat în România. De aceea, videochatul nu este nici pe departe o meserie ilegală, nici din perspectiva angajatorului și nici judecând după ceea ce fac femeile care o practică.

De asemenea, videochatul a ridicat multora un car de semne de întrebare și pentru că se crede că modelele de videochat trebuie să se afișeze dezbrăcate în fața bărbaților cu care vorbesc. Și cu toate că majoritatea studiourilor de videochat recomandă o ținută lejeră, care să-ți scoată în evidență cele mai frumoase trăsături, în realitate nimeni nu îți impune o vestimentație specială. 

Ca model de videochat poți să te îmbraci cu ceea ce te face să te simți confortabil și nimeni nu are nimic împotriva alegerii tale dacă tu vrei să prestezi în hainele tale de stradă.

Mai mult, există și studiouri de videochat unde se practică videochatul non-adult, unde nici măcar nu ai voie să te dezbraci și unde poți să câștigi bani frumoși doar prin abilitățile tale de comunicare.

O altă preconcepție legată de videochat foarte populară este aceea că femeile care practică această meserie au o educație mai modestă decât cele care și-au ales alte profesii. Dar nici această preconcepție nu este deloc adevărată, mai dimpotrivă, putem spune că femeile pe care le-am întâlnit până acum și care practică videochat sunt la fel de educate ca altele deoarece multe din ele sunt studente, iar altele, în timp ce fac videochat, practică și alte slujbe.

Nu este deloc ceva rar să întâlnești o femeie care este profesoară, asistentă sau programator care în timpul liber face și câteva ore de videochat pentru a-și mai rotunji veniturile. Angajatele noastre cel puțin, provin din cele mai diverse medii sociale, iar în ceea ce privește educația putem spune din experiență, după ce le-am citit CV-urile și le-am cunoscut față în față, că este unul din punctele lor forte. Și altfel, nici nu ar fi posibil.

Așa cum am spus și mai devreme, ca model de videochat nu trebuie să te bazezi doar pe nuditate, deoarece, în cele mai multe cazuri, nu-ți aduce nimic valoros. Ci, dimpotrivă, trebuie să porți discuții lungi și interesante care să te ajute să petreci cât mai mult timp online cu clienții tăi și astfel să generezi venituri.

Cum este de fapt meseria de videochat?

Meseria de videochat este o meseria ca oricare alta din punct de vedere legal, iar în ceea ce le privește pe femeile care o practică este în același timp o provocare și un motiv de satisfacție și mândrie. 

Videochatul se potrivește perfect femeilor inteligente, dar și deschise și vorbărețe, care știu cum să stârnească interesul unui bărbat prin inteligența și feminitatea lor.

De aceea, toate zvonurile false despre videochat, le punem pe seama celor care nu au avut răbdare să acorde mai mult timp analizării acestei meserii sau să cunoască o specialistă în domeniu.

Dacă te familiarizezi cu el, videochatul este o meserie fascinantă, care îți aduce o mulțime de satisfacții, și care te provoacă zi de zi să devii mai bună, mai frumoasă, mai ascultătoare și să-ți depășești limitele. 

Creativitatea și bunul gust sunt două din atuurile pe care trebuie să le ai dacă vrei să devii un model de succes, iar în ceea ce le privește pe modelele noastre, putem spune că există și femei care au ridicat la rangul de artă astfel de calități.