Prejudecata – o problema cu care te poti confrunta in diferite laturi ale vietii. De la infatisare, pana la alegerile pe care le faci, ceilalti pot gasi intotdeauna ceva in functie de care sa te eticheteze. Nu trebuie sa lasi acest lucru sa te afecteze. De obicei, etichetarea inseamna ca persoana respectiva simte nevoia sa-i puna pe altii in chenare si isi manifesta, astfel, nemultumirea fata de ea insasi.

Prejudecata poate sa te afecteze cel mai mult cand vine vorba de locul de munca. Adesea, oamenii au anumite asteptari despre cum ar trebui sa fie persoana care ocupa o anumita pozitie sau despre ce ar trebui sa faci. Modelele de videochat se confrunta adesea cu probleme din acest punct de vedere. Afla, in continuare, mai multe despre metodele de a trece cu bine peste dificultatile provocate de prejudecati.

1. Prejudecati referitoare la profesii – profesii feminine si masculine

Una dintre cele mai frecvente prejudecati cu privire la profesii este cea legata de locurile de munca destinate barbatilor si femeilor. Acum, femeile se bucura de o mai mare libertate in alegerea profesiei sau meseriei, dar, in trecut, nici nu puteau visa sa ajunga in anumite pozitii. De exemplu, pana in secolul trecut, femeile nu puteau ajunge in pozitii de conducere de orice fel, pentru ca erau considerate prea emotive si capricioase pentru a lua decizii. 

Acest lucru s-a schimbat, in principal, prin faptul ca femeile au obtinut dreptul de vot si prin exemplul unor femei renumite, care au schimbat perspectiva tuturor. Astazi, este mult mai usor sa obtii educatia dorita si sa ai independenta financiara. Desi in anumite parti ale lumii problemele drepturilor femeilor inca persista, s-au facut progrese semnificative.

Aceste schimbari din ultimii 100 de ani te afecteaza si pe tine direct, pentru ca poti fi independenta, de exemplu prin angajarea in videochat. Poti avea castiguri suficiente pentru a te intretine si pentru a-ti indeplini visurile – cumpararea unei masini, a unei case sau orice alt lucru te face fericita.

2. Ce inteles are cuvantul prejudecata si ce inseamna prejudecata in videochat?

Domeniul videochatului este inconjurat de mai multe prejudecati decat alte domenii. Multe persoane reactioneaza negativ cand cineva le spune ca este model la un studio de videochat. Acest lucru se intampla pentru ca exista informatii lipsa legate de aceasta activitate pentru persoanele din afara domeniului. Multi nu stiu aproape nimic despre el, dar se grabesc sa puna etichete.

Este datoria modelelor sa schimbe perspectiva si sa fie un exemplu, dupa cum femeile celebre au aratat ca pot face ce fac barbatii. Astfel, schimbi parerea nu doar in legatura cu propria activitate, ci contribui si la modul in care vor fi vazute modelele in viitor. Pentru a reusi sa influentezi pozitiv parerile celorlalti despre videochat, trebuie, in principal, sa fii cat mai deschisa cu privire la ceea ce faci. Nu te ascunde de apropiati si spune-le de la bun inceput cu ce te ocupi. Astfel, ei vor vedea ca ai incredere in tine si ca aceasta cariera este o alegere, nu o necesitate.

Prejudecata in legatura cu videochatul vine din faptul ca nu exista multe informatii referitoare la acesta, astfel ca s-a creat un fel de mister in jurul lui. Chiar daca modelele stiu exact cum sta treaba, ceilalti nu au de unde sa stie, de aceea, poate ajuta daca le impartasesti din experienta ta. De exemplu, poti povesti cum a fost ziua ta de lucru, lucruri amuzante sau interesante care le vor arata celorlalti ca nimic nu este cum si-au imaginat.

Daca nu esti inca in domeniu, pentru a-ti face o parere despre ce presupune activitatea de model si care este atmosfera la un studio, poti citi pareri pe blogurile dedicate modelelor. Acolo, ele impartasesc in mod prietenos experiente, isi dau sfaturi si se incurajeaza reciproc. Daca te tenteaza sa incepi o noua cariera cu castiguri spectaculoase, programeaza un interviu, in cadrul caruia poti afla mai multe amanunte, daca nu gasesti raspunsul online.

Prin urmare, nu lasa prejudecatile sa te afecteze. Vor exista mereu oameni cu o parere negativa despre tine sau despre ceea ce faci, oameni care ii eticheteaza pe toti cei din jur. Prejudecata nu este un motiv pentru a nu-ti urma visele in legatura cu cariera.

Sursa foto: Pixabay.com