Domeniul videochat-ului a cunoscut o dezvoltare fulminantă de-a lungul timpului. Modele se bucură de un mediu de lucru plăcut și de numeroase avantaje din punct de vedere financiar. Totuși, majoritatea persoanelor din exterior se lasă conduse de prejudecăți și stereotipuri. Videochat-ul încă este un subiect tabu, care lasă în urmă etichete greu de înlocuit. Principala problemă este lipsa informării din surse sigure. Tocmai de aceea, detaliile neadevărate despre industria videochat-ului devin din ce în ce mai populare.

În realitate, există multe lucruri neștiute despre felul în care funcționează domeniul. Dacă vrei să lucrezi într-un studio de videochat ar trebui să cunoști realitatea fix așa cum este, fără artificii sau adăugări din partea altora.  Mai jos vei regăsi informații relevante despre stereotipuri, dar și despre modalitățile cu ajutorul cărora poți gestiona eficient părerile venite din exterior.

Ce sunt stereotipurile și cum afectează job-urile din videochat?

În termeni cât mai simpli, stereotipurile sunt păreri standardizate care îți îngustează vederea asupra lumii. De câte ori nu ți s-a întâmplat să judeci un om sau o situație fără să cunoști tot firul poveștii? Ei bine, a pune etichete greșite este o activitate specific umană. Totul este influențat de cultura în care te naști și mediul în care trăiești. Părinții sunt este cei care transmit cele mai multe stereotipuri, iar copiii le asimilează rapid și le utilizează în majoritatea contextelor sociale. Fie că este vorba de școală, carieră profesională sau chiar viața de familie, totul este impregnat de convingeri greșite.

În ceea ce privește videochat-ul, stereotipurile au pornit de la câteva idei specifice culturilor patriarhale, așa cum este cea românească:

· A-ți asuma sexualitatea este ceva ce ar trebui să faci numai în cadrul intim de cuplu. Societatea românească nu încurajează discuțiile libere despre sexualitate și felul în care ar trebui gestionată. Copiii sunt învățați de mici să ocolească subiectul sau să exploreze pe cont propriu, ceea ce duce de multe ori la situații neplăcute.

· Femeile care își expun corpul într-un mod senzual nu merită a fi luate în serios. Cine spune totuși că o femeie sumar îmbrăcată este neapărat o femeie ușoară sau care nu poate întreține o conversație? „Haina îl face pe om” este un proverb care ar trebui să dispară din mentalul colectiv. Femeile ar trebui să se îmbrace așa cum doresc, fără a fi judecate sau privite într-un anume fel.

·Job-urile cu prestigiu social sunt cele care îți pot aduce satisfacție din punct de vedere profesional și mai ales financiar. De cele mai multe ori, munca unui avocat este de zeci de ori mai stresantă decât cea pe care o are un model de videochat. Când simți că nu mai poți gestiona factorii de stres, ce rost mai are prestigiul social?

Există numeroase mituri când vine vorba de un job videochat, care au la bază stereotipuri. Iată top 7 mituri despre industria videochat-ului pe care ar trebui să le eviți cu orice preț:  

Top 7  mituri despre industria videochat-ului

1. Aspectul fizic este cel mai important element – Mulți cred că dacă nu arăți impecabil nu ai ce căuta într-un asemenea domeniu. Totuși, lucrurile nu se rezumă doar la detaliile estetice. Modelul ideal este sociabil, inteligent, empatic și deschis. De asemenea, orice studio de videochat care mizează pe profesionalism este format dintr-o echipă de specialiști. Ei sunt cei care vor ști cum să pună în valoare fiecare model, indiferent de trăsăturile fizice.

2. Este imoral să faci videochat – Videochat-ul este un job normal, care nu presupune activități neetice. Majoritatea asociază domeniul cu prostituția, însă lucrurile nu stau deloc așa. Modelele nu fac decât să socializeze exclusiv online cu persoane din diverse colțuri ale lumii. Reputația nu va avea de suferit în niciun fel, tocmai pentru că nu sunt implicate detalii ilegale.

3. Videochat-ul este o meserie ușoară pe care o practică doar acele persoane care nu au cum să își construiască un viitor – Pentru a putea intra într-o asemenea industrie ai nevoie de o serie de abilități. Comunicarea este care care contează cel mai mult, însă sunt necesare și cunoștințe tehnice de operare a dispozitivelor electronice. Tocmai pentru că va trebui să comunici cu persoane din străinătate este indicat să cunoști o limbă străină și să dispui de o cultură generală bogată. Un asemenea job nu este dedicat, așadar, persoanelor care aleg mereu calea cea mai ușoară de a face lucrurile. Există numeroase modele cu studii superioare sau care au cariere profesionale fulminante în spate.

4.Sumele câștigate nu sunt reale – Majoritatea crede că ofertele promovate în mediul online sunt puse acolo doar pentru a impresiona. Nimic mai fals. Un model la început de drum poate câștiga sume impresionante, care pot evolua din ce în ce mai mult odată cu trecerea timpului. Totul este influențat de felul în care alegi să te dezvolți.

5.Mediul de lucru nu este deloc plăcut – Un job videochat îți va permite să te dezvolți și din punct de vedere personal. Vei cunoaște oameni noi, vei împărtăși experiențe și vei învăța cum să devii cea mai bună versiune a ta. În ceea ce privește condițiile de lucru vei avea parte de un colectiv dinamic și pasionat de ceea ce face. Echipa de profesioniști va fi atentă la nevoile și cerințele tale și îți va oferi suport ori de câte ori este cazul.

6.Toată lumea va afla cu ce te ocupi – În cazul în care familia ta este adepta stereotipurilor și vrei să eviți discuțiile inconfortabile, nu trebuie să îți faci griji. Confidențialitatea ta va fi protejată. Serverele utilizate au la bază un mecanism de securitate foarte bine pus la punct.

7.Programul de lucru nu este convenabil – Ba din contră, vei avea parte de standarde înalte de adaptabilitate și confort. Programul este unul flexibil, care îți va permite să te ocupi serios și de parcursul educațional, dar și de viața personală. Orele de lucru pot fi stabilite în prealabil cu echipa de angajatori.  

Cum să faci față stereotipurilor despre industria videochat-ului?

Una dintre cele mai dificile provocări este să faci față stereotipurilor care gravitează în jurul unui job videochat. Însă, nimic nu devine imposibil, mai ales dacă adopți câteva reguli esențiale în activitate ta:

·Părerile celorlalți nu ar trebui să conteze pentru tine – Este important să te înconjori cu persoane care te apreciază pentru cine ești cu adevărat. Învață să te iubești și să acorzi atenție doar lucrurilor autentice. În definitiv, doar ele contează cu adevărat. Prejudecățile altor persoane nu îți definesc personalitatea și felul de a fi.

·Gândește-te la cât de multe lucruri poți învăța din domeniul videochat-ului – Poate părea greu de crezut, dar un job videochat este cu adevărat o oportunitate cu ajutorul căreia poți evolua din multe puncte de vedere. Vei avea mereu în spate o echipă de oameni care te vor susține necondiționat și care te vor ajuta să ajungi cât mai sus.

·Câștigurile financiare te vor ajuta să gestionezi eficient problemele familiale – Câte sacrificii ai făcut până acum pentru a-ți întreține familia? Viața este prea scurtă pentru a trăi cu teama că nu ai cum să îți plătești datoriile sau să îți continui studiile. Chiar dacă îți place sau nu, banii și statutul social sunt principalele aspecte care dictează viitorul unei persoane. Industria videochat-ului este cea care oferă șanse egale persoanelor de a-și trasa un viitor de succes. Gândește-te, de asemenea, și la cealaltă opțiune pe care majoritatea o alege. Faci un împrumut în bancă pentru a putea descurca problemele apărute. Mai apoi, ești nevoită să plătești facturi imense, care nu fac altceva decât să îți cauzeze stări de anxietate și nervozitate. Ani întregi aproape că ajungi la limita supraviețuirii. Nu mai ai timp să te bucuri de lucruri simple, să te răsfeți sau să petreci timp cu cei care contează cu adevărat. Nu sună prea bine, nu-i așa?

·Rămâi optimistă, indiferent de situație – Cu zâmbetul pe buze poți înfrunta orice convingere eronată. Sentimentele negative nu vor face altceva decât să te demoralizeze. Dacă cei la care ții nu sunt de acord cu ceea ce faci, rămâi calmă și expune-le pe larg punctul de vedere. Într-un final vei ajunge cu siguranță la un consens pentru că cei care te iubesc cu adevărat vor înțelege și vor accepta ceea ce faci.

·Setează-ți câteva obiective clare în ceea ce privește jobul tău în videochat – Concentrează-te pe ceea ce presupune job-ul și nu mai încerca să te lupți cu morile de vânt. De cele mai multe ori, timpul este cel care le rezolvă pe toate. Încearcă doar să menții drumul drept și nu te lăsa niciodată împiedicată de limite. Dincolo de bariere te așteaptă lucruri mărețe.

Stereotipurile din industria videochat-ului nu vor dispărea așa ușor. Există idei greșite pe care le împărtășesc numeroase persoane. Însă, nu trebuie să te descurajezi. Un job videochat îți va oferi numeroase beneficii atât din punct de vedere profesional, dar și personal. Tot ce trebuie să faci este să tratezi lucrurile cu optimism, ambiție, transparență și seriozitate. În final, tu ești cea mai importantă persoană pentru tine.

Apelează cu încredere la alternativele care îți oferă șansa de a evolua constant!

[vfb id=’1′]